Dobrý den, mám takový problém. Když nainstaluji nové ovladače ke graf. kartě, tak je vše v pohodě, PC se chová tak, jak má. Ovšem jenom do doby, než ho restartuji nebo vypnu. To když chci pak hrát hry pod DX10 (např. Bad Company 2, S.T.A.L.K.E.R. Call od Pripyat), tak mi sotva naběhne menu a hra mi vypadne do systému. U Bad Company 2 jsem v settings musel změnit DxVersion z "auto" na "9", aby mi hra naběhla, ale to jsem tím pádem přišel o hraní pod DX10. Pomohlo jenom to, že jsem musel ovladače (jak 196.21, tak beta 196.34) nainstalovat znovu, ale nesměl jsem PC restartovat. Ještě podotýkám, že takhle se PC chová i při spuštění 3DMark Vantage, tedy s "nerestartovanými" ovladači běží, s "restartovanými" mi vyskočí do systému.
Předem díky za případné návrhy a rady.
Ještě mé PC: Windows 7 (64bit), ASUS P5QC, Q6600 (2.4GHz), ASUS GTS250 (521 MB), 2x2GB DDR3 Patriot, zdroj Chieftec 500W
problém s ovladači GeForce 196.xx
Moderátoři: morke, Walker1134
- bago77
- Nováček

-
problém s ovladači GeForce 196.xx
Naposledy upravil(a) Krteq dne pon 8. bře 2010, 09:27, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesun z hlavní sekce + úprava názvu vlákna
Důvod: Přesun z hlavní sekce + úprava názvu vlákna
- sisikar
- Začátečník

-
Re: problém s ovladači
Skus odinstalovat Nvidia ovladace, a hned nato aj vycistit system od predoslych programom napr. Driver Sweeper. Potom to restartni a nainstaluj 196.21 ovladace.bago77 píše:Dobrý den, mám takový problém. Když nainstaluji nové ovladače ke graf. kartě, tak je vše v pohodě, PC se chová tak, jak má. Ovšem jenom do doby, než ho restartuji nebo vypnu. To když chci pak hrát hry pod DX10 (např. Bad Company 2, S.T.A.L.K.E.R. Call od Pripyat), tak mi sotva naběhne menu a hra mi vypadne do systému. U Bad Company 2 jsem v settings musel změnit DxVersion z "auto" na "9", aby mi hra naběhla, ale to jsem tím pádem přišel o hraní pod DX10. Pomohlo jenom to, že jsem musel ovladače (jak 196.21, tak beta 196.34) nainstalovat znovu, ale nesměl jsem PC restartovat. Ještě podotýkám, že takhle se PC chová i při spuštění 3DMark Vantage, tedy s "nerestartovanými" ovladači běží, s "restartovanými" mi vyskočí do systému.
Předem díky za případné návrhy a rady.
Ještě mé PC: Windows 7 (64bit), ASUS P5QC, Q6600 (2.4GHz), ASUS GTS250 (521 MB), 2x2GB DDR3 Patriot, zdroj Chieftec 500W
CPU: AMD FX-8320 (4.5GHz@1,464v) + Gelid Tranquillo Rev.2 (CM JetFlo 120mm); MB: ASUS M5A99X EVO R2.0; RAM: 2x4GB Kingston HyperX Fury DDR3 1600MHz; GPU: Gigabyte R9 280X OC Windforce 3X (GPU : 1100MHz / MEM : 6000MHz); HDD: Western Digital Blue 500GB; PSU: Corsair TX650 V2; Case: Cooler Master Elite 371 ( TOP: 2x AC F12 120mm, FRONT: 1x CM SickleFlow 120mm Red LED, BACK: 1x CM 120mm); OS: Win 7 Pro 64-bit
- bago77
- Nováček

-
tak jsem to zkusil, jaks říkal, ale taky to nepomohlo, chovalo se to úplně stejně
- tielka
- Středně pokročilý

udělej to tak to disk C, složka nvidia a zmaž ji.stahni si revo naistaluj ho odinstaluj ovladač přes revo i zbytky dvakrát se to asi retartuje pak nainstaluj 196.21 mělo by to jet. pokud né je chyba jinde.
- bago77
- Nováček

-
Re: problém s ovladači GeForce 196.xx
Tak i po vyzkoušení Reva jsem dospěl k názoru, že opravdu byla chyba jinde. V sobotu jsem si totiž dával do PC ovládací panel grafický karty ASUS OCGear (reguluje a ukazuje takty, teplotu, hluk a rychlost větráčku). K tomu jsem si tam musel nainstalovat 2 programy: ASUS SmartDoctor a ASUS GamerOSD. Ve snu by mě ani nenapadlo, že právě tohle může být zdrojem mých problémů. Ale bylo. Protože když jsem ten panel z PC vyjmul a oba programy odinstaloval, tak jsem hry spouštěl v DX10 bez problémů.
Takže Vám všem díky za spolupráci!
Takže Vám všem díky za spolupráci!