Notebook na vše do 20000,-

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
Stetha
Nováček
Nováček

Notebook na vše do 20000,-

Příspěvek od Stetha »

Jaký je váš rozpočet?
17000-20000

Jakou velikost notebooku preferujete?
b) tenký a lehký (13“ – 14“)

Preferujete nějaké značky?
všude se píše, ať beru jen Dell,HP nebo Lenovo, takže asi tyhle značky..ale pokud má někdo argument, proč koupit něco jiného, sem s ním

Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
práce v excelu, internet, filmy, hry

Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
5x týdně přenášet

Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
rád bych na tom spustil například Diablo 3, Dragon Age, nepočítám s high detailama, ale aby se na tom prostě dalo něco zahrát

Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
2-3 hodiny při sledování filmu

Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
W7 nebo nic

Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran, resp. chcete laptop s 16:10 nebo 16:9 LCD?
nechám si poradit, ale na stolním PC používám monitor 16:9

Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?
nechám si poradit

Chcete lesklý nebo matný displej? (Lesklý displej nabízí lepší podání barev, jsou na něm ale vidět odlesky, matný odleskovým neduhem netrpí)
nechám si poradit

Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí.
z konečných kandidátů vyberu ten nejhezčí

Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
samozřejmě co nejdéle, omezující faktor je pravděpodobně cena

Jakou značku a typ procesoru preferujete?
nechám si poradit

Jak velká má být operační paměť?
3gb a více

Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
nechám si poradit

Jak velký má být pevný disk?
250gb+

Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
Spíše ne, potřeboval bych koupit externí ke stolnímu, proto není potřebná..

Máte nějaké speciální požadavky?

Zdravím, rád bych vás poprosil o radu ohledně koupi notebooku. Kvůli nové práci potřebuji celkem dobře přenosný počítač, v kterém si budu moct nosit práci domů a na kterém mě nebude omezovat pomalost firemních počítačů. Proto jsem zvolil velikost 13-14. Přes týden mám přístup k celkem výkonému počítači, na víkendy budu ale bez počítače, proto bych chtěl tento počítač zároveň jako náhradu mého starého PC(Athlon 2200XP, 512MB ram, GeForce4Ti), prostě abych na něm pustil film či nějakou hru. Maximální cena by měla být okolo těch 20000, protože počítám, že vypláznu nějakou další stovku za nějaké periférie. Vím že mám dost vysoké nároky, ale proto píšu sem, aby jsme spolu našli nějaký kompromis
skoro optimální by bylo tohle -->http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=73206, kdyby to bylo o něco levnější a bez mechaniky bohužel nevím jak je na tom s výdrží (jak moc je náročné sledování filmů vzhledem k psaní ve wordu a internetu a naopak vzhledem k hraní her?) a jak výkonná je grafická karta

předem děkuji za názory a tipy
freEDelL
Začátečník
Začátečník

Re: Notebook na vše do 20000,-

Příspěvek od freEDelL »

zdravím, no předně bych ti chtěl napsat, že na tom HP co jsi vložil by sis moc nezahrál, chce to dedikovanou grafiku na hraní a ne integrovanou.

co mě napadá tak je toto lenovo SL410. je sice o trošku dražší, ale zase by sis na něm fakt zahrál. nic jiného mě snad ani nenapadá
AMD Ryzen 5 1600X @3,9GHz @ 1,2V + SilentiumPC Fera3, ADATA XPG Z1 16GB DDR4 2400MHz @3066MHz 16-18-18-38 @1,36V, MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1, SSD WD Green 120GB & SSD WD Green 240GB, 1TB WD Blue, Fortron Hydro 500W

DELL XPS 13, Intel Core i5-8250U, 8 GB RAM, 256GB SSD + 2x DELL Ultrasharp U2414H & docking station
Stetha
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stetha »

Díky za tip, tenhle notebook mi radili i na všech ostatních fórech, takže na něm asi něco bude :) bohužel tu je malý problém, tenhle notebook se mi maximálně nelíbí, nesedí mi a i když vím, že vzhled by mělo být to poslední, na co koukat, radši kouknu ještě někde jinde..nenapadá tě ještě nějaká jiná možnost,jiný, srovnatelný notebook?
Jinde navrhovali například Samsung r480 nebo Asus U80. Ten Asus se mi líbí o něco víc, hlavně tedy kvůli ceně, počítám že do něj vrazím ještě tak 2-3 tisíce za periferie. Bohužel o Samsungu toho nikdo moc neví, u Asuse mě odrazujou servisem.
freEDelL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od freEDelL »

no, právě je problém v tom, že o tom samsungu nejsou žádné zmínky. A Asusu bych se radši vyhl, mluvím z vlastní zkušenosti. Jinak SL410 opravdu není bůh ví jak krásné ale je v téhle cenové kategorii asi nejlepší!
AMD Ryzen 5 1600X @3,9GHz @ 1,2V + SilentiumPC Fera3, ADATA XPG Z1 16GB DDR4 2400MHz @3066MHz 16-18-18-38 @1,36V, MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1, SSD WD Green 120GB & SSD WD Green 240GB, 1TB WD Blue, Fortron Hydro 500W

DELL XPS 13, Intel Core i5-8250U, 8 GB RAM, 256GB SSD + 2x DELL Ultrasharp U2414H & docking station
Stetha
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stetha »

Tak se tu vyskytl ještě jeden kandidát a to Sony Vaio CW1S1E.. je bohužel nad limit, takže bych ještě musel nějakou korunu našetřit a jak všude píšou, tak má slabou baterii, ale je hezký, výkonný a snad i kvalitní, když je od Sony.. nějaké názory?
djmaikl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od djmaikl »

podle me u vaio a macbook platíš hodně za design....jinak nevidím v kvalitě šasi mezi tím lenovem a vaiem rozdíl
houmer56
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od houmer56 »

Přečtl sis vůbec zadání? Vždyť tohle je naprosto mimo...
Stetha
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stetha »

I když to tak vypadá, tak nehledám herní notebook.. základ je aby to byla 14ka, aby to bylo mírně výkonný, ale ne herní notebook..a jak jsem bohužel zjistil, jde mi o vzhled víc, než jsem myslel..proto to Vaio.. kdyby bylo něco podobnýho, ale se slabší grafikou, bral bych ho všema deseti..
player-007
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od player-007 »

Sony Vaio CW1S1E ma pro tve potreby az dost silnou grafiku, ktera zpusobuje mensi vydrz baterie a trochu vyssi hlucnost.. na druhou stranu baterka na filmy tak 2,5-3 hodiny vydrzi, ale stejnou dobu se taky nabiji. Otazka je jak to bude s vydrzi treba za dva roky:) Pokud budes notebook kazdy den prenaset, tak bych mozna volil jeste neco s s vetsi vydrzi a odolnejsiho. Ja jsem si ho kupoval s tim ze ho budu prenaset tak dvakrat tydne, jinak bude na stole, a s tim, ze chci si na nem zahrat nove hry. Na tohle je dobry a jsem spokojeny. Napsal jsem nejake zkusenosti do sekce "klady a zapory vasich notebooku" nebo tak nejak.
NB 14" Sony Vaio VPC-CW1S1E/B
Bajdik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bajdik »

Mírně použitá T400 [zaruka 2 roky] by se za to dala taky sehnat.. (ThinkPad T400) -> ale pokud se ti nelibi SL410, tak asi ani s T400 neuspějem :)
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

jestli ještě neni rozhodnuto, chtěl bych podotknout asus eee pc 1201n, má 12palců display, na baterii vydrží a ty hry by měl na nízký detaily taky utáhnout. Jeho největší výhodou je, že si ho můžeš vklidu otevřít třeba v autobusu a ještě ti potom zbyde hafo peněz na nějakou tu ještě lepší baterii (až bude), protože teď to má výdrž na hd filmy jen 2 hodiny a kousek, na kancelářské práce tak 4:30 - údaje od uživatelů z nějakého fóra. A neví máte za špatné zkušenosti s asusem, já mám jen ty nejlepší 8)
Stetha
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stetha »

Ještě rozhodnuto není, páč prostě není notebook, co by přesně splňoval moje požadavky...zkusím počkat, až se sem dostane Lenovo Y460, to vůbec nevypadá špatně.. a taky pořád koukám po http://www.alza.cz/sony-vaio-eb1s1e-wi-d157458.htm , to je prostě vysněný notebook, jen kdyby měl o ten palec menší displej :( 12 palců je už dost malý, u tý T400 to je přesně jak říkáš, prostě hodně podobnej vzhled jako sl410 :)
Unnamed
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Unnamed »

roman2277
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od roman2277 »

Bral bych to Vaio.
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

to sony je asi nejlepší poměr cena/výkon
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

Stetha píše:...zkusím počkat, až se sem dostane Lenovo Y460, to vůbec nevypadá špatně.. a taky pořád koukám po http://www.alza.cz/sony-vaio-eb1s1e-wi-d157458.htm , to je prostě vysněný notebook, jen kdyby měl o ten palec menší displej :( 12 palců je už dost malý, u tý T400 to je přesně jak říkáš, prostě hodně podobnej vzhled jako sl410 :)
http://www.alza.cz/dell-studio-1747-cerveny-d158597.htm
to je vysněný nb :)
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“