AMD/ATI - Editace BIOSů, flashování

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: FAQ - ATI BIOSy, editace BIOSů, flashování

Příspěvek od Shit »

Spíš je problém v tom, že ta HP utilita vůbec nevidí flashku...
Jinou flashku vidí?
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raym0n »

no, to je prave ten pruser, jinou nemam :) a myslim, ze je problem v tom, ze mam x64, za hodku si skocim na cumendu do prace a zkusim to na 32-bit XPckach se stejnym usb diskem
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

raym0n píše:no, to je prave ten pruser, jinou nemam :) a myslim, ze je problem v tom, ze mam x64, za hodku si skocim na cumendu do prace a zkusim to na 32-bit XPckach se stejnym usb diskem
V os to neni, me to facha na win 7 x64 v pohode a vytvarel jsem uz vicero flash disku, podle me je to nejaka softwarova chyba, nebo primo v samotne flashce..
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raym0n »

ok, diky za rady, zkusim nekde vystrachat nejakou jinou flasku a uvidime, ale nemyslim si, ze by byl problem s diskem, vcera jsem z nej instaloval w7 x64 na pc, kde nebyla mechanika a vse bez problemu.. uvidime, kam se pohnu.
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
vrana17
Nováček
Nováček

Příspěvek od vrana17 »

To sem řešil taky a udělal sem to tak že sem si vypálil cd win 95 a to slouží jako spouštěcí disketa a funguje to.
Hondavtr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hondavtr »

Kód: Vybrat vše

http://pctuning.tyden.cz/hardware/graficke-karty/15976-extremni-upravy-graficke-karty-bios-na-miru?start=5
Osobně jsem čepal tady a vše ok,kord když už je k dispozici RaBiTor 1.24 a mohl jsem si opravit vlastní bios
vrana17
Nováček
Nováček

Příspěvek od vrana17 »

Hondavtr píše:

Kód: Vybrat vše

http://pctuning.tyden.cz/hardware/graficke-karty/15976-extremni-upravy-graficke-karty-bios-na-miru?start=5
Osobně jsem čepal tady a vše ok,kord když už je k dispozici RaBiTor 1.24 a mohl jsem si opravit vlastní bios
Tak podle tohoto návodu sem postupoval a zrušil sem mi šetřicí režim.
Hondavtr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hondavtr »

Já žádný problém nemám,používám na taktování MSI Afterburner a pro 3D mám nastaveno 1GHz na jádře a 5GHz na pamětech a jinak běží na 157MHz jádro a 1,2GHz paměti
Demon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Demon »

V RBE jsem si upravil bios na Gainward 4850 DDR5.
Jak se mám, ale zbavit nepříjemného přeblikávání při změně taktu ?
Vím, že to dělá rozdílný takt pamětí, proto je originální takt pamětí ve všech polích stejný, ale díky snížení taktu pamětí se nejvíc šetří.
Kdyby to přeblikávalo jen když začnu hrát nějakou hru tak mě to netrápí, ale ono to přeblikává při prohlížení každé fotky.
Minimální takt gpu/ram mám 160/300
Maximální 750/975
UVD 200/300 - ten je funkční

Mezi těmito takty je ještě jedno nastavení, kde jsem zkoušel vyšší takt jádra i ram, ale ať tam nastavuju co chci tak skoro pořád to přeskočí na ten nejvyšší takt už při prohlížení obrázků.
Na tento "mezitakt" jsem nastavoval 400/300 , 500/300 , 600/300, 750/300 , 400/975.

Podotýkám, že jedu na Win7.
Zajímalo by mě jak je vyhodnoceno kdy přejít na nejvyšší takt.
Athlon 64 X2 5400+ Black Edition (AM2) 2800MHz@3115MHz,AC Freezer 64 Pro Asus M2N-E nForce 570 Ultra Geil DDR II 3x2GB 800MHz
Gainward Golden Sample Goes Like Hell 4850GS DDR5 750/3900 LG GSA H10N Seagate 160GB Sata II , Samsung F3 1TB
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W Case-Thermaltake Matrix VD2000BNS Microsoft Habu

22" Dell 2209WA
PokerStar_A_
Nováček
Nováček

Příspěvek od PokerStar_A_ »

čjuus...chtěl sem si flashnout bios u ATi HD 4870 ale narazil jsem na problem..v TechPowerUp Radeon Bios Editor v 1.23 a nevim jistě jestli dělám všechno dobře...nahraju bios...pak dám acquire/flash pak dám browse a zadám cestku k winflash ale to mi napíše: RBE no ati video card could be found. Try WinFlash directly. Is WinFlash can't find your card, try atiflash
Demon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Demon »

Já to dělám přes atiflash v dosu a vždy bez problému.
Zkus to také.
Athlon 64 X2 5400+ Black Edition (AM2) 2800MHz@3115MHz,AC Freezer 64 Pro Asus M2N-E nForce 570 Ultra Geil DDR II 3x2GB 800MHz
Gainward Golden Sample Goes Like Hell 4850GS DDR5 750/3900 LG GSA H10N Seagate 160GB Sata II , Samsung F3 1TB
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W Case-Thermaltake Matrix VD2000BNS Microsoft Habu

22" Dell 2209WA
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

TechPowerUp Radeon Bios Editor (RBE) v1.25
Changelog 1.25
  • Added preliminary fan control for 5970 (EMC2103 fan controller). Big thanks to Diverge for making this possible!
  • Added support for Radeon 5830, 5450 and 5570.
  • Added signature file based overdrive hacking capability for 5xx0 cards. Thanks to Biker for extensive testing!
  • Improved built-in hex editor search capability.
  • Fixed another subvendor display issue, hopefully for good this time.
  • Improved RAM interface detection.
  • Fixed a rarely occurring bug (on mobile Radeon BIOSes only) regarding powerplay table.
  • Added qualified error message if pre-2xx0 BIOS is detected.
  • Fixed rare file opening issue.
  • Updated WinFlash link.
  • Fixed minor clock wizard issue.
  • Added welcome message for first time users.
  • Added feature to enable RivaTuner versions < v2.25 to cooperate with 5xx0 Radeons.
Stahujte: ZDE
perdoch
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od perdoch »

Zdravim,mam graf.kartu: Sapphire HD5870 Vapor X,vcera som tam daval novy bios,cez AtiWinFlash,vsetko prebehlo v poriadku,lenze vzdy na konci mi to zmrzne,ale napisalo,ze successful a momentalne PC zmrzlo uplne na tvrdo,neda sa uz nic robit,ani makky reset,ani nic,tak som resetoval na tvrdo a ked nacital Windows,som kukol GPU-Z a bios uz bol nahradeny za novy a vsetko funguje zatial v pohode,len sa chcem spytat,ze ci tam teda ten bios dalo cely,aby mi to casom nezacalo nejako haprovat,alebo tak,dik za odpoved :D .
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Pokud se objevilo dialogové okno s obsahem "... successfully ...", byly veškeré operace související se samotným flashováním úspěšně dokončeny. BIOS by tedy měl být v pořádku.
jakub.prouza
Nováček
Nováček

Příspěvek od jakub.prouza »

Chci se zeptat pokud na HD5870 Vapor-X hodim bios z taktované Gigabyte, nebude docházet třeba k problémům s přehříváním karty kvůli jiné funkci chlazení? Přeci jen ta Gigabyte má asi tři větráky, zato tahle jenom jeden. Ten bios tam chci hodit jenom protože mám na téhle kartě a s deskou Asus P6T SE problém se všemi novějšími ovladačemi tak chci zkusit jestli by to nemohlo pomoc.
perdoch
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od perdoch »

Zdravim,chcem sa opytat,ci existuje aj nejaky iny program na flashovanie biosu ATI,priamo cez Windows,okrem tohoto ATI WinFlash (v2.0.1.11),dik za odpoved :-D .
teldah
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od teldah »

Ahoj,narazil jsem na problem.upravil jsem bios na sve 4770 zmenil jsem takt pameti ve 2d z 800 na 400 a limity pro pretaktovani pres hash nebo jak se to jmenuje.
Upravil jsem to pres RBE a nahral pres ATIFLASH.
A problem nastal po restartu, po nacitacim prouzku do windows svetle cerna obrazovka a nic se nedeje.
V nouzovem rezimu jsem si udelal usb boot disk a nahral puvodni bios.
V cem mohl byt problem ty takty pouzivam normalne pres att ve windows bez problemu.
Comby
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Comby »

1. 400 MHz pamäte v 2D už môže byť málo.
2. Odkiaľ máš ten hash súbor?
teldah
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od teldah »

400Mhz na ram ve 2D jede vpohode pouzivam to pres att.ten limit jsem nastavil pres RBE jen pres posuvniky.
Asi skusim asus bios a nastavit jen ramky.limit tam je vetsi.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

ATi Winflash 2.0.1.11
Revision History
  • 2.0.1.11
    • add Redwood/Cedar support
    • add lockrom/unlock rom support
    • update -mb command to support new location of SSID/SSVID rom straps on Evergreen series ASICs
    2.0.1.10
    • add Cypress/Juniper support
    2.0.1.9
    • fix bug with hang on 64-bit Operating Systems
    2.0.1.8
    • Performance improve on SST rom flash
Strahujte: Winflash 2.0.1.11 (382,6 KB)
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“