Artefakty u GTX285

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Artefakty u GTX285

Příspěvek od Vlastik80 »

Zdravím,

dnes se mi objevily tyto artefakty v obraze, bylo to pak i na ploše Windows, nevím co to mohlo způsobovat, raději jsem přeinstaloval OS, snad to bylo jen tím "bordelem", ale pro jistotu uvítám Vaše názory a předem děkuji.

Obrázek toho co to cca dělalo:

Obrázek

Po ukončení to hlásilo cosi jako "Došlo k pokusu o čtení nebo zápis v chráněné paměti. Zpravidla se jedná o indikaci, že došlo k poškození další paměti." Tak jsem se "lehce" vyděsil... :|

PS: Ovladače byly (a jsou) 196.21, GPU je netaktovaná default, OS Win7 HP x64
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Artefakty u GTX285

Příspěvek od Krteq »

Zkus jestli to karta dělá i v jiném PC, ale podle symptomů to vypadá na odchod karty do místa odpočinku všech kalkulaček, vlaků a mixérů :(
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Aktuálně to jede ok, zkusím nějaké ty testy, karta je v záruce, stará jen cca rok, kdyžtak reklamace... Nijak jsem jí nikdy nepřetěžoval, spíše naopak- nevyužíval, ale to asi nehraje moc roli... Zkusím pár testů, snad je možné že to dělalo něco jiného (ovladače a ten bordel co v pc byl- pak mi i zmizel antivir :oops: )
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Podle toho screenu to vypadá buď přímo na paměťový čip nebo studeňák na PCB. Zkus kartu nějakou dobu zatížit a dej vědět jak jsi dopadl.
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Zkusil sem Cryostasis Tech demo vše na max a zatím ok, teploty max 79, jdu na další testy a uvidím, zatím bez artefaktů...

Tak jsem dal co se mi moc nechtělo- Fur Mark, po cca 3 minutách se teplota stabilizovala a vypadalo to pak následovně:

Obrázek

Tak snad to bude v pořádku, ale to se projeví asi po delší době, při hraní her atp.

PS: Dohrán Crysis se vším na maximum a během hry žádný BSOD ani artefakty, zatím ok. (musím zaklepat) :roll:
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“