Ikonky rychlého spuštění - při zpuštění programu se rozbalí
Moderátor: Loki5567
- ppromi
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ikonky rychlého spuštění - při zpuštění programu se rozbalí
Zdar, u předchozích OS Windows bylo zvykem, že když jsou ikony v rychlém spuštění a program se spustí, tak se jeho okno zobrazí v liště vedlě rychlého spuštění... U Windows 7 mě trápí to, že když nějaký program z rychlého spuštění otevřu, tak se otevře přímo v tom rychlým spuštění. Nejde to nějak udělat, jako to měli Visty, nebo třeba XP ? 
Z 99% problému u PC vzniká mezi žídlí a klávesnicí, popř. myší !
- zombux
- Odborník PCT

Re: Ikonky rychlého spuštění - při zpuštění programu se rozbalí
ve windows 7 neexistuje něco jako "rychlé spuštění", programy se připínají přímo na hlavní panel (tj to co bylo vedle "rychlého spuštění", tam kde se programy objevovaly když se spustily). existuje na to workaround - připínání programů nepoužívej, a vytvoř si vlastní panel (pojmenuj ho třeba rychlé spuštění) a tam si dej zástupce.
(ale spíš bych ti doporučil si zvyknout na nový způsob, je to o dost pohodlnější)
(ale spíš bych ti doporučil si zvyknout na nový způsob, je to o dost pohodlnější)
ignorelist: kremrole a dezoláti
- ppromi
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
A jak si vytvořím vlastní panel ? 
Z 99% problému u PC vzniká mezi žídlí a klávesnicí, popř. myší !
- zombux
- Odborník PCT

stejně jako v jakýchkoli starších Windows počínaje snad W95? pravým myšítkem na taskbar > Panely nástrojů > Nový panel nástrojů...
- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Sry, ale prdlajs je pohodlnejsi. Na par programu ktere se casto pouzivaji super ale na beznou praci spatne.zombux píše:ve windows 7 neexistuje něco jako "rychlé spuštění", programy se připínají přímo na hlavní panel (tj to co bylo vedle "rychlého spuštění", tam kde se programy objevovaly když se spustily). existuje na to workaround - připínání programů nepoužívej, a vytvoř si vlastní panel (pojmenuj ho třeba rychlé spuštění) a tam si dej zástupce.
2:ppromi http://windows7tester.blogspot.com/2009 ... t-old.html nebo lepsi SbS http://www.howtogeek.com/howto/windows- ... windows-7/
- zombux
- Odborník PCT

v čem konkrétně? v čem je třeba výhoda mít program na liště 2x? spíš bych řekl že to je odpor k čemukoliv jinému než to co člověk zrovna používáGeeker píše:Sry, ale prdlajs je pohodlnejsi. Na par programu ktere se casto pouzivaji super ale na beznou praci spatne.zombux píše:ve windows 7 neexistuje něco jako "rychlé spuštění", programy se připínají přímo na hlavní panel (tj to co bylo vedle "rychlého spuštění", tam kde se programy objevovaly když se spustily). existuje na to workaround - připínání programů nepoužívej, a vytvoř si vlastní panel (pojmenuj ho třeba rychlé spuštění) a tam si dej zástupce.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Taky bych souhlasil se zombux, stejne jako lidi na davali na ribony, tak nadavaji i na tohle. Ale je to jen o nechuti zvyknout si na neco jineho.
Proste najedu na ikonu programu, vybali se mi vsechny jeho instance (okna) a vyberu si co potrebuji, pripadne prejedu na vedlejsi nahled. Lepsi nez jako debil preklikavat v 5-6 oknech na liste.
Proste najedu na ikonu programu, vybali se mi vsechny jeho instance (okna) a vyberu si co potrebuji, pripadne prejedu na vedlejsi nahled. Lepsi nez jako debil preklikavat v 5-6 oknech na liste.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
2x ne, ale když vím že spouštím program jako 5tý tak ho nechci mít první, prostě mi to vadí, ale je to o zvyku.zombux píše: v čem konkrétně? v čem je třeba výhoda mít program na liště 2x? spíš bych řekl že to je odpor k čemukoliv jinému než to co člověk zrovna používá
Ano proto tam ten panel mám taky. mám v něm Virtual Machines. Mimochodem rozhodně když už někdo udělá takovou zásadní změnu, tak by měl dát uživatelina výběr co chce používat. To más stejné jako by se výrobci aut rozhodli, že dají místo volantu jiný ovládací prvek. A nikdo s tím nic neudělá. (PS: debilnější příklad mě fakt nenapadl)LiveBomb píše:Taky bych souhlasil se zombux, stejne jako lidi na davali na ribony, tak nadavaji i na tohle. Ale je to jen o nechuti zvyknout si na neco jineho.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pokud by zustala moznost predchoziho ovladani, tak by nove prostredi nikdo nepouzival, protoze tupe stado ovci by se tezko menilo.
Zajimave je, ze lide, kteri s novymi prvky (napr. ribony atd.. ) prichazeji do kontaktu poprve vykazuji vyssi produktivitu prace a maji mene problemu, nez lety degradovane stado.
Zajimave je, ze lide, kteri s novymi prvky (napr. ribony atd.. ) prichazeji do kontaktu poprve vykazuji vyssi produktivitu prace a maji mene problemu, nez lety degradovane stado.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- zombux
- Odborník PCT

viz Nabídka start, všichni chtějí "ala Win95-2000" a já nechápu proč...LiveBomb píše:Pokud by zustala moznost predchoziho ovladani, tak by nove prostredi nikdo nepouzival, protoze tupe stado ovci by se tezko menilo.
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Protože lidi jsou líní učit se něco nového, i když je to podstatně lepší ... nabídka Start stylu XP/Vista, nový taskbar, atd...
Mě osobně nový taskbar vyhovuje, hlavně mám pořád 10-15 nejpoužívanějších aplikací na stejném místě.
Mě osobně nový taskbar vyhovuje, hlavně mám pořád 10-15 nejpoužívanějších aplikací na stejném místě.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
- samuel74311
- Nováček

-
Tak tedy pro ty co si myslí že je to o nechuti k novému:
Proč mít na hlavním panelu dvě nebo tři stejné ikonky? Je to jednoduché - pokud si s počítačem jen nehrajete, ale pracujete na něm, máte třeba tři rozdílné ceníky v excelu, které potřebujete mít okamžitě k dispozici. Co je jednodušší: Klikat pravým tlačítkem na ikonu excelu a pak hledat v seznamu správný ceník a znovu na něj klikat, nebo prostě a jednoduše jednou kliknout na ikonu příslušného ceníku?
Druhá věc - mám již otevřený IE, ale potřebuje jej otevřít ještě jednou. Opět, co je jednodušší: Kliknout na ikonku již otevřeného IE a z nabídky vybrat další otevření, nebo prostě kliknout na ikonu rychlého spuštění???
Stádo jsou pouze Ti, kteří si nechají vnutit každou kravinu, kterou Microsoft vymyslí. Nenechte se zblbnout. Fáral jsem na tom asi dva dny, a vyřešil jsem to přidaným panelem nástrojů, kde jsem si potřebné ikony naházel. Musel jsem vypnout název panelu nástrojů a text u ikon. A protože nám soudruzi z USA nedali ani možnost změnit vzhled ikony v panelu nástrojů, musel jsem si opět vypomoci tím, že než jsem do něj ikony naházel, tak jsem si nejprve požadované soubory dal na plochu jako zástupce, tam ikonu změnit lze a po jejich změnění jsem teprve tyto zástupce přetáhl na panel nástrojů. Teď už je to k plné spokojenosti, jen si musím zvyknout, že mám tyto ikony v pravo místo v levo.
Myslím, že takto zásadně změnit hlavní lištu a nedat možnost výběru je přinejmenším "neseriózní"
Práci zdar!
Proč mít na hlavním panelu dvě nebo tři stejné ikonky? Je to jednoduché - pokud si s počítačem jen nehrajete, ale pracujete na něm, máte třeba tři rozdílné ceníky v excelu, které potřebujete mít okamžitě k dispozici. Co je jednodušší: Klikat pravým tlačítkem na ikonu excelu a pak hledat v seznamu správný ceník a znovu na něj klikat, nebo prostě a jednoduše jednou kliknout na ikonu příslušného ceníku?
Druhá věc - mám již otevřený IE, ale potřebuje jej otevřít ještě jednou. Opět, co je jednodušší: Kliknout na ikonku již otevřeného IE a z nabídky vybrat další otevření, nebo prostě kliknout na ikonu rychlého spuštění???
Stádo jsou pouze Ti, kteří si nechají vnutit každou kravinu, kterou Microsoft vymyslí. Nenechte se zblbnout. Fáral jsem na tom asi dva dny, a vyřešil jsem to přidaným panelem nástrojů, kde jsem si potřebné ikony naházel. Musel jsem vypnout název panelu nástrojů a text u ikon. A protože nám soudruzi z USA nedali ani možnost změnit vzhled ikony v panelu nástrojů, musel jsem si opět vypomoci tím, že než jsem do něj ikony naházel, tak jsem si nejprve požadované soubory dal na plochu jako zástupce, tam ikonu změnit lze a po jejich změnění jsem teprve tyto zástupce přetáhl na panel nástrojů. Teď už je to k plné spokojenosti, jen si musím zvyknout, že mám tyto ikony v pravo místo v levo.
Myslím, že takto zásadně změnit hlavní lištu a nedat možnost výběru je přinejmenším "neseriózní"
Práci zdar!
- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Taky myslim. Nehlede na to ze nabidka start byla uz v XP, ale nikdo ji nepouzival. Co se tyka treba ovladacich panelui tak W7 jsou mnohem lepsi nez Visty, prece jenom je to dopracovanejsi. I kdyz nastaveni siti me totalne toci. Zmizela nabidka opravit kdy se udelal refresh adapteru a bylo hotovo. W7, Visty nic takoveho nemaji. Proste kdyz delam nejaky vyrobek tak je potreba aby se mi k tomu cilova skupina vyjadrila a ne to tam narvat a dej se vule bozi. Ano za delsi cas si kazdy zvykne, ale nemit tu moznost volby me dost vadi.
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
v takovém případě bude nejrychlejší vypnout sdružování (zapnout popisky) a dát si všechny tři ceníky po spuštění... stále ušetříš 3 ikony quicklaunche, resp. quicklaunch jako takovýsamuel74311 píše:Tak tedy pro ty co si myslí že je to o nechuti k novému:
Nejvíc se bavim tím, jak každý co si nechce zvykat na efektivnější ovládání umí vymyslet milion důvodů proč to neni efektivnější než to jak to dělal doteď, ale není ochoten připustit myšlenku, že si to možná jen on sám neuvědomuje
PS: Není náhražka za "Opravit adaptér" v podobě volby "Diagnostika"? Jasně není to totéž, ale resetnout síťovku to umí ne?
- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No co jsem zatim zkousel tak mi to adapter neresetlo. Napsalo to ze nebyl nalezen problem a basta. Pritom jsem mel spatne pridelenou IP jeste od WIFI.
- samuel74311
- Nováček

-
Vidím, že tu jsou samí machři
Mám dotázek ohledně IE8 a otevírání PDF souborů: Lze nějakým způsobem dokázat, aby se mi PDF otevíralo jako samostatný program a nikoliv jako součást IE??? Díky za každou radu.
- zombux
- Odborník PCT

jo, je třeba pustit Adobe Reader, a tam v menu je něco jako Internet, a jedno z nastavení je "otvírat PDF v prohlížeči"samuel74311 píše:Vidím, že tu jsou samí machřiMám dotázek ohledně IE8 a otevírání PDF souborů: Lze nějakým způsobem dokázat, aby se mi PDF otevíralo jako samostatný program a nikoliv jako součást IE??? Díky za každou radu.