Grafické karty do notebooku
Moderátor: Don
- Ados
- Začátečník
-
Grafické karty do notebooku
Nazdárek, chtěl bych poradit s výběrem graf. karty do noťasu. Podle notebookcheck.net jsem zjistil, že je na tom lépe, co se týče 3D Marku, grafika Ati mobility Radeon 5165 o proti Nvidii GT330. Chci se zeptat zda máte nějaké testy jak je to s nimi ve hrách - která z nich bude zvládat hry lépe. Případně která z nich bude více topit. Ptám se proto, protože pak se rozhodnu pro nějaký notebook s těmito grafikami.
- orgasmic
- Začátečník
-
Re: !!! Grafické karty do notebooku !!!
Tak za prve se asi spletl v oznaceni grafiky u Ati...zrejme mas na mysli HD5650.
Ta Ati nabizi o neco malo lepsi vykon a hlavne o pulku mensi spotrebu
Ve spojeni s Core i7 je to jiste vyhodnejsi vyber nez "stara" GT330M (GT240M).
Ta Ati nabizi o neco malo lepsi vykon a hlavne o pulku mensi spotrebu
Ve spojeni s Core i7 je to jiste vyhodnejsi vyber nez "stara" GT330M (GT240M).
Asus Rog Strix G18
- Ados
- Začátečník
-
Tak určitě jsem se nespletl. Je to Ati HD5165. Podívej se pořádně . Je to přetaktovaná 4570 myslím. 5650 je rozhodně lepší, na to bych se ani neptal. Ta už podporuje i dx11. Zajímá mě Ati HD5165 a Nvidia GT330.
- orgasmic
- Začátečník
-
Tak to se omlouvam...nejak mi nedochazi strategie ATi pojmenovat tuto mainstream kartu low-end radou
Jinak ta ATi HD5165 vychazi z HD4650 ne z HD4570. Ma spotrebu kolem 35W a vykon kolem 6700b v 3DM06
Ta nVidie GT330M vychazi z GT240M, tedy mensi vyrobni proces, bude mene topit, ale bude mit i o cca 20% nizsi graficky vykon...zalezi take na volbe procesoru a jak vyrobce dane grafiky nataktuje. Ja osobne bych sel do ATi.
Kolik chces investovat do booku a jaky presne chces model?
EDIT: Ted jsem koukal, ze v CR se prodavaji pouze Toshiby s touto grafikou za ceny pres 20tis...urcite bych vybral jiny notebook s lepsi grafikou.
Jinak ta ATi HD5165 vychazi z HD4650 ne z HD4570. Ma spotrebu kolem 35W a vykon kolem 6700b v 3DM06
Ta nVidie GT330M vychazi z GT240M, tedy mensi vyrobni proces, bude mene topit, ale bude mit i o cca 20% nizsi graficky vykon...zalezi take na volbe procesoru a jak vyrobce dane grafiky nataktuje. Ja osobne bych sel do ATi.
Kolik chces investovat do booku a jaky presne chces model?
EDIT: Ted jsem koukal, ze v CR se prodavaji pouze Toshiby s touto grafikou za ceny pres 20tis...urcite bych vybral jiny notebook s lepsi grafikou.
Asus Rog Strix G18
- Ados
- Začátečník
-
chci právě jednu z Toshib. Nepotřebuji na tom hrát nový hry na plný detaily. Chci do toho dát tak 25 000 max. s dph. Hlavně chci 17'' display. A nehodlám jít do nějakých Msi, Ašusů a Acerů. Za 1. se mi nelíbí a za 2. mají kvalitu úplně někde jinde. Tak jaký by si mi doporučil?
- orgasmic
- Začátečník
-
Notebooky Acer ci Asus jsou uz nekde jinde kvalitou. nedavno vysel zebricek spolehlivosti a na prvnich dvou mistech byl Acer s Asusem
U Acer si muzes dokoupit rozsireni zaruky stejne jako u Dell ci Lenovo.
Kazdopadne do ceny 25tis bych doporucoval nejvice tento Sony...priplatit si cca 1tis a mas super kvalitni book
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=73146
Tenhle Asus je take hodne dobry. Vsude v zahranicnich recenzich ho chvali http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=72767
U Acer si muzes dokoupit rozsireni zaruky stejne jako u Dell ci Lenovo.
Kazdopadne do ceny 25tis bych doporucoval nejvice tento Sony...priplatit si cca 1tis a mas super kvalitni book
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=73146
Tenhle Asus je take hodne dobry. Vsude v zahranicnich recenzich ho chvali http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=72767
Asus Rog Strix G18
- polo
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No servis a zaruky u asusu su stale nieco uplne ine ako toshiba,lenovo ci dell.
Inac vyberat book podla grafiky nemusi byt prave najrozumnejsie predsalen to nieje desktop. ( Ma to tak zvlastne veci v celku ako chladenie,klavesnica,konstrukcia,display atd. )
Inac vyberat book podla grafiky nemusi byt prave najrozumnejsie predsalen to nieje desktop. ( Ma to tak zvlastne veci v celku ako chladenie,klavesnica,konstrukcia,display atd. )
'Cause life is like a game sometimes
- Ados
- Začátečník
-
No to si myslím taky, proto si stojím za tím, že notebooky Toshiba mají úplně jinou kategorii, co se týče poruchovosti a hlavně servisu. A rozhodně nemůžu souhlasit s tvrzením, že Asusy a Acery porazili něco jako je Dell a Lenovo.
Jinak já nekoukám jen na grafiku, jen jsem chtěl poradit z těchto dvou, protože mě už nic nezvyklá. Stojím si za Toshibou i když konfiguračně je třeba horší než Asusy a Acery za tuhle cenu. Ale nehodlám se zabývat co měsíc vyřizováním reklamací. Mám vybraný 2 Toshiby a jsou tam tyhle grafiky. Jak jsem psal nehodlám na tom hrát nejnovější hry na high detaily. A rozhodně nejsem ten co si nejdřív vybírá notebooky podle toho co zvládne za hry a až pak koukám na ostatní. Nedávno jsem si prožil románek s Fujitsu Siemens a to sem si myslel, že to je střední třída. Ale asi sem narazil na špatný kousek
Jinak já nekoukám jen na grafiku, jen jsem chtěl poradit z těchto dvou, protože mě už nic nezvyklá. Stojím si za Toshibou i když konfiguračně je třeba horší než Asusy a Acery za tuhle cenu. Ale nehodlám se zabývat co měsíc vyřizováním reklamací. Mám vybraný 2 Toshiby a jsou tam tyhle grafiky. Jak jsem psal nehodlám na tom hrát nejnovější hry na high detaily. A rozhodně nejsem ten co si nejdřív vybírá notebooky podle toho co zvládne za hry a až pak koukám na ostatní. Nedávno jsem si prožil románek s Fujitsu Siemens a to sem si myslel, že to je střední třída. Ale asi sem narazil na špatný kousek
- orgasmic
- Začátečník
-
Re: Grafické karty do notebooku
Ados:
Asi jsi to nepochopil. Ten zebricek byl v objemu kusu, ktere sly k reklamaci. Nepsal jsem nic o kvalite servisu.
Ale i u Acer uz mas moznost rozsireni zaruky na derivat NBD od Dell
Asi jsi to nepochopil. Ten zebricek byl v objemu kusu, ktere sly k reklamaci. Nepsal jsem nic o kvalite servisu.
Ale i u Acer uz mas moznost rozsireni zaruky na derivat NBD od Dell
Asus Rog Strix G18
- -- DiL --
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
muzes postnout odkaz?orgasmic píše:Ten zebricek byl v objemu kusu, ktere sly k reklamaci.
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
- orgasmic
- Začátečník
-
- PFProGaming
- Nováček
-
kamarat ma v toshibe tu HD5165 + core i5 a hra na tom vsetko na na vysokych nastaveniach napr. crysis - high,medium = 25-35 fps , nfs shift all max okolo 35 fps verte neklamem
- orgasmic
- Začátečník
-