Ram ATI CrossFire XTC ?

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
xsahr
Začátečník
Začátečník

Ram ATI CrossFire XTC ?

Příspěvek od xsahr »

Našel jsem na netu tyto ram :

OCZ 2048MB, DDR2, 800MHz, ATI CrossFire XTC (2x1024MB)

Paměťový modul OCZ ATi CrossFre Certifed XTC typu DDRII SDRAM (double data rate synchronous dynamic random access memory) PC2-6400 s kapacitou 2 GB (2x 1GB KIT), určený pro 240-pinový slot DDRII DIMM. Paměť je připravena pro práci s frekvencí až 800 MHz DDRII při latenci CL4 a časováním 4-4-4-15. Nominální pracovní napětí těchto paměťových modulů je 1.9 - 2.1V a maximální teoretická propustnost datová v single-channel režimu činí 6.4 GB/s, při použití režimu dual-channel pak stoupá teoretická datová propustnost až na 12.8 GB/s. Modul obsahuje pasivní XTC heatspreader.

Technická specifikace:

CAS Latency [CL]: 4
ECC: ne
Pracovní frekvence [MHz]: 800
Registrovaná: ne
Typ paměti: DDRII PC2-6400
Velikost [MB]: 2048

Co si otom myslíte ? mám koupit jiné .. a nebo je to zas nějaká blbost nanic ? já plánuji do budoucna toto zapojení crossfire deska a grafika mi to podporuje tak je to cajk.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Ram ATI CrossFire XTC ?

Příspěvek od X-COM »

Je to blbost, jen marketingový tah.
Kup nejlevnější 800MHz 2GB modul a bude.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
xsahr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xsahr »

Ještě jedna taková bonusovka : mám zajem od ATI HD 5670 našel jsem dvě vykonostně skoro stejné a cenově uplně stejné.. ale co je lepší i když to asi bude prakticky nepostřehnutelný rozdíl jedná má o : Rychlost grafického čipu [MHz]: +10mhz rozdíl a ta druhá Rychlost grafických pamětí [MHz]: +40mhz tak co je lepší ?
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Je to jedno, rozdíl (pokud vůbec nějaký bude) se bude pohybovat v jednotkách procent.
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

xsahr píše:Ještě jedna taková bonusovka : mám zajem od ATI HD 5670 našel jsem dvě vykonostně skoro stejné a cenově uplně stejné.. ale co je lepší i když to asi bude prakticky nepostřehnutelný rozdíl jedná má o : Rychlost grafického čipu [MHz]: +10mhz rozdíl a ta druhá Rychlost grafických pamětí [MHz]: +40mhz tak co je lepší ?
Ber ty s rychlejšími pamětmi - výkon bude,jak píše Krteq,ale těch 10 MHz na jádru si přetaktuješ určo,kdežto ta rychlejší paměť bude mít možná nižší latenci a pustí tě v OC výš,pokud budeš taktovat.Jinak opravdu OC v řádu desítek MHz nic neznamená.
Odpovědět

Zpět na „Paměti“