p8600 v msi gt627 - nápad jak přetaktovat?
Moderátor: Don
- jik89
- Nováček
-
p8600 v msi gt627 - nápad jak přetaktovat?
Panové nemáte někdo tušení jak by slo přetaktovat tento procak v ntbku? nějakej prográmek nebo tak neco kdyz to bios nedovoluje? Idealní by bylo upravit tu utilitku System control manager která umoznuje OC pomoci tlacitka turbo ale jen z 2,4 na 2,7 a pokud by to byl shopnej nekdo upravit napriklad na 2,9 bylo by to fajn.
dik
dik
- orgasmic
- Začátečník
-
Re: p8600 v msi gt627 - nápad jak přetaktovat?
OC na notebooku je totalni zhovadilost. Zadny kyzeny vysledek to mit nemuze kvuli omezene architekture procesoru. Akorat se Ti zvysi vydavane teplo a snizi zivotnost komponent...kort v sasi 15.4TFT. To uz rovnou muzes book vyhodit z okna.
Na podobne piccoviny nechapu Tve myslenkove pochody
Na podobne piccoviny nechapu Tve myslenkove pochody
Asus Rog Strix G18
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
jik89: jak tak sleduju tvoje prispevky, tak by sis to mel naprogramovat...hned po tom, jak si navrhnes vlastni notebook se 120W procesorem
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- jik89
- Nováček
-
ja nevim ceho se bojite si myslit ze z notebooku nejde zdimat vykon? prece se neomezim jen na taktovani stolniho kompa protoze se to u notebooku "nedela", i u notebooku se da taktovat jen se musi vic s rozumem a kdyz se podivas kam se tenhle notebook da postrcit tak to neni zas takovej problem a uchladit 120W procak v booku by se dalo za pouziti dvou ventilatoru a dvou oddelenych heatsinku a umerne rozmerne sasi,ale chapu je to o penezich no. Nevim ceho se bojite,ale proc nezkouset hranice
a proc myslite ze mi pod bookem lezi 220mm ventilator? a na cesty staci vratit na seriovy hodnoty.
kazdopadne dekuji za cenne rady k tomu jak to pretaktovat opravdu mi to pomohlo
a kazdopadne jsme tu na pctuningu tak si myslim ze by se tu naopak mely resit takove veci a ne to jestli ta sasi je dostatecne pevna,to s tuningem nema preci nic spolecnyho
a proc myslite ze mi pod bookem lezi 220mm ventilator? a na cesty staci vratit na seriovy hodnoty.
kazdopadne dekuji za cenne rady k tomu jak to pretaktovat opravdu mi to pomohlo
a kazdopadne jsme tu na pctuningu tak si myslim ze by se tu naopak mely resit takove veci a ne to jestli ta sasi je dostatecne pevna,to s tuningem nema preci nic spolecnyho
- orgasmic
- Začátečník
-
Prinos to bude mit asi takovy jako chiptuning u Feldi ci motoru 1.9SDi
Koukam, ze jsi jeste adolescent dle Tveho vyjadrovani, tak to potom chapu...tu otazku
Koukam, ze jsi jeste adolescent dle Tveho vyjadrovani, tak to potom chapu...tu otazku
Asus Rog Strix G18
- jik89
- Nováček
-
ja ti nevim,ale kdyz bych mel doma WAGa a moznost si s tim pohrat zadarmo tak proc bych to neudelal? kazdej konik se pocita jenze pochybuju ze vetsina z normalnich lidi ma tohle doma plus valce na overeni prubehu kroutaku a vykounu
a zivotnost je mi ukradena do dvou let ho planuju stejne vymenit
kazdopadne opet dekuji ze uzitecne info ktere mi vyrazne pomohlo k pretaktovani
a zivotnost je mi ukradena do dvou let ho planuju stejne vymenit
kazdopadne opet dekuji ze uzitecne info ktere mi vyrazne pomohlo k pretaktovani
- otrekr
- Začátečník
-
jik89 se ptá pravděpodobně všeobecně o taktování.Můžeme mluvit taktéž o podtaktování.Přetaktování na notebooku proč by ne...
Má představa vypadá takto:ISH lapping procesoru,trochu nalapovat chladič.Použití cool liquite(ten blbej woodow kov)...
Elegantní vyříznutí ochrané mřížky na straně notebooku.Změny vnitřních ventilatoru s vývodem regulací otáček ponteciometrem mimo NB.Vysání prachu.Změny kondíky dát např tantal+hliník.
Tato uprava tě vyjde na cca. max. 800Kč.Budeš mít good pocit,rychlejší nb,podtaktování nižší spotřeba,tišší díky regulaci a konečně vyšší cena při prodeji
Má představa vypadá takto:ISH lapping procesoru,trochu nalapovat chladič.Použití cool liquite(ten blbej woodow kov)...
Elegantní vyříznutí ochrané mřížky na straně notebooku.Změny vnitřních ventilatoru s vývodem regulací otáček ponteciometrem mimo NB.Vysání prachu.Změny kondíky dát např tantal+hliník.
Tato uprava tě vyjde na cca. max. 800Kč.Budeš mít good pocit,rychlejší nb,podtaktování nižší spotřeba,tišší díky regulaci a konečně vyšší cena při prodeji
- dexterav
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
pri predaji mu to už nik nekúpi
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- otrekr
- Začátečník
-
Z 10.000.000 osob se musí aspoň jeden blbec kterej to koupí
- jik89
- Nováček
-
ma predstava vypada jednoduse reknete mi nejakej soft co to umi pretaktovat kdyz v biosu to nejde