Levny netbook pro pocitacoveho zacatecnika

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Ryck
Začátečník
Začátečník

Levny netbook pro pocitacoveho zacatecnika

Příspěvek od Ryck »

Základní otázky

Jaký je váš rozpočet?
Limit je 10 000KC, ale urcite by bylo zahodno se vejit do +-8k (idealne jeste nize)
Jakou velikost notebooku preferujete?

Nehraje roli, standartni velikost netbooku vyhovuje, podminkou je, aby se vesla internetova stranka na sirku.

Preferujete nějaké značky?
Ne
Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
Word, surfovani po internetu (v podstate se na nem budou provozovat vyhradne tyto cinnosti)
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
Zadne brutalni prenaseni do mist bez moznosti napajeni se konat nebude.
Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
Ne, zadne
Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
Minimalne 2 hodiny pri surfovani po internetu
Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
Idealne Windows XP, uzivatel s nim ma (jako s jedinym) alespon nejake zkusenosti
Displej

Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran, resp. chcete laptop s 16:10 nebo 16:9 LCD?
Neni dulezite
Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?
Neni dulezite

Chcete lesklý nebo matný displej? (Lesklý displej nabízí lepší podání barev, jsou na něm ale vidět odlesky, matný odleskovým neduhem netrpí)
Neni dulezite
Kvalita zpracování a design

Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí.
Ne
Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
V podstate po neomezene dlouhou dobu (vzhledem k minimalnim narokum na nej, by to nemel byt problem)
Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete?
Neni dulezite
Jak velká má být operační paměť?
Pokud bude 2GB, uplne staci, mozna by se dalo uvazovat i o 1GB
Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
Zadnou
Jak velký má být pevný disk?
250Gb povazuji za minimum (avsak pokud by to byl jediny aspekt, ktery by netbook nesplnoval, muze se od toho upustit) - na pocitaci bude ulozeno par fotek, nejake dokumenty - jde o drobne mnozstvi udaju a 250GB by znamenalo, ze by uzivatel nemusel resit kolik toho uklada
Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
Bylo by dobre, kdyby mel DVD vypalovacku, ale neni podminkou
Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)?
Ne
Máte nějaké speciální požadavky?
Ano, jedna se o pocitac pro starsiho cloveka (duchodce), ktery zvlada pouze zaklady ovladani PC (zavolat pres skype, neco napsat ve wordu, surfovat po internetu, ...) a je velice dulezite, aby pocitac nebyl poruchovy! WiFi a USB porty povazuji za nutnost (a samozrejmost).

Dekuji za pomoc :)
George S. Patton: Nechť má Bůh slitování s mými nepřáteli, neboť já je mít nebudu. Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou.Veďte mě, následujte mě, nebo mi jděte z cesty.
houmer56
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Levny netbook pro pocitacoveho zacatecnika

Příspěvek od houmer56 »

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=69959

Dá se sehnat i pod 10k, výkonem je vysoko na netbooky. Jediné co nesplňuje jsou WinXP, ale v tomto ohledu jsou imho Win7HP daleko vhodnější a lepší, případně by mělo jít downgradovat (nevím ale jak se k tomu staví Acer)
Ryck
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ryck »

Diky za tip, netbook odpovida v podstate vsemu, az na ty OS... popravde, me by to bylo jedno a spise bych byl rad, ale myslim si, ze pro daneho koncaka by bylo mnohem pohodlnejsi XP... A cena, 10k je opravdu horni limit, nejradsi bych se vesel o neco nize. Nicmene, mas s timto netbookem osobni zkusenost? Velice nerad bych koupil a co ctvrt roku tahal do servisu.
George S. Patton: Nechť má Bůh slitování s mými nepřáteli, neboť já je mít nebudu. Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou.Veďte mě, následujte mě, nebo mi jděte z cesty.
chito
Nováček
Nováček

Příspěvek od chito »

nevím, ale netbook není moc vhodný pro starší lidi (moc malá obrazovka a klávesnice). Raději bych volil Lenovo G550 http://interlink.tsbohemia.cz/?cls=stoitem&stiid=94424. Cenou se do toho vejde a je to o dost více použitelnější
Dark_cz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark_cz »

chito ma pravdu, babicka (65) ma ntb s 15" obrazovkou a stejne rika, ze to je moc maly. Myslim si ze 15" je pro duchodce tak akorat. 17" je zbytecnej prepich a mensi nez 15" bude zase moc malo.
Ryck
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ryck »

Jo, to je tez pravda... Ten Lenovo vypada dost slusne, diky, jeste si to proberu.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“