Genius Home Theatre 5.1 Repro - problem s vypinanim

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Hrk
Začátečník
Začátečník

Genius Home Theatre 5.1 Repro - problem s vypinanim

Příspěvek od Hrk »

Ahoj, potreboval bych poradit mam tyhle bedny hrali v pohode a najednou z niceho nic prestalo svitit svetylko u zesilovani zvuku (kdyz jsou repro zaple sviti zelene / vyple cervene) a bedny prestaly uplne hrat. Tak jsem je zkousel vypnout zapnout prehodit do jine zasuvky nic nepomohlo. Tak sem je cele vypnul i ze zasuvky vypojil a za cca 2dny sem to zkusil znova a bedny bezeli normalne ale bohuzel jen asi 3h pak se to opakovalo a ted uz nejdou vubec. Dekuju za jakoukoliv radu cim by to mohlo byt zpusobeno nebo co v nich mohlo odejit. :wink:
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Genius Home Theatre 5.1 Repro - problem s vypinanim

Příspěvek od NEONET »

prvni na rane je pojistka, potom ze ti neco vyhorelo primo v utrobach subwooferu
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Paranoik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Paranoik »

Zajímavý, že se nám to stalo v obdobnou dobu .. mám je zhruba tři a půl roku a nebyl jedinej problém. V pátek jsem klasicky vypl pomocí remote, v sobotu mrtvo. Odešla pojistka, tak jsem musel počkat do dneška na nákup nové (prozíravě jsem jich vzal víc). Dám ji, pustím šťávu, neuvěřitelnej a zesilující se rachot a pak blik, pojistka dead. Odpojil jsem satelity a vstup, stejnej problém. Nakonec jsem se odhodlal sub rozdělat, mimo hrůzy prachu žádnej zjevnej problém, že by vyletěl kondík nebo došlo ke kraťasu na desce nebo nožičkách součástek. Jak se trochu oteplí, udělám si seanci venku a řádně ho vyfoukám, ale tím tak nějak končím. :(
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Hehe, to je přirozená smrt takovýchto reprosoustav od geniusu. Jestli chcete, nahraju vám nějaké posmrtné fotky a spáleniny této soustavy, co jsem chtěl servisovat kamarádovi…

Bývají tam klasické pojistky, pak tepelná pojistka v trafu, která může přestat vracet(jestli vůbec je myšlena jako vratná), což je průser, a pak nějaký jiný elektrický problem, což je ve vašem případě taky průser. Bez multimetru a zkušeností to snad ani nemůže jít opravit, a ten kdo je má, ten to zas dělat nechce, bo se to nevyplatí.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

To by mě zajímalo, jaká je průměrná životnost těchto beden.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
FlexaBender
Nováček
Nováček

Příspěvek od FlexaBender »

U mě asi 3 roky :(. Mam HT5.1 5000 a pred rokem (nebo sou to uz 2 roky ???) tesne pred vyprsenim zaruky se mi porouchaly - z repraku sly desne zvuky (bouchani, neco jako techno:) ) i kdyz na vstup nic neslo. Ze servisu to prislo s tim, ze se zavada neprojevila a bednicky jely az do ted. V patek sem si na chvili odskocil od PC a po navratu byly bedny vypnute a nesly zapnout. Byla odpraskla pojistka (3,15A), tak sem prohrabal stare (cca 8let) soucastky a nasel 4A a 2A. Obe hned prdly taky :(.
Zatim sem se zbezne dival dovnitr a nic nevypadalo spalene. Jen to trafo bylo hooodne zhave.
to crashPC: muzes prosim uvest blizsi info ohledne toho trafa s pojistkou?
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Nerozebíral jsem ho(to trafo), ale je to jednoduché, někde u vinutí pod krytem bude tepelná pojistka, která odpojí trafo při překročení teploty (už to je průser, že se s tím vlastně počítá do návrhu) která už se nemusí zpátky vrátit, a tímpádem zůstane soustava natrvalo odpojena a stane se nezapnutelnou. Psal mi to někdo, kdo měl tu sílu se v tom svinstvu hrabat. Možností může bejt samozřejmě mnohem víc. Mezizávitový zkraty, prošlehlý filtrace, prošlehlý konce, je toho dost, a nejhorší na tom je, že výměna vadného komponentu nemusí pomoct nadlouho. Je tam plno závažných nedostatků, takže jednorázová oprava bývá ne dost účinná a definitivní…
Vzhledem k nynějším cenám se vyplatí to koupit celé nové, popřípadě se vyléčit z toho kolenovrtství, probrat se, a zjistit, že rozumné bezpečně funkční audio stojí mnohonásobně víc. Mám někde ještě pár foteček, tak je později uploadnu. Osobně bych takový verk ani nenechával doma osamotě zapojený do zásuvky…
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

jo, tyhle tepelny pojistky v trafech odchazej rady....i kdyz byly treba puvodne mysleny jako vratny, jedou uz se nevrati.

nam v praci(delam servisaka) odchazej v motorech co zenou horkej vzduch...proklemuje se a motor frci dal mesice a roky dokud se nevysypou loziska/neshori

kazdopadne tenhle postup nedoporucuju bez znalosti a zkusenosti!
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Paranoik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Paranoik »

tak ona je otázka co jsou kvalitní repráky .. před lety se právě geniusy považovaly za špičku v poměru cena/výkon ... bohužel o životnosti nikdo logicky nevěděl. I dnes ale spíš sáhnu po soustavě za 2K než "kvalitní" za 10, když výrobce bude kolikrát stejnej. A dvouletá záruka taktéž.

Jinak u sebe to vidím spíš na odpálenej zesilovač, jelikož po výměně pojistky nějakou sekundu jedou ale chrčí, s tím, že se to zesiluje, dokud pojistka nepadne .. napadá mě zkusit odpojit reprák a sledovat co se stane, případně předimenzovat pojistku na nějakých 8A. Btw nezkoumal jsem to do detailů, ale ty tři výkonový součástky připojený na chladič jsou zesilovače? Případně jde o nějaký běžně sehnatelný typy?
xkryspin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xkryspin »

Podle mě je to jasné: v obou vašich případech zafungovalo kurvítko :)
Teh Goat
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teh Goat »

Zajímavý, já si je pořídil cirka před šesti/sedmi nebo bůhví-kolika lety v tej úplně první verzi, která u nás byla k dostání za bratru asi 7k a dodneška tátovi v pohodě fungujou :) akorát asi rok blbne jeden zadní satelit, což ho netrápí, páč je má stejně všechny před sebou.
CPU: Intel i5-750@4Ghz + Noctua NH-D14 MB: Gigabyte P55A-UD3 RAM: 8GB Patriot Viper DDR3 1333Mhz CL9 1.5V GPU: Sapphire HD5850 Extreme 1GB HDD: 2x Samsung F3 500GB RAID 0 + WD 1TB Black + 2x WD 1TB Green + WD 800GB Green + WD 1,5TB Green Case: Fractal Design Define R2 + 3x 120mm + 2x 140mm PSU: CoolerMaster RealPower M520 LCD: 24" Samsung SM 2494HM Perif.: Logitech Wave Keyboard + Logitech MX Revolution + Logitech G700 Audio: EchoAudio AudioFire2 + Beyerdynamic DT990 Pro MIDI: M-Audio Midisport 2x2 Synth: Access Virus KB + Ensoniq ESQ-1 + G-Force VSTi
xkryspin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xkryspin »

No ale abych si nedělal jen srandu...

Mám je taky, a kromě občas lehce blbnoucího satelitu (ale to by mohlo být kabelem), se mi v poslední době objevuje docela výrazné vrčení/bzučení ve vypnutém stavu (soft off - červená dioda). Bez ohledu na to jestli to má nějaký vstup připojen a bez ohledu na nastavení hlasitosti.

Nevíte někdo co s tím?
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

bzuceni dela mizerny trafo. je presyceny a poddimenzovany. mozna jeste bidny filtracni elyty, ale to by delalo nejspis jen pri zapnuti...nerentabilni oprava

ano, jsou tam bezne sehnatelne typy koncu, tusim nejaky cinsky pajcy TDA

a davat silnejsi pojistku smysl nema, napachas vic skody nez uzitku....proc myslis ze tam ta pojistka je?
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Ano, jsou to snad dvoukanálové operační zesilovače, a myslím že jich tam je snad víc… Ještě jsem nenahodil ty fotky co jsem sliboval. Za špičku to považovali jen ti neznalí. Znalí měli jasno velmi záhy.

Jinak ano, jsou to nějaká běžná TDAčka, a jdou sehnat. Doporučuju brát z EZK, protože tam občas mívají I original nepajcované. Ten zdroj dává dost vysoké napětí – co pamatuju, maximální provozní napětí pro ty šváby, neli nějaký ten volt přes. Z toho plyne, že ty šváby jsou tejraný na krev, a v případě pajcovaného modelu ještě dál, a je jim zcela jistě zkracovaná životnost, stejně jako ostatním nekvalitním součástkám.

Pojistku rozhodně větší nedávej, odpálíš to tam uplně všechno. Jedny geniusy už mi I hořely plamenem…

Teh Goat:
Jo, je to možný, první rok většinou veškeré elektro jede ve skvělé kvalitě. Pak to pozvolna padá. Viděl jsem to u televizí Panasonic, které se krom displeje a šasi vyráběly a skládaly v jedné nejmenované firmě v Kladně…
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

crashPC píše: Jedny geniusy už mi I hořely plamenem…
Tak bylo aspoň teploučko, ne? Máš pravdu, existuje i levnější palivo :)
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Takhle u nich pracuje ochrana proti zkratu na výstupu. Začnou hořet. Bohužel jako Fénix už znovu nepovstanou z popela, což je možná i dobře... 8)
ctrl_j
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ctrl_j »

Teh Goat píše:Zajímavý, já si je pořídil cirka před šesti/sedmi nebo bůhví-kolika lety v tej úplně první verzi, která u nás byla k dostání za bratru asi 7k a dodneška tátovi v pohodě fungujou :) akorát asi rok blbne jeden zadní satelit, což ho netrápí, páč je má stejně všechny před sebou.
Prvni verze se prodavala od podzimu´03 a stala 3,5k zadnych 7k.
~ The difference between genius and stupidity is that genius has its limits. - A. Einstein ~
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

ctrl_j píše: Prvni verze se prodavala od podzimu´03 a stala 3,5k zadnych 7k.
Když už budeš někoho opravovat, tak si to aspoň ověř.
Kwolek Jirka , publikováno 2.8.2002 píše:Genius SW-5.1 Home Theather má konkrétně spojovat relativně nízkou cenu tradiční u počítačových "bedniček" (cena s daní nepříliš překračuje 6000Kč) s mnohem vyššími ambicemi domácího audia.
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... itstart=99
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“