Ted se ukazalo, ze gtx 470 je vlastne uplne normalni karta s 6+6pin a s normalnim chladicem
nVidia GF100 - spekulační thread
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: nVidia GF100 - spekulační thread
Zvlastni-jeste pred mesicem tu kazdej tvrdil, ze i z orezane fermi je naprosto nemozne udelat dualkartu, protoze se to pry neda uchladit a navim co jeste.
Ted se ukazalo, ze gtx 470 je vlastne uplne normalni karta s 6+6pin a s normalnim chladicem
.Smeju se vam panove smeju.
- no-X
- Středně pokročilý

Nikdo netvrdil, že je to nemožné, ale že by se to nevešlo do 300W limitu PCIe specifikací. Když může mít osekané jádro se sníženým množstvím paměti spotřebu až 225W, tak těžko dvě jádra nacpeš do 300W.
Sapphire HD 5970 4GB bude mít podle konektorů do 375W. Hypotetická duální Fermi, pokud nebude postavená na výrazně osekaných čipech, by mohla mít víc.
Nevím, čemu se směješ, ale zatím není vydaný ani osekaný jednočip, natož neosekaná verze a natož duální karta. A pokud nějaká duální verze bude, není jasné, na čem bude stavět... Trochu předčasné veselí.
Sapphire HD 5970 4GB bude mít podle konektorů do 375W. Hypotetická duální Fermi, pokud nebude postavená na výrazně osekaných čipech, by mohla mít víc.
Nevím, čemu se směješ, ale zatím není vydaný ani osekaný jednočip, natož neosekaná verze a natož duální karta. A pokud nějaká duální verze bude, není jasné, na čem bude stavět... Trochu předčasné veselí.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Ale tak samozrejme. A zatimco Asus Mars byl nejvetsi srot tohoto milenia, tak Ares bude nejvetsi hustokarta, nebo jaky ze to blabol ma no-x v podpise...HEAD píše:Zvlastni-jeste pred mesicem tu kazdej tvrdil, ze i z orezane fermi je naprosto nemozne udelat dualkartu, protoze se to pry neda uchladit a navim co jeste.
Ted se ukazalo, ze gtx 470 je vlastne uplne normalni karta s 6+6pin a s normalnim chladicem.Smeju se vam panove smeju.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- godlike
- Středně pokročilý

-
- Herkis
- Redaktor PCT

-
godlike:
GF100 je moc velký čip na to, aby konkuroval HD5850. Myslím, že by jako konkurence HD5850 mohla stačit nějaká poloviční verze s 256bit sběrnicí, i když 32TUs není zrovna moc. Mohlo by "to" mít ale vyšší frekvence a nakonec konkurence neznamená, že takový čip musí být rychlejší.
Krteq:
A3 GTX 370 mi nejde moc dohromady. Mám za to, že v době kdy vylezla revize A3, bylo již rozhodnuto o názvu GTX 470. Nechci tady popírat něco, čím si sám nejsem jistý, ale to označení na nálepce na těch fotkách PCGH je téměř 100% označení použitého čipu (= aby se poznalo, co je to za kartu, když je čip zakryt chladičem
). Na BeHW ale žádné fotky nálepek nejsou. Ale nechme to koni, má větší hlavu.
no-X:
Já to tedy chápu tak, že NV chystá poměrně dost HW pro novináře - více než obvykle, takže budou i recenze 480 SLI.
Co se týká duální Fermi, třeba ani nebude potřeba.
GF100 je moc velký čip na to, aby konkuroval HD5850. Myslím, že by jako konkurence HD5850 mohla stačit nějaká poloviční verze s 256bit sběrnicí, i když 32TUs není zrovna moc. Mohlo by "to" mít ale vyšší frekvence a nakonec konkurence neznamená, že takový čip musí být rychlejší.
Krteq:
A3 GTX 370 mi nejde moc dohromady. Mám za to, že v době kdy vylezla revize A3, bylo již rozhodnuto o názvu GTX 470. Nechci tady popírat něco, čím si sám nejsem jistý, ale to označení na nálepce na těch fotkách PCGH je téměř 100% označení použitého čipu (= aby se poznalo, co je to za kartu, když je čip zakryt chladičem
no-X:
Já to tedy chápu tak, že NV chystá poměrně dost HW pro novináře - více než obvykle, takže budou i recenze 480 SLI.
Co se týká duální Fermi, třeba ani nebude potřeba.
- no-X
- Středně pokročilý

O Fermi A3 se ví od 9.11.2009. O názvu "GTX 4xx" se začalo mluvit skoro o dva měsíc později (začátek února 2010)...
Kamikadze: osobní poznámky stranou threadu
Kamikadze: osobní poznámky stranou threadu
- Herkis
- Redaktor PCT

-
Tvrdíš, že od 9.11.09 se ví, že A3 se dá použít pro GK - takže mohli ty štítky vytisknout dopředu.
Je to sranda.
Je to sranda.
- no-X
- Středně pokročilý

- Srandista
- Začátečník

Preco je zakryty aj PCI-E slot?
MTB: MSI MAG B550 Tomahawk, CPU: AMD Ryzen R5 3600 + Arctic LF III 240, RAM: Corsair 32GB DDR4 3600MHz CL16, GPU: AMD RX 6800 16GB RAM, SSD: Corsair MP600 PRO LPX 1TB + Corsair MP510 1TB, SC: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, PSU: Corsair RM650x, Case: Fractal Design North Mesh, Monitor: Dell S2721DGFA
Google Pixel 8 256GB, Nexus 7 (2013) 32GB
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
Skvostná mrcha... to chlazení asi bude více dimenzované a fakt asi bude hřát (proč asi ?) , mně by stačilo, aby měla výkon +/- jako HD 5870.
To srandista:
Asi se rozhodli znovu povolat do provozu sběrnici AGP !!!
To srandista:
Asi se rozhodli znovu povolat do provozu sběrnici AGP !!!
...
- Koky
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Protože u PCI-E bývají samolepky s informacemi, tak se jim nechtělo každou zvlášť začerňovat.Srandista píše:Preco je zakryty aj PCI-E slot?
MB: Asus Strix X99 Gaming | CPU: Intel Xeon E5-1660 v3 QS @ 4 GHz | GPU: Gainward RTX 3060 Ti Ghost
RAM: Crucial Ballistix Sport LT 4× 8 GB DDR4 3200 MHz | SSD: Crucial M550, 128 GB | HDD1: WD Black, 500 GB | HDD2: WD Blue, 1 TB | HDD3: WD Red, 2 TB | HDD4: Toshiba X300, 5 TB
PSU: Tagan BZ 900 W | CASE: Corsair Obsidian 750D Airflow Edition | COOLING: NH D15
RAM: Crucial Ballistix Sport LT 4× 8 GB DDR4 3200 MHz | SSD: Crucial M550, 128 GB | HDD1: WD Black, 500 GB | HDD2: WD Blue, 1 TB | HDD3: WD Red, 2 TB | HDD4: Toshiba X300, 5 TB
PSU: Tagan BZ 900 W | CASE: Corsair Obsidian 750D Airflow Edition | COOLING: NH D15
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
No ani bych neřekl...Koky píše:Protože u PCI-E bývají samolepky s informacemi, tak se jim nechtělo každou zvlášť začerňovat.Srandista píše:Preco je zakryty aj PCI-E slot?
...
- beardie
- Středně pokročilý

mozno aby sa nezistilo, aka bude ta karta dlha
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Foto heatspreaderu jádra

Revize A2
- no-X
- Středně pokročilý

- Srandista
- Začátečník

Toto imho nie, kraje PCI-E slotu totiz vidiet je...beardie píše:mozno aby sa nezistilo, aka bude ta karta dlha
Naposledy upravil(a) Srandista dne úte 2. bře 2010, 18:09, celkem upraveno 2 x.
MTB: MSI MAG B550 Tomahawk, CPU: AMD Ryzen R5 3600 + Arctic LF III 240, RAM: Corsair 32GB DDR4 3600MHz CL16, GPU: AMD RX 6800 16GB RAM, SSD: Corsair MP600 PRO LPX 1TB + Corsair MP510 1TB, SC: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, PSU: Corsair RM650x, Case: Fractal Design North Mesh, Monitor: Dell S2721DGFA
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Jirko, dost se kamarádíš s Photoshopem, mohl by jsi udělat porovnání délky s kartami GTX 2xx vzhledem k SLI konektoru? Něco mi říká, že GTX 480 nebude mít těch slibovaných 10.5" (cca. 26,5 cm).
//V případě potřeby rozměry heatspreaderu

//V případě potřeby rozměry heatspreaderu

- no-X
- Středně pokročilý

Krteq: Na žádný fotce není karta celá od jednoho konce k druhému... že by účel?
Ale pokusím se to poskládat.
//edit: vychází mi to 260-263 mm samozřejmě s nějakou tolerancí... je to focené každé z trochu jiného úhlu, takže to přesněji nejde... měřil jsem jen délku PCB, ne délku celé karty (tzn. bez konektorů a panelu)
//edit: vychází mi to 260-263 mm samozřejmě s nějakou tolerancí... je to focené každé z trochu jiného úhlu, takže to přesněji nejde... měřil jsem jen délku PCB, ne délku celé karty (tzn. bez konektorů a panelu)
- janis
- Začátečník

Na PCB někdy bývá označení výrobce a revize PCB,možná nechtěli,aby bylo patrné,odkud to uniklo:Srandista píše:Preco je zakryty aj PCI-E slot?
http://www.xbitlabs.com/misc/picture/?s ... t2.jpg&1=1
Jinak ta revize GPU mě překvapuje - jeden z prvních povedených kousků,nebo co?
//barco - ďalší premaz nezmyselných príspevkov
- Federmann
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: