HDMI propojení LCD monitoru a PC

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
StringerBell
Nováček
Nováček

HDMI propojení LCD monitoru a PC

Příspěvek od StringerBell »

HDMI propojení LCD monitoru a PC (duplikát postu ze sekce monitory)
Zdraví všechny ve spolek.Napíši zde návod jak dosáhnout správného nastavení obrazu 1920x1080.

moje pouzita technika:
grafická karta: ATi Sapphire HD 5770
monitor: Samsung P2370HD.

1. Propojte LCD a PC , HDMI kabelem ... já používám 1.3, 5m, pozlacený konce(udajne k nicemu) :)

2. Na ovladači (ručním, dodanému k monitoru) si nastavte

Menu>>Vstup>>Seznam zdrojů>>HDMI

a ted co se stane? budete mít černé okraje a obraz bude rozmazaný!

3. Velice duležitý bod !! v Menu monitoru je schované přepnutí z AV na PC.

Menu>>Vstup>>Seznam zdrojů>>HDMI>>na ovladači tlačítko Tools>>vyskočí Upravit nazev(potvrdit)>>vyberete řádek s nazvem HDMI a date zase potvrdit>> vyberete PC

tak obraz už je srovnaný ale ty černé okraje?!

4. Pusťte si CCC(Catalyst control center) pokročilá verze

Nahoře je založka Graphics klikněte na černou šipčičku,rozbalý se vám roletové menu >>vyberte Desktops and Displays
dole máte obrazek monitoru s číslem jedna zase klepněte na černou šipku a dejte >> Configure>> otevře se vám menu vyberte Scaling options

Zde nastavte na Overscan 0% viz. obrázek.

Obrázek

Diký uživatelům Krteq a holoway.
Doufám že to k nečemu, někomu bude. V případě že přijdu na nějakou vychytávku tak bude EDIT.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Re: HDMI propojení LCD monitoru a PC

Příspěvek od Krteq »

Great job :thumbsup:

Téma jsem nalinkoval do rozcestníku sekce - .: ! Pravidla sekce + rozcestník ! :.
scream88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream88 »

Koukám, že máš nějaký jiný cataysty. Nevim jak je to možný, ale i když mám nainstalovaný poslední ovladače k 4670, tak tam mam jen tu položku grafics. To hydravision ne a to podtim ty kolonky vidím prvně. Mám právě ten problém, že když propojím kartu s FullHD LCD Samsung LE40A686 tak v rozlišení 1920x1080 mám zmenšený obraz v černém rámečku a nevím jak to zvětšit. Přez celou lochu to jede jen v 1360x768 a nebo v 1600x1200, ale to je roztaženej a zdeformovanej obraz. Nesetkal se s tim někdo a neporadil by mi? Díky
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Jedná se o volbu "GPU Scaling" pod položkou "Digital panel attributes".
scream88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream88 »

Díky za info Krtku. Neporadil bys mi ještě kde to tam je? Já mám takovejhle panel. Díky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Klikni na ten malý trojúhelník u ikony televizoru (2. panel) a otevři nabídku, někde by to tam mělo být.

Jinak Hydravision Display Manager se dá stáhnout ze stránek game.amd.com samostatně (není součástí standardního balíku Catalyst).
scream88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream88 »

Díky Krtku, nicméně mám tam pouze toto. Hydravision sem stáhl. Objevil sem mi v pravo dole v liště, ale jak tak zjištuju, nemá s řešením mého problému co dělat, takže zase odinstalovávám. V CCC se mi nahoře vedle graphic stejně neobjevil. A ať kliknu na cokoliv ta výše screenovaná nabídka tam prostě není, ale je možný, že sem slepej.Každopádně pod šipkou není nic jiného než na obrázku.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Vyber volbu "Properties" :) Nabídka nemusí být stejná, ale některé volby by tam měly být určitě.
scream88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream88 »

ty položky sem proklikával snad tisíckrát, ale nic tam podle me není. Bud sem retardovanej nebo neschopnej a nebo fakt u nevim.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Tohle je nabídka vlastností plochy, ne displaye. Klikni na ten malý trojúhelník u ikony televizoru (display) v té dolní liště (s dvojkou v kroužku) ne na ten u zobrazení druhé plochy :)
scream88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream88 »

ha. díky. konečně. :-D na to mě vubec nenapadlo klikat :o mam tam tedy tohle. rekl bych, že to je asi ok, nebo ne?
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Jop, je to OK ;) V téhle nabídce si můžeš zvolit jak chceš mít obraz nastavený (jak to bude vypadat je znázorněno v tom "monitoru s modrou plochou):
  • Stačí zatrhnout volbu "Enable GPU scaling" a vybrat z těch voleb:
  • Maintain aspect ratio - zachová poměr stran (obraz při jiném rozlišení nebude deformovaný, ale budou černé okraje po stranách)
  • Scale image to full panel size - přizpůsobí velikost na celou plochu (obraz ale bude deformovaný)
  • Use Centered timings - středová synchronizace (při jiným než nativním rozlišení TV se vypne přizpůsobení a obrázek se vycentruje na střed - černé okraje okolo celého obrazu)
Můžeš zkusit zapnout i ITC processing a nechat řízení kvality obrazu na procesoru v TV.

Pokud jedeš na Windows 7, je s tím trochu problém -> projdi si tohle téma - Catalyst GPU Scaling Fix pro Windows 7 (3rd Party)
scream88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream88 »

Krtku, statisíceré díky :worship: :thumbsup: . Ve scaling options pak šel obraz roztáhnout na celou plochu. Už sem myslel, že to jiný nebude a že budu muset měnit GK. Kámoš má GF a stejnou tv a jelo mu to bez problémů po hdmi. Mě to jelo bez problému jen po vga, coz sem nechtěl. Fakt moc díky. Ted už jen vyřešit proč občas jde po hdmi i zvuk a občas ne. Nevís nahodou jak ještě vyřešit tohle? Když sem to propojil uplne poprvé, tak mi jak monitor, tak tv zobrazovali stejnou plochu. Nevím co sem pak udelal, ale nyní mohu mit pouze jeden hlavní monitor, kde jsou ikony a druhy, na který muzu prejet. TO mi nevyhovuje uz jen z duvodu, ze pusteny je vzdy jen jeden a jak napriklad ve voknech menim kterej je hlavni, tak mi to okno preskoci na ten druhej, kterej neni aktivni a nemuzu to zmenit, protoze to okno nevidim. Nemáš ještě monetí k cemu je v CCC tohle okno? Kdyz sem tam neco zkousel zaskrnout, tak mi vyskocilo varovny okno, ze mi to muze odstrelit display, tak sem to radeji stornoval. Jeste jednou moc díky. :thumbsup: :up: :up:
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“