3 stereo zvuková zařízení a 5.1 zvuková stopa

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Teorge
Nováček
Nováček

3 stereo zvuková zařízení a 5.1 zvuková stopa

Příspěvek od Teorge »

Zdravím,

mám zvukovou kartu Focusrite Saffire a ta pod Windows funguje jako pět stereo zvukových karet. Hledám nějaký software nebo kodek, který by umožnil buď:

a) spojit 3 z těchto zařízení, aby se pro windows tvářili jako 5.1 zvuková karta

b) rozvést při přehrávání videa s 5.1 zvukem, jednotlivé kanály na různá zařízení (tohle by mělo podle výrobce zvukovky možné, jen si sehnat správný software)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Re: 3 stereo zvuková zařízení a 5.1 zvuková stopa

Příspěvek od Maxtor »

No 5 zarizeni je to kvuli digitalu.. v podstate jde tedy o 4+1 stereo stopy.. co se tyce prehravani 5.1 nemel by byt problem.. co soft ke zvukovce..? sama je i popisama pripravena na 7.1 out..
Je fakt, ze v realu jsem to zatim nezkousel, ale zkusenosti mam s LE boxem.. ten je 5.1..
Klasicky ve striznach samozrejme problem neni.. tam si kanaly na vystupech priradis ke stopam, ale pro klasicky 5.1 DVD playback apod.. hmm
Podle me to bude viset na prehravaci.. zkusil bych PowerDVD, ktery spoustu tehle veci resit umi.. co se tyce kodeku pro DivX.. pamatuju se, ze v baliku K-Lite byly k vetsine kodeku v nastavenich i pomerne slusny mixery, kde si clovek vybral konkretni konfiguraci na vystupu.. ja takhle posilal z 5.1 vystupu 4.1 signal.. jeden kanal to proste vyplo.. tzn zase takovy zasek by to byt nemel..
Teorge
Nováček
Nováček

Příspěvek od Teorge »

Orginál software ke zvukovce tohle neumí, ptal jsem se i focusrite (kupodivu mi odpověděli do hodiny :o ) a prý je na to zvukovka připravená, ale potřebuji nějaký soft a že to podporují ty nahrávací studia. Zkusil jsem si stáhnout trial Sony Vegas, přiřadit to šlo, ale bohužel nespolupracoval s MKV soubory. V K-lite kodeku jsem našel jen možnost přesměrovat kanál na jiný kanál stejného zařízení. A PowerDVD mi nenabídne žádné možnosti nastavování zvuku, vše je zašedlé.

EDIT: teď jsem si všiml,že v tom Vegasu, to jde nastavit, jen při použití ASIO ovladače, stáhl jsem ASIO plugin do WMP, ale pořád to nešlo nastavit, zkouším se podívat po přehrávači s podporou ASIO
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Jak rikam.. v ruce jsem tuhle zvukovku mel, ale je fakt, ze jsem tenhle 5.1 playback u beznych veci nezkousel.. s tim vynucenim ASIO to ale smysl dava.. co mi ted vypsal google je tohle..
http://www.jrmediacenter.com
Teorge
Nováček
Nováček

Příspěvek od Teorge »

Zkusím, jinak zatím přehrávače s ASIO nepomohli, odkázali mě jen na možnosti nastavení ASIO na ovladači zvukovky a ten povolí jen upravit buffer a delay.
Teorge
Nováček
Nováček

Příspěvek od Teorge »

Tak v tom jsem to taky nenašel :( Jako by všechny přehrávače předpokládali, že to bude umět 5.1 jako jedno zařízení. No zítra zkusím ještě pohledat nějaké plug-iny, ale nejhorší je že vůbec netuším jak to do toho google napsat, pokaždé mi vyskočí samé věci, co mě nezajímají.
ttx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ttx »

1. Zvukovka na to NEni pripravena, reps. len v takom ponimani, ze sa 5.1 signal inym softom dekoduje a do zvukovky pojde 5 kanalov v digitalnej podobe. Cize bude sa z nej vyuzivat len vsetko co je za D/A prevodnikmi, t.j. bez moznosti DSP spracovania.

2. Je to karta na profesionalny multistopovy zaznam a editing zvuku a nie na prehravanie kodovaneho audia vo formate 5.1. Pouziva sa ku konecnemu spracovaniu audia napr. aj do formatu 5.1 s pomocou masteringovych programov. To je ale opacny postup nez potrebujes ty.
A to zrejme mysleli vo firme ked ti poslali email. To su tie "nahravaci studia".

3. Pre zvukovku su podstatne drivery. Ked to nevedia, tak ju mozes pouzivat v rezime 5.1 playback len ako predrazeny D/A prevodnik a aj to len v pripade ak existuje dekodovaci soft na 5.1, ktory to posle do zvukovky na D/A prevodiky, inak ju budes mat vpodstate len na ozdobu.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“