Silent Hunter 5: Battle of the Atlantic
Moderátor: Baneshee
- LOVIT
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Silent Hunter 5: Battle of the Atlantic
Trochu se divim, ze tu zatim neni tema pokracovani tohodle dobryho simu...
Homepage: http://silent-hunter.uk.ubi.com/silent-hunter-5/
bohuzel taky obsahuje supr trupr ubisoft drm
Prvni dojmy sou vice mene smisene, dost se zmenilo ovladaci interface, klavesove zkratky (proc proboha menit neco co bylo v predchozich dilech stejne?) Prochazka ponorky moc extra, na to ze hra vysla v roce 2010, nepusobi - hlavne co do vernosti a detailnosti, no ale je tu alespon nejaky pocit, ze jste soucasti lode, co je ale proboha tuning posadky v kampani, jinak se to nazvat, neda... proste pridate body co dostanete za splnení mise/vycviku a pak je muzete prerozdelovat mezi dulezite muze posadky (strojni, inzenyr, strelci, torpedometcici, radista, sonar...) a dokonce maji i aktivni specialni featurku... zbohem realito, trosku lituju vyhozenejch penez, snad to komunita omoduje do pouzitelne podoby, takvove GWX v novem kabatku.... slint
Homepage: http://silent-hunter.uk.ubi.com/silent-hunter-5/
bohuzel taky obsahuje supr trupr ubisoft drm
Prvni dojmy sou vice mene smisene, dost se zmenilo ovladaci interface, klavesove zkratky (proc proboha menit neco co bylo v predchozich dilech stejne?) Prochazka ponorky moc extra, na to ze hra vysla v roce 2010, nepusobi - hlavne co do vernosti a detailnosti, no ale je tu alespon nejaky pocit, ze jste soucasti lode, co je ale proboha tuning posadky v kampani, jinak se to nazvat, neda... proste pridate body co dostanete za splnení mise/vycviku a pak je muzete prerozdelovat mezi dulezite muze posadky (strojni, inzenyr, strelci, torpedometcici, radista, sonar...) a dokonce maji i aktivni specialni featurku... zbohem realito, trosku lituju vyhozenejch penez, snad to komunita omoduje do pouzitelne podoby, takvove GWX v novem kabatku.... slint
DESKA: Asus P5Q-EM, CPU: Intel Core2 Quad Q9300@3,15GHz, RAM: 4x2GB Kingmax 800 MHz, GPU:Gainward GTX 460 768MB, HDD: 2x WD VelociRaptor 300GB Raid 0 + WD green 640, ZDROJ: Enermax Liberty 500W ;;;--;;; Peklostroj: DESKA: GA G41M-combo, CPU: Intel Pentium Dual Core E2160@3GHz, RAM: 2x1GB Kingmax 667 MHz, GPU:Saphire HD4670 Ultimate 512MB, HDD: WD green 500, ZDROJ: Fortron 80+ 350W;;;--;;; Notebook:HP probook 4520s
- Slezman
- Středně pokročilý

Re: Silent Hunter 5: Battle of the Atlantic
zrovna dnes jsem začal na Steamu stahovat a také jsem se tu koukal, jestli tu neni thread 
Od hry si slibuju zatím jen větší zážitek z provedení ponorky než bylo u SH2 (můj poslední u-boat sim). U mě to bude hlavně o koukání než o dlouhodobém hraní, tak snad se mi to splní.
Od hry si slibuju zatím jen větší zážitek z provedení ponorky než bylo u SH2 (můj poslední u-boat sim). U mě to bude hlavně o koukání než o dlouhodobém hraní, tak snad se mi to splní.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- Swat
- Mírně pokročilý

Já počkám,až vyjdou patche a komunita vydá nějakej ten supermód jako např.výše zmiňovanej Grey Wolves Mod do SH 3.Na Subsim fórum chodím denně a čtu tam reakce lidí a zatím mi z toho vyplývá,že hru vypustili v dosti neutěšenym stavu,některý funkce nefungujou tak,jak by měly nebo úplně chyběj - např.zjištění od navigátora jaká je hloubka pod kýlem,jakej je dosah při současnym stavu pohonných hmot,kolik času zbývá do konce naplánovaný trasy a nebo naprosto zásadní příkaz k návratu do naplánovanýho kurzu atd.Zatím to na mě z diskuzí působí spíš jako příklon k arkádě a přiblížení tohoto simulátoru masám,což se v případě série Silent Hunter nemělo nikdy stát.SH 3 a 4 jsou s příslušnejma módama naprostý bomby,tak doufám,že SH 5 namoděj a bude z toho nejlepší díl série.Potenciál k moddingu je stejný jako v předchozích dílech,je to pořád stejný engine od dob SH 3 jen je tam zase o nějakej ten efekt navíc.Takže já osobně zatím čekám a zatím válčím s Bad Company 2....
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- Slezman
- Středně pokročilý

tak zatím to vypadá, že s ovládáním se sžiju, detaily jsem musel dát na MEDIUM (C2D E6420,8GB RAM, GTS250), na high to mělo i pod 20. Teď začnu přidávat realism a budu vychutnávat plavby, vypadá to pěkně zatím - ale můj úsudek je ovlivněn tím, že jsem u-boot fanatik a ne moc fanda úplného realismu.
Mínusy zatím za:
- nenalezenou funkci "invert mouse Y axis"
- nemožnost přepnout na německou řeč
Mínusy zatím za:
- nenalezenou funkci "invert mouse Y axis"
- nemožnost přepnout na německou řeč
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- LOVIT
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
deutsche sprache mit titulky de 
so was must du match:
Copy whole speech map from /data/LngGameData/Voices/german/data/sound/
past in it to /data/sound and overwrite. voila..you got german speech with english text. (make a copy of the orginal speech map if you want)
a je to mon ami
so was must du match:
Copy whole speech map from /data/LngGameData/Voices/german/data/sound/
past in it to /data/sound and overwrite. voila..you got german speech with english text. (make a copy of the orginal speech map if you want)
a je to mon ami
DESKA: Asus P5Q-EM, CPU: Intel Core2 Quad Q9300@3,15GHz, RAM: 4x2GB Kingmax 800 MHz, GPU:Gainward GTX 460 768MB, HDD: 2x WD VelociRaptor 300GB Raid 0 + WD green 640, ZDROJ: Enermax Liberty 500W ;;;--;;; Peklostroj: DESKA: GA G41M-combo, CPU: Intel Pentium Dual Core E2160@3GHz, RAM: 2x1GB Kingmax 667 MHz, GPU:Saphire HD4670 Ultimate 512MB, HDD: WD green 500, ZDROJ: Fortron 80+ 350W;;;--;;; Notebook:HP probook 4520s
- Slezman
- Středně pokročilý

Danke sehr, ist das möchlich keine schweine englisch titulken
haben?
- Sheep-Master
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
zdravím, prosím vás kde se ovládá kormidlo? vlevo dole je akorát rychlost a hloubka ponoru...
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN
Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
- Swat
- Mírně pokročilý

Šipkama vedle numpadu.Jedno stisknutí o jeden stupeň,se shiftem pak naplno vlevo či vpravo...Interface je naprosto debilní.Kde je kompas,rychlost jak v nějakym train simulátoru,KDE JE POŘÁDNEJ TIEFENMESSER ???
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- Sheep-Master
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tak když mám zaměřenou loď (zelenej trojuhelnik) někde na 20 stupních vyšlu torpéda, pomalá,střední i rychlé a najedou to torpéno vodbočí směrem za loď a trefim hovno.
naopak když loď je někde na 80 stupních vyšlu torpédo, tak se votočí vo 90stupnů a trefim jí
naopak když loď je někde na 80 stupních vyšlu torpédo, tak se votočí vo 90stupnů a trefim jí
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN
- Swat
- Mírně pokročilý

No zkrátka tahle hra-jestli se na ní nevybodnou-má před sebou hodně patchů a pokud se toho ujmou modeři,tak jako SH 3 a 4 (a já věřím,že ano),tak ten pravej zážitek z bitvy o Atlantik si vychutnáme nejdřív za rok...
- Slezman
- Středně pokročilý

V té hře je plno blbostí a s tím, že je arkádová, souhlasím. Naštěstí pro mě je ale to, co potřebuju. Mám málo času a ta hra vypadá prostě nádherně. Zdá se mi ale dost HW náročná, hlavně uvnitř ponorky, tam jsem musel vypnout AA a stejně mám z postele jen 22 FPS (i7 920,GTX275). Já jsem s tou hrou spokojený. Navíc jsem teď dostal svou oblíbenmou VIIC/41, takže se hlavně kochám...
Ovšem odpustit se nedá to, že posádka je na věži i když už jde pod vodu, kanon je ve funkci i když se přes ně přelévají vlny, ovládání hloubky je na prd, taky mi ten peknej obrovskej Tiefenmesser chybí.
Ovšem jestli GWX tým napne síly a splodí i něco pro tohle, až pak to bude to pravé.
Ovšem odpustit se nedá to, že posádka je na věži i když už jde pod vodu, kanon je ve funkci i když se přes ně přelévají vlny, ovládání hloubky je na prd, taky mi ten peknej obrovskej Tiefenmesser chybí.
Ovšem jestli GWX tým napne síly a splodí i něco pro tohle, až pak to bude to pravé.
- Slezman
- Středně pokročilý

Zatím používám tyto mody z fóra SUBSIM ( http://www.subsim.com/radioroom/index.php ):
Church's SHV 1.01 Keyboard Commands v1.1
No Damn Bubbles, No Damn Halo Mod
A Fistful of Emblems v1.5
Accurate German Flags
MightyFine Crew Mod 1.2.1
MightyFine Less Annoying Footsteps 1.0
Muss_I_Denn_Bunker_Music
No_crosshair
zoomableexternalcamera
Grossdeutscher Rundfunk
Church's SHV 1.01 Keyboard Commands v1.1
No Damn Bubbles, No Damn Halo Mod
A Fistful of Emblems v1.5
Accurate German Flags
MightyFine Crew Mod 1.2.1
MightyFine Less Annoying Footsteps 1.0
Muss_I_Denn_Bunker_Music
No_crosshair
zoomableexternalcamera
Grossdeutscher Rundfunk
- Swat
- Mírně pokročilý

To je fakt nářez,mít na GTX 275 místama 22 framů,když je to vlastně furt ten samej engine z trojky-snad to časem vychytaj drivery nebo patche.Ale stejně tahle hra "dostala na prdel"...Když to čtu na Subsimu...Já od toho čekal stejnej obsah,jako v předchozích dílech v nový grafice s možností chodit po celý lodi.Když jsem si přečetl,jak je to zprasený,tak jsem radši místo toho objednal Metro...
- LOVIT
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
2 Swat: mno to je z blata do louze, urcite si videl ukazku umele demence v metru
jinak bys to nekupoval, opravdu parada, klobouk dolu :ú)
http://www.gametrailers.com/video/ai-lo ... 2033/63219
- Swat
- Mírně pokročilý

Já bych to tak zle neviděl.Nic z toho,co je ve videu jsem nepozoroval,nehledě na to,že podle pohybu kamery to vypadá na záběry z Xboxu a kdoví,jak ta Billova bedýnka tu ai počítá.V pc verzi jsem takovýhle kraviny fakt nezažil.LOVIT píše:2 Swat: mno to je z blata do louze, urcite si videl ukazku umele demence v metrujinak bys to nekupoval, opravdu parada, klobouk dolu :ú)
Nicméně k věci....Mě pořád zaráží,že toho SH5 vypustili do světa v tak neutěšenym stavu.Když tenkrát vyšla trojka a pak čtyřka,tak tam taky byly nějaký bugy,ale nepamatuju si,že by se framerate propadal do nehratelnejch hodnot (ve čtyřce,když se zapnula průhlednost vody,ale pak to "zapekli").Buď rumuni něco nedotáhli,nebo je to Ubisoft dotáhnout nenechal...
- LOVIT
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no ve 3ce byl problem na nvidii? pri UZO propad FPS na jednotky, ale s tim jakej to je nedodelek mas fakt pravdu, tesil sem se ze sh3 pustim k vode(4ka me vubec neoslovila, ono taky amici a pacifik to je o nicem) no a zatim to moc dobre nevypada, snad se zlepsi 
- Swat
- Mírně pokročilý

Trojka zatím vede,no.V tý mám rozjetou kariéru od dob GWX 1.3 a od tý doby jsou savy kompatibilní,takže mi fungujou i teď na GWX 3.0.Tu kariéru tam mám rozjetou snad čtyři roky,momentálně jsem tuším v lednu 1942 se svojí U-128 (Type IXC).Mám SH3 momentálně nainstalovanej,ale poslední dobou nejsem v rozpoložení zase o nějakej ten měsíc popojet.To prostě nejde zapnout jen tak na hodinu a jít od toho.Pamatuju si,když jsem to fakt drtil,jak jsem v půlnoci objevil konvoj a do šesti do rána jsem ho v reálnym čase naháněl,to jsou nezapomenutelný zážitky.Čtyřku jsem nedávno dohrál až do kapitulace Japonska,poslali mě do výslužby.Mě se čtyřka líbila,dohrál jsem jí s módem Trigger Maru Overhauled a byla to paráda.Jinak taky jsem tu čtyřku měl rozjetou od tý doby,co vyšla.Co se týče pětky tak prostě čekám a věřím,že Subsim tu hru zachrání,i když první,kdo by měl zachraňovat,je Ubisoft.To,že tam nejsou pořádný prostory pro ovládání lodě (kompas,autentickej hloubkoměr,návrat na kurz,hloubka pod kýlem atd.) s tím si moddeři poraděj,ale ty problémy technickýho rázu jsou zarážející,navíc když ty rumuni měli ty předchozí hry optimalizovaný velice solidně včetně Blazing Angels a H.A.W.X.Jestli z SH5 vykřešou něco jako SH3 v nový grafice s možností chodit po lodi (taky víc možností interakce s posádkou by to chtělo) tak nás čeká Bitva o Atlantik,jaká tu ještě nebyla.Momentálně je ta hra v mých očích taková slabší beta...