Hitachi 7K250 a jeho nahla smrt po zapojeni do PC
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Mischel
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Hitachi 7K250 a jeho nahla smrt po zapojeni do PC
Ahoj vsetci, vcera som obdrzal disk Hitachi 7K250 160Gb s 8Mb buferom, vsetko to bolo velmi prijemne, az do okamihu kym som o nevlozil do PC a nastartoval. Asi po troch sekundach, ked ma dojst k prvotnej praci disku zacne vydavat neprijemne zvuky rovnajuce sa elektrickemu skratovaniu (skratka dost neprijemne chrastenie), to vsak este nie je vsetko, disk system absolutne nenajde aj ked je ako sam pripojeny na kabel ako master. Skusal som ho na dalsom kompe, vysledok rovnaky, disk nedeteknuty, chrapotanie nastava presne v rovnakom okamihu. Skusil som od jumprovania az po pripojenie ako slave na iny kabel vcetne pouzitia ineho elektrickeho napajania vsetko, disk vsak nedeteknem ani len v biose kde ani po manualnej detekcii nic system nenajde. Je to vobec mozne, ze sa nieco nove pokazi skor ako je to uvedene do prevadzky, alebo si disky Hitachi osvojili nejaku "fintu" az po ktorej vykonani su funkcne, co sa mi vsak vobec nezda, pretoze okrem jumprov nemam pristup ako to uz pri Hdd byva pristup k nicomu.
Dnes som ho poslal spet na okamzitu reklamaciu ktory by podla slov predajcu mala byt velmi rychla, len by som od Vas velmi rad pocul Vas nazor co sa podla Vas stalo a ci to ako reklamacia obstoji...........Dakujem
Dnes som ho poslal spet na okamzitu reklamaciu ktory by podla slov predajcu mala byt velmi rychla, len by som od Vas velmi rad pocul Vas nazor co sa podla Vas stalo a ci to ako reklamacia obstoji...........Dakujem
- Jafido
- Středně pokročilý

Kdysi semi neco podobneho stalo s diskem WD. Koupil jsem novy disk,zapojil a disk zacal vydavat klepave zvuky, hned jsem ho sel reklamovat a reklamace probehla okamzite bez nejmensich potizi.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
co já vám tak víc než 70% reklamací Hitachi disků je takových, že disk dělá přesně to, co popisuješ. a je o způsobeno tím, že se s ním špatně zacházelo při převozu z továrny k tobě, nebo že jsou špatné hlavy.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mne vminulosti prisla zla cela seria diskou maxtor 40GB 7200o/m ......... cca 8-10 diskou za sebou..... a bez problemou reklamovali za tyzden ( asi o nej vo velkosklade uz vedily.. ) .....
Tak zelam vela stastie........
Disk hitachimi vsak vadni prisiel iba 1ks..... a to uz hodne davno.... ( pred vianocami... ) ...... v minulosti sa to obcas stalo aj IBM.....
Tak zelam vela stastie........
Disk hitachimi vsak vadni prisiel iba 1ks..... a to uz hodne davno.... ( pred vianocami... ) ...... v minulosti sa to obcas stalo aj IBM.....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- Mischel
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Reklamacia uznana
Takze ste mali pravdu, je to porucha, problem bol v tom ze ho predajca nestihol otestovat, pretoze mi ho hned ako prisiel do predajne poslal. Da sa to vraj nahlasit ako cestovna porucha pri prevoze a pokial je disk ihned reklamovany, prebehne cela vymena za funkcny velmi rychlo.
Este mam jednu otazocku, je to normalny datum ked bol disk vyrobeny zaciatkom decembra 2003, mam na mysli tento konkretny 160Gb, zda sa mi ako dost stary, kde bol takmer 3 mesiace?
Vdaka vsetkym
Este mam jednu otazocku, je to normalny datum ked bol disk vyrobeny zaciatkom decembra 2003, mam na mysli tento konkretny 160Gb, zda sa mi ako dost stary, kde bol takmer 3 mesiace?
Vdaka vsetkym
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Je to celkom normalne ....... mne teraz prisli mechniky CD RW Teac ktore su vyrobene November 2003..., ale kym mam na ne normalne 2 roky zaruku... tak mi to je jedno......
Disky Hitachi mi teraz aktualne chodia z januara 2004...!!!! Ale niekde este mozu mat skladove zasoby..... ( veci novsie ako 2 mesiace sa do predajni dostanu asi len velkou nahodou.... kym sa to sem s ciny a taivanu dovezie..... )
Disky Hitachi mi teraz aktualne chodia z januara 2004...!!!! Ale niekde este mozu mat skladove zasoby..... ( veci novsie ako 2 mesiace sa do predajni dostanu asi len velkou nahodou.... kym sa to sem s ciny a taivanu dovezie..... )
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- Zion
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
povazoval jsem tyto disky za skvele, ale ted, kdyz vidim cim dal vic poruch tak nevim.................zacina to byt dost shitovni
Chtel sem koupit, ale asi pujdu do Barracudky.
Chtel sem koupit, ale asi pujdu do Barracudky.
AMD Athlon XP 1800+(T-Bred,BO;1,6V)@2400+(166x12.5;1.7V).Soltek SL-NV400-64(nForce2 400,AGP 4-8x,FSB 266-400,DDR266-400).768DDR(Kingston 333MHz,CL2.5).).HDD Hitachi (250GB;8MB), Seagate Barracuda IV(40GB;2MB).Sapphire ATI Radeon X1650Pro(256MB;600/1400)
- Mischel
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Poruchovost
Mmmmmmmm, nemozem velmi z tvojim nazorom suhlasit Zion, tieto disky vychadzaju z recenzii ako naj vo vsetkych parametroch, tiez patrim medzi tvrdych odporcov znacky IBM a nebyt slova Hitachi v nazve disku, asi by som sa tymito troma pismenami itez nechal odradit. Problem, vlastne celkovo rozdiel v diskoch je ten ze tak vyborny disk ako je momentalne Hitachi na trhu snad okrem Raptora niet a ten ma dost malu kapacitu a vysoku cenu. To ze som dostal nefunkcny disk nie je chyba Hitachi ako firmy, ale zrejme ako to pomenoval hore vysie Mawa chyba nespravneho zaobchadzania s diskom pocas prepravy, alebo skratka len chybovostou vyrobeneho kusu. Seagate??? Radsej nie, radsej to risknem s tym Hitachi, zaruka je tri roky a ked tie uplynu bude disk maly a prakticky bezcenny, samozrejme az na udaje na nom.
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Prene tak pre chybu jedneho HDD..... sa preca neda posudzovat cena znacka..... ja hitachi predavam uz pomerne dlho...... a reklamacii mam na ne urcite menej ako napr na WD ( uz aj dnes 1ks
), je to asi narovno s Maxtorom.....
Pricom je pravda ze kazdemu vyrobcovi sa obcas podari nejaka nepodarena seria....., ale robit stoho az taku tragediu.... ( vsetky nove disky su dnes na pomerne vysokej urovni.... ), ale vykonovo je na tom dnes Hitachi naozaj skvele
............
Pricom je pravda ze kazdemu vyrobcovi sa obcas podari nejaka nepodarena seria....., ale robit stoho az taku tragediu.... ( vsetky nove disky su dnes na pomerne vysokej urovni.... ), ale vykonovo je na tom dnes Hitachi naozaj skvele
- Zion
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To samozrejme chapu, ale jak tak pozoruji, pribyva lidi, kteri s nimi maji problem 
AMD Athlon XP 1800+(T-Bred,BO;1,6V)@2400+(166x12.5;1.7V).Soltek SL-NV400-64(nForce2 400,AGP 4-8x,FSB 266-400,DDR266-400).768DDR(Kingston 333MHz,CL2.5).).HDD Hitachi (250GB;8MB), Seagate Barracuda IV(40GB;2MB).Sapphire ATI Radeon X1650Pro(256MB;600/1400)
- Mischel
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Hitachi
Ja s nim nemam problem a na trhu nevidim okrem toho uz spominaneho Raptora ziadneho ineho konkurenta. Krytizoval by som ho opravnene len vtedy, ked by som bol jeho vlastnikom dlhsiu dobu a rozdiely by som pocitil postupne, od chvyle jeho bezproblemoveho chodu po prvom spusteni, tak napriklad, vznik chybnych clustrov, alebo pomale odozvy pri zapise a citani, nahle prehrievanie, slabnutie vysledkov napr. v HDtachu, necharakteristicky vznik neprijemnych zvukov v jeho vnutri, to su dovody na zaklade ktorych by som svoj nazor urcite na Hitachi zmenil, ale uplne vadny kus z vyroby po ktoreho detaelnom prezreti som zistil ze prvy sroub do zavitu som pri zakladani disku dal ja a vidno ze HDD je evidentne novy.......??? Na zaklade tohto svoj nazor nezmenim a nechcem patrit medzi ludi ktorych popisujes ako tych co s nim maju problemy. V pondelok mam dostat novy vyreklamovany, potom budem menit nazor, ak by sa cistou nahodou o ktorej pochybujem stalo to ze disk bude opet nefunkcny, alebo problemovy pri maximalnom zatazen vo Windowse.