Koupil jsem si novou grafiku je to základní typ - Gigabyte NVidia 6200 256MB s pasivním chlazením. Nahradila Nvidi s aktivním chlazením. A poslední týden mám problém. Nepravidelně mi vypadává obraz. Většinou potom, co karta dostane záhul u nějaké hry. Ale třeba dneska to začalo dělat hned po startu počítače. Prostě najednou zhasne monitor, za 3 vteřiny naskočí a hodí hlášku DVI: Active VGA: No signal. Jedu samozřejmě přes DVI. Je to přehřátá grafika nebo monitor a jeho pokles napětí? V casu mám myslím slušných 37 °C. Díky předem za reakce.
Pomoc - vypadávání obrazu
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis
- newser
- Nováček

-
Pomoc - vypadávání obrazu
Ahoj, prohledal jsem místní topicy a nenašel jsem bohužel nic relevantního, tak doufám, že někdo poradí.
)
Koupil jsem si novou grafiku je to základní typ - Gigabyte NVidia 6200 256MB s pasivním chlazením. Nahradila Nvidi s aktivním chlazením. A poslední týden mám problém. Nepravidelně mi vypadává obraz. Většinou potom, co karta dostane záhul u nějaké hry. Ale třeba dneska to začalo dělat hned po startu počítače. Prostě najednou zhasne monitor, za 3 vteřiny naskočí a hodí hlášku DVI: Active VGA: No signal. Jedu samozřejmě přes DVI. Je to přehřátá grafika nebo monitor a jeho pokles napětí? V casu mám myslím slušných 37 °C. Díky předem za reakce.
- beardie
- Středně pokročilý

Re: Pomoc - vypadávání obrazu
tak v prvom rade, vitaj na fore 
dufam ze si tu grafiku kupoval za maximalne 200 korun, cokolvek vyssie su vyhodene peniaze
je mozne ze je prehriata grafika, kedze je pasivna, ale zase sa k tomu nehodi vytuhnutie pri starte kompu
skus pre zaciatok ofukovat kartu nejakym vetrakom, skontroluj teplotu karty v nejakom diagnostickom programe (teplota v case nie je az tak dolezita)
dufam ze si tu grafiku kupoval za maximalne 200 korun, cokolvek vyssie su vyhodene peniaze
je mozne ze je prehriata grafika, kedze je pasivna, ale zase sa k tomu nehodi vytuhnutie pri starte kompu
skus pre zaciatok ofukovat kartu nejakym vetrakom, skontroluj teplotu karty v nejakom diagnostickom programe (teplota v case nie je az tak dolezita)
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- newser
- Nováček

-
No takhle, ona při startu nevytuhne. On se comp normálně nastartuje, všechno krásně naběhne, obraz normální. Ale je fakt, že při startu windows dostává procik poměrně záhul. Startuje se NOD32, kontroluje soubory atd., takže by mohla bějt teoreticky vyšší teplota v casu. Ale většinou to začne vypadávat až po čase. Mám podezření na přepětí v síti, který trápí monitor...dneska v noci se sám zapnul a následně protože neměl signál hodil Monitor going to sleep a zase se vypnul...pravda je, že přepětí v síti mě dlouho trápilo u zdroje, celkem často se počítač radši vypnul...Jinak díky za uvítání.
- janis
- Začátečník

Jestli problém působí přepětí v síti,dělalo by to nejspíš i s předchozí VGA,nemyslíš?Pokud ho fakt máš v síti,pak bych doporučoval investici do přepěťové ochrany.
Jinak totéž,co Beardie: při výpadku schválně zkus pohmatem teplotu pasivu na kartě (opatrně) a ofukovat aspoň pomaluotáčkovým větším fanem jí určitě neublíží.
37°C v case je už docela dost.
Jinak totéž,co Beardie: při výpadku schválně zkus pohmatem teplotu pasivu na kartě (opatrně) a ofukovat aspoň pomaluotáčkovým větším fanem jí určitě neublíží.
37°C v case je už docela dost.