..jinak taky neuškodí si pročíst před založením nové (staré) otázky stránky zpět. Je tam většinou vše, co potřebujete nebo se chcete zeptat..
To je pořád dokola, kterej fan kde dát, kterej je nejlepší, dobrej apod.
.
Kdybych to měl shrnout:
- nejlevnější a kvalitní volba: Cooler Master (výhoda: snížení napětí při zachování dostatečného proudění vzduchu, snížení hluku. Nevýhoda: kluzné ložiska).
Dále potom
Airen a Xilence: celkem tiché fany, nevýhoda opět kluzné ložiska.
Do třetice z nejlevnějších:
Artic Cooling - klasika. Ne všechny modely maj ale v základu tiché.
/EDIT: do čveřice musím upozornit na ventilátory zn. GELID (zaměstanci z AC
), v základu jsou celkem tiché, při snížení otáček téměř neslyšitelné
- zlatá střední cesta, BEST OFF: NEXUS - velmi kvalitní a tiché ventilátory, kuličkové ložiska (sám jsem je rozdělával).
Nejlepší a nejkvalitnější cesta: Noctua - bezkonkurenčně nejtižší, vysoká cena.
Dále se dá ještě považovat za kvalitní volbu
Nanoxia - ale pozor! Tam zase při nejnižších otáčkách lehce vybruje motorek a naopak při vysokých je lehce slyšitelný průtok vzduchu, na středních otáčkach je to tak akorát

.
Pokud vám nejde o hlučnost a chete prostě "fukače", tak Zalman, Primecooler.
Všechny ventilátory osobně znám a mám bohaté zkušenosti, když budete cokoli potřebovat, nebojte se mě zeptat

. Ale prosím Vás, neptejte se pořád na to samé, stačí si jen trochu tady počíst.....
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO