NA SPEEDFAN BACHA

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Zamčeno
Papagiorgio
Nováček
Nováček

NA SPEEDFAN BACHA

Příspěvek od Papagiorgio »

Mám problém s větrákem grafické karty. Je najednou velmi hlučný - jako by jel na 200% různě bzučí atd. Nejdříve jsem testoval asi 2 týdny SPEEDFAN, který konečně utišil CPU větrák, ale protože to bylo asi tak všechno, co uměl, tak jsem se ho rozhodl odinstalovat a vyzkoušet ještě RIVA TUNER. Zhruba v ten moment začal větrák řvát, tak jsem to radši zase rychle odinstaloval, bez toho, že bych něco měnil a nic. Nepomáhá ani přeinstalování ovladačů, ani oprava woken instalačním CD. RIVA TUNER i SPEEDFAN jsou pryč a nic se nezměnilo. Není možné, že mi tam nainstaloval nějaký kořenový ovladač, co tam zůstal? :onfire: Nesnáším tyhle amatérské programy. :crazy: Jako by šlo do větráku víc voltů, než má. Jediný větrák, co šel nějak nastavit a reagoval, byl na CPU. Nic jiného jsem neměnil. Další možnost je, že při odstranění SPEEDFANU se nastavily některé větráky na 100% i když předtím o těch větrácích nechtěl nic vědět. Když SPEEDFAN zavřete, nebo odinstalujete, neznamená to, že dá vše do původního stavu, jako seriozní program. Klidně nechá větráky třeba na nule. A je tady ještě jedna věc. Zrovna v době, kdy to začlo, jsem měl poprvé zapnutou plazmovou kouli asi 2m od kompu, ale snad je to jen shoda okolností. Představa, že jsem něco usmažil nějakými bludnými proudy, je děsivá... Máte někdo třeba podobnou zkušenost? Nebo radu? Nejde to dát do původního stavu třeba přes BIOS? THX
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: NA SPEEDFAN BACHA

Příspěvek od srna »

speedfan je pomerne dobry program.spousta desek umi regulovat JEN CPU_FAN...
a me se odobne nikdy nestalo, ze by mi speedfan po zavreni/odinstalovani nevratil vetraky na default
mozna je kolize s riva tunerem(nemam jak odzkouset) jinak, nemas neco nastaveneho v BIOSu?

a taky, bez informaci o sestave toho moc nevykoumame...

dal, pokracuj prosim v jednom z mnoha threadu o Speedfanu v sekci Chladice a chlazeni
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Zamčeno

Zpět na „Modifikace hardware“