Magazín - nazor na vyvoj

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Odpovědět
GaGy
Začátečník
Začátečník

Magazín - nazor na vyvoj

Příspěvek od GaGy »

Sorry ,ale s tímdle přístupem jakým PC tuning směřuje brzo bude smazán z mých oblíbených stránek.

Sleduji to tu cca 3 Roky a vždy sem tu získal dost zajímavých informácí, ale to co se tu děje v poslední době je fakt totalní humus.

Mám na mysli jakým způsobem preferujete NVIDII a INTEL proti AMD.
:oops:

Nic proti ani jedné značce ,ale to jakým způsobem o nich píšete je hrůza. Jednu stranu pořád vychvalujete a druhou umyslně potápíte. Ani bych se nedivil kdyby vám za to někdo platil. :angry2:

//edit Wilik - upraveno
9800X3D @ 5425Mhz 95W - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz Cl36 Expo Tweaked │ Nitro+ RX 9070 XT - 280W │ TUF GAMING B850-PLUS WIFI │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ Samsung 990 PRO 2TB + Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB │ 32" Dell Alienware AW3225QF - 4K - 240Hz │
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Samsung Galaxy S25 - 256Gb
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Magazín spěje do kytek

Příspěvek od zombux »

GaGy píše:Mám na mysli jakým způsobem preferujete NVIDII a INTEL proti AMD.
no samozřejmě, ať píšeme o čemkoli, vždycky schválně ubližujeme AMD, to dá rozum.
ignorelist: kremrole a dezoláti
yesper
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yesper »

@GaGy: Uplny suhlas

@zombux: mozes tvrdit co chces, kazdy neutralne naladeny citatel si po navsteve pct okamzite vsimne dvoch redaktorov, ktori pisu clanky len za ucelom prilakania co najviac citatelov, typicky bulvar. Uz len kvoli nim ignorujem pracu vsetkych ostatnych.
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

Ano! Souhlasím! PC Tuning je znám svojí zaujatostí.. Ať se děje, co se děje napíšem článek, který nVidii neublíží, nebo ještě líp jí vyneseme do oblak.. Ale tohle je známej fakt, kterej koluje po internetu už dost dlouho..
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Pravdou je, že se obsah PCT trochu zhoršil, ale jeho fórum alespoň žije, tam trávím většinu svého času po večerech po práci, když jsem doma..
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOVIT »

na jednu stranu musim rict ze obr umi, na druhou, ze je skoda ze nevyzral v nestranneho novinare, ale to se muze casem zmenit, nevim zda za tim sou penize atd, ale proste jeho clanky sou bohuzel tendencni, svoje nazory muze prezentovat na blogu, na pctuningu by mel zachovat dekorum a psat aspon trosku neutralne, jasne nvidia je jeho kun, ja bych si taky dalsi kartu nejspis koupil nv (pro ostatni: vas nazor je mi u..., mam pro to sve duvody), ze by to s pct slo dolu? no nevim, nikdy sem nebyl zasadne zastance toho ci onoho, jen je to o tom ze vas asi dost cte vekova skupina kolem nacti a tam jsou vyhroceny nazory na dennim poradku a tak chapu ze to obcas cloveka trochu vytoci a da jim to sezrat, viz takovej DD world jako protipol amd/ati vs intel a nvidia a je to az smesny jak spolu vedou boj skoro na zivot a na smrt.
DESKA: Asus P5Q-EM, CPU: Intel Core2 Quad Q9300@3,15GHz, RAM: 4x2GB Kingmax 800 MHz, GPU:Gainward GTX 460 768MB, HDD: 2x WD VelociRaptor 300GB Raid 0 + WD green 640, ZDROJ: Enermax Liberty 500W ;;;--;;; Peklostroj: DESKA: GA G41M-combo, CPU: Intel Pentium Dual Core E2160@3GHz, RAM: 2x1GB Kingmax 667 MHz, GPU:Saphire HD4670 Ultimate 512MB, HDD: WD green 500, ZDROJ: Fortron 80+ 350W;;;--;;; Notebook:HP probook 4520s
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Jestli magazín spěje do kytek,tak to předtím,než do nich začal směřovat musel být úžasnej.Když se podívám na to,co zbylo z hlavních IT serverů,na kterých jsem se začínal orientovat v IT před lety - Overclocking.cz (OCguru) je tragédie,přitom to bylo bezva fórum,SHW paběrkuje a na doby největší slávy už jen vzpomíná,ze Živě se stal jakýsi kaleidoskop všeho možného,zůstal PCT a přibyl EHW.DDW je cosi jako Blesk s Aha,kombinované s ABC (bez urážky,Stach aspoň něco dělá,na rozdíl od věčných kritiků,co umí jen oponovat a sepsout cizí práci - styl a úroveň DDW by ale snesla vylepšení).
Takže pro mne PCT patří pořád mezi dva weby,na kterých mi stojí za to ztratit něco času.Původ a příčina té "obliby" OBRa a Bandity mezi částí zdejších čtenářů mi nejsou jasné,takže k tomu se nevyjadřuju.Pokud ale můžu soudit z OBRových článků o taktování AMD CPU z poslední doby,tam se nijak neprojevilo,jestli je fanda Intelu - byly napsaný slušně a profesionálně.Kdyby se povedlo udržet nadhled a odstup od invektiv a emocí v komentářích pod články o grafikách,bylo by to úplně super - bohužel se to ne vždycky (a teď nepíšu o OBRovi) povede a semtam se přileje olej do ohně,takže těžko se divit,že část lidí začne vidět krvavě.Titulkům článků a novinek se nedivím,titulek nebo hlavička má vždycky upoutat a přimět čtenáře,aby se zastavil a začetl - pokud není vysloveně lživá nebo zavádějící,nevadí mi.
Poslední věc - "život" každého webu mají v rukou sami návštěvníci: bude-li to tady opravdu stát za prd,poklesne sledovanost,odejdou inzerenti a majitel bude přinucen ke změnám.Výkřiky na fórech nebo v komentářích na nic podstatnýho vliv nemají - pokud jsou opodstatněný,můžou vést dotyčné nejvýš k tomu,aby se pokusili změnit přístup a napravit případné chyby.
Já sám se ale neobávám,že by z PCT mělo být něco podobnýho,jako z Overclockingu.cz - pořád je pro mne jeden ze dvou našich nej... IT webů.
Sorry za ten monolog.
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

Ale vždyt já mám PC tuning taky rád - informací jsem se tu dozvěděl nespočet 8-) ...
Já sleduju tři Servery a mám na ně pohled takový:
PCT hlavní server nejvíc informací většinou první s novinkami. {Boužel začíná být hodně orientovaný proti AMD/ATI} (NOVINKY poslední dobou už to tak není a konkureční servery příjdou sem tam s něčím dříve.)

Extrahardware - sem tam se i tady ukáže nějaký zajimavý článek ,ale není to tak často jako zde.

DDword - Tento je až příliš zaměření proti Intelu a Invidi ,ale občas je fajn si přečíst i něco odněj a kouknout se na to z pohledu DDho.

Je fajn když si člověk může ověřit informací s více zdrojů a podanou od každého trošku jinak.
9800X3D @ 5425Mhz 95W - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz Cl36 Expo Tweaked │ Nitro+ RX 9070 XT - 280W │ TUF GAMING B850-PLUS WIFI │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ Samsung 990 PRO 2TB + Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB │ 32" Dell Alienware AW3225QF - 4K - 240Hz │
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Samsung Galaxy S25 - 256Gb
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

Já netvrdím, že Obr je špatnej! Jeho články jsou opravdu na profesionální úrovni a rád je čtu. ALE jeho "novinky" o nVidia (karty, výkon...) vypadají spíš, jako kdyby je psala sama nVidia.. Hlavně ta posledni : GTX470 karta roku.. A pokud se objeví někde nějaká zpráva, např. o chybných ovladačích Ati, či něco podobného, tak to hned nafoukne, jako neskutečný problém, který se musí hned řešit, jinak nastane konec světa..
Tuto, kdyby vypustil!
Jinak je to výborný autor, který IT opravdu hodně rozumí! Škoda, že je tak jednostranně zaujatej (a není sám).
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
GulDucat
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GulDucat »

Obermaier a Koci se v textu novinek casto navazi do ctenaru, problemy nVidie casto zlehcuji, napriklad co se tyka problemovych ovladacu nVidie, tak Obermaier napsal ze se mu to nezda, kdyz slo o problemy ATI s sedou obrazovkou, vyjadroval velke rozhorceni, totez se tyka zvelicovani uspechu nvidie, a zlehcovani uspechu ATI, ve srovnavacich testech Obermaier vybere nejdrazsi desku pro AMD, s tim ze na desce se nesetri, presto k pro Core2Duo i Corei7 vybere nejlevnejsi desky na trhu, pote napise ze vyhodnejsi v lowendu je C2D, a highendu Ci7, protoze vyberem desek velmi zdeformoval vysledne ceny sestav, neobjektivita je zrejma.
Co se tyka odbornosti, je jedno jestli nekdo pise neco spatne protoze se nevyzna, nebo proto, ze je neobjektivni a umyslne lze, vysledek je stejny, sireni bludu mezi ctenari.

Uz delsi dobu uvazuju ze zcela prestanu navstevovat PCT a prejdu na Extrahardware, nebo na zahranicni Anandtech, Xbitlabs, Tomshardware.
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

Pod vetsinu vyse napsaneho se podepisuji :wink:

Kdyz jsem na to slusne upozornil pod clanekem Kociho, byl jsem smazan :mrgreen:
Comby
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Comby »

janis:
OCguru - ľudia tvoriaci toto fórum (študenti po roku 2000) už dospeli, hardware sa stal okrajovou časťou ich života.
SHW - mal kedysi špičkové recenzie MB (Martin Štěpánek) a CPU/HDD (Eagle - Petr Koc), ktorí tiež už dospeli a zmenili svoje priority, btw. obermaier eaglovi nesiaha ani po členky.
Zive.cz - recenzie grafik prešli Mirkom Jahodom do EHW.
PCT - z čias Jirka Kwoleka sa toho veľa nezachovalo.
CDR/Diit.cz - tento web ide roky svojou rovnakou/inou cestou.
BTW: viete ako skončila účasť Obermaiera na OCguru? http://4um.overclocking.cz/showpost.php ... stcount=20
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

Pravdou je, že se obsah PCT trochu zhoršil, ale jeho fórum alespoň žije
trochu? jinak souhlas
Uz delsi dobu uvazuju ze zcela prestanu navstevovat PCT a prejdu na Extrahardware
Souhlas
Obermaier a Koci se v textu novinek casto navazi do ctenaru
Známý fakt- nejraději mám poznámky o pubescenci, pak vždy přemýšlím jestli mi PCT stojí za tu námahu přidat stránku do blacklistu firewallu...
Zombux píše:no samozřejmě, ať píšeme o čemkoli, vždycky schválně ubližujeme AMD, to dá rozum.
Zapomněl jsem "odborník" je i tady...
BTW: viete ako skončila účasť Obermaiera na OCguru? http://4um.overclocking.cz/showpost.php ... stcount=20
No comment

Osobně si myslím, že PCT ničí snaha zvýšit "čtenost". Čtenost je v uvozovkách, jelikož číst se na PCT dá jen s obtížemi a velkou mírou tolerance.

Kdy se konečně proberou? Nebo opravdu píší jen pro hloupý dav transformovaných čtenářů již zde zmiňovaných bulvárních plátků Aha!, Blesk aj. ?

K tomu přidají FB pastevectví...
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Já bych ti to naopak zombuxi vyčítal nejvíc :) Ovšem nemusíš být dotčený - ne celá redakce je předmětem kritiky.
Podle toho co jsem si všimnul tak problémy tady místním fanboys i normálním userům dělají hlavně emocionálně zabarvené výkřiky a "přehánění" ...

Samozřejmě by to asi šlo i lépe ale pravděpodobně bychom se dostaly do fáze kdy by recenze byly buď:
1)korektní,šedivé a nudné
2)skvělé a jedinečné bez různých výše zmiňovaných nešvarů - ovšem nejsou lidi :)

//edit Wilik - promaz OT
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Já se u těch Obrových recenzí a novinek celkem bavil. Holt umí šutrovou polévku. Akorát mu to lidi přestali žrát protože šutry každý nerad tak přešel k osobnímu osočování, nadávání.

Ale asi nejvíc mě dostal Kočí, ty kecy u novinky "470" že ATI fanboys se mají omlouvat. Stejně jako se měli omlouvat když probírali v diskuzi jak ta asus mars nežere atd, to se týkalo novinky o asus ares. Prostě tohle na web jako je PCT nepatří. Tím u mě na čas končí to že PCT je profesionální, díky dvěma lidem. Myslím že je to škoda, asi nejen mě začíná připadat že z PCT je PR nvidie.

Určitě se taky dočkáme recenze 470-480, nečekaně dopadne výborně ať se děje co se děje. Časem bude testovat DD kde to bude stejné, jen z druhé strany. Takže po přečtení recenzí na PCT se dovíme výhody, dd nám řekne nevýhody a krásně si to v hlavě srovnáme.
Max Casper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Max Casper »

Nemyslím si, že na webu, které je údajně PR nVidie by se objevila tak jednoznačně kladná recenze na kartu od Ati jako Banditova recenze na HD 5770 Vapor-X. Fanouškům Ati, zdá se, chybí byť jen elementární smysl pro objektivitu.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Myslím že recenze jim někdo kontroluje :) Problémy tady mají čtenáři spíše s novinkami ...
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Max Casper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Max Casper »

Jistě, některé novinky opravdu neměly spatřit světlo světa. O tom není sporu. Ale topic se nejmenuje "Novinky na PCT spějí do kytek" - což je asi pravda :) , nýbrž "Magazín spěje do kytek". Proto jsem se ohradil.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Comby: dík za info,jinak CDR (DIIT) jsem nezmiňoval proto,že na začátku to byl web, zaměřený na informace o vypalování a testy vypalovaček a médií,časem se to rozšířilo na ostatní HW a informace z IT.Stejnou (a solidní) úroveň přisuzuju tomu,že Wift je dospělej a nemá potřebu si honit triko.
K linku na OBRa & OCG: jestli to nebyl ojedinělý úlet nervů,pak asi tady tkví příčina jeho "obliby" mezi částí zdejšího osazenstva.

nevidany: penetrace prostoduchých (nebo jen líných využívat vlastní mozkovou kapacitu) je napříč lidstvem přibližně stejná,tudíž nečekej zázraky ani zde (jak mezi povolanými,tak mezi návštěvníky).Souhlasím,že články mají různou úroveň,záleží na autorovi,ale kategorie "IT bulvár" dosahuje v mých očích web jiný,začínající písmenem D.A tím nechci říct,že nemá na netu svoje místo - má svoje čtenáře,jakousi konkurenci taky vytváří a (na obranu Stacha) asi nedisponuje zázemím,jaké mají k dispozici ty serióznější weby.
PCT pro tupý stádo nepíše - myslící mezi čtenáři neberou info z jediného zdroje za dogma a hledají i jinde,takže tendenčně pojaté a fakticky chybné řádky odhalí,čehož je ostatně důkazem diskuse v komentářích a na fóru.
Vyjádřit se je možné i v prémiích pod články,takže i to je jakýsi barometr veřejného mínění (jen mi přijde,že u OBRa a Kočího už ne vždy rozhoduje kvalita článku,ale jejich zažité renomé u části čtenářů).
Hůl bych nad PCT fakt nelámal - sám ne se vším tady souhlasím,ale nevidím vyjma EHW příliš rovnocenných soupeřů,na kterých bych se v češtině dozvěděl tolik informací,jako tady.Nadto je tu víc autorů,kteří píšou objektivně a profesionálně a za rozepře nemůžou.
Ale každý má výsostné právo na vlastní názor a postoj a já jsem poslední,kdo by to chtěl popírat.

Objektivita: osobní sympatie a preference každého autora recenzí a článků mi jsou naprosto lhostejné a nehodnotím podle nich nikoho,pokud se v článku nebo recenzi píše objektivně,pravdivě a nezkresleně "padni,komu padni".Důvěru u mne neztrácí ten,kdo se zmýlí,ale ten,kdo to odmítá přiznat nebo kdo z jakýchkoliv důvodů (sympatie,antipatie,osobní spory,PR,skrytá reklama,sponzorství) nepíše pravdu.
Doufám,že tak daleko to ještě na PCT nedošlo.
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

PCT pro tupý stádo nepíše
A k čemu všemu ty přešlapy spějí? Myslící jedinec je v diskuzích pod článkem moderován pokud nemá shodný názor s autorem (tím ovšem nebráním všechny příspěvky). Urážení konkurence a samotných čtenářů snad nemá obdoby. Nebo je PCT konkurence myEGO? Ano možná je kontroverzní více vidět Courbetovi to také vyšlo, ale je rozdíl šokovat slušně a nebo vidlácky to druhé může přilákat jen již mnou zmiňovanou skupinu lidí a pokud se tak v redakci chovají, pak je jasné pro koho píšou, ať už záměrně...
Odpovědět

Zpět na „PCtuning - webový magazín“