Mini - ITX sestava

Cokoli k tichým Home Theatre nebo mini-ITX počítačům.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Kollda
Začátečník
Začátečník

Mini - ITX sestava

Příspěvek od Kollda »

Ahoj,
přemítám o slušném základu na itx formátu, přitom s ionem se nespokojím.

Mám vybrány dvě varianty, jedna je zastaralejší, ale zase zaběhlá, druhá poměrně čerstvá.
Nebudu dále chodit okolo horké kaše a zkusím sem vypsat moji vizi.

775 varianta:
Antec ISK 300-150EC, Mini-ITX
Zotac GF9300-G-E
E7400 ekvivalent Q8400(podle financí)
4GB DDR2 800Mhz
2,5" Seagate momentus 7200ot. 320GB(později pravděpodobně SSD na okna)
Slim mechanika

1156 varianta
DFI P55 T36 (ekvivalent je od Zotacu, který ale není ještě dostupný)
Core i3 530
4GB DDR3 1600Mhz
Ati HD 5570
Slim mechanika

Můj dotaz bude směřovat hlavně na zdroj, který je v Antecu a schopnost utáhnout druhou jmenovanou sestavu...TPD procesoru je 73W, grafiky 43W...zbytku tak 30W? Sestava na bázi 775 má s E7400 při full HD odběr asi 53W podle zahraničních for. S Quadem to tedy bude tak cca 100W?

Popřípadě zda-li se vyrábí i nějaký silnější zdroj, který by se vešel do útrob Anteca. Ještě asi dodám, že je počítáno s externími HDD, ale ty by na spotřebu, pokud se nemýlím neměli mít nijak podstatný vliv...?
Kollda
Začátečník
Začátečník

Re: Mini - ITX sestava

Příspěvek od Kollda »

Nikdo nemá nic co by k tomu doplnil? Nikdo nezná odpověď? Opravdu jsem tu správně na nejnavštěvovanějším foru...uběhl celý den a nic...
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Neuvádzaš využite zostavy. U varianty s LGA 775 by som CPU zobral lacnejší a pretaktoval. Kým u i3 by som sa snažil využiť IGP v CPU namiesto toho aby som použil VGA.

150W by mohol stačiť keď zostaneš u IGP riešení.

Ak ext. HDD bude mať svoje vlastné napájanie tak nie.
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Chtěl by jsem nahradit klasický počítač a při tom zachovat výkon, který mě nebude v ničem limitovat, jen to bude velmi nenáročné na místo(v dnešní době už by to jít mohlo). To je můj požadavak. Určitě by to mělo plynule přehrávat fullHD filmy, další využití je Photoshop, Zoner, Java(netbeans), občas nějaký ten výpočet(zřídka), dále matlab, občas 3D, AVR studio...atd. + klasická práce na PC. Hry skoro už nehraji, spíše hodně okrajově, ale vlastním 24" monitor...který chci zachovat.

Co se týče i3, tak co jsem ještě nedávno četl, tak tam byli občasné problémy se zobrazením a vypadáváním obrazu, navíc DFI je P55, kde by mělo být IGP neaktivní, takže jedině H55 od Zotacu, která je ale nedostupná...Takmě tedy napadá, není u P55 nižší spotřeba, když prakticky jádro IGP nepracuje?
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

V tvojom prípade by som určite uvažoval o štvorjadrovom procesore. Keďže máš obmedzené financie pravdepodobnejšie bude C2Q ako i5.
Vetrelec
Nováček
Nováček

Příspěvek od Vetrelec »

Ja sem stavel neco podobneho.Po laborovani se silnejsimi CPU kdy Quad opravdu do ITX NEDOPORUCUJI kvuli teplotam sem zjistil ze prebytek vykonu neni potreba.Nakonec sme tedy postavil toto:

skrin ITX In Win BM-639 120W PSU
MB Intel FlyCreek IX s775
Intel E5200 2,6GHZ Dual core
4GB RAM
200GB 2,5" Hitachi 7200RPM systemovy disk
2TB WD RE3 7200RPM datovy disk
Vista x64 Ultimate OS

Vykonove staci naprosto na vse.HD Filmy zadny problem CPU se defcto nudi,Intel HD grafika zvlada tez.
Spotreba v OS 34W pri zapnuti Linx a FurMark vysplha na 60W(ale takovou zatez to nikdy nezazije).

Muze to bezet nonstop a ucet za elektrinu to moc neovlivni.A ver ze vyssi vykon u CPU neni potreba.Takze muzes tuhle sestavu vzit jako takovej vzorek jak to muze vypadat a dle svych pozadavku
vymysli svoji.
Zazdopadne qudcore se u iTX vyhni obloukem
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Ještě jeden dotaz...je slim mechanika použitelná ve vertikální poloze, nebo jen v horizontální?
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

v jakekoli poloze. medium se zacvakava na rotor pres aretacni kulicky :)
Mamut
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mamut »

Kollda napsal:

1156 varianta
DFI P55 T36 (ekvivalent je od Zotacu, který ale není ještě dostupný)
Core i3 530
4GB DDR3 1600Mhz
Ati HD 5570
Slim mechanika

Zdravim,
mel bych dotaz k teto desce DFI (viz sestava),zda bude jedno jestli se na ni pouziji pameti 1600MHz CL 7,8 nebo 9 ??

thanks
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek E. »

Mamut: Bude to jedno. Ovlivní to pouze nepatrně výkon.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 7800XT Nitro+ | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Chystám se postavit takový server, provoz pravděpodobně 24/7 takže co nejnižší spotřeba. Zároveň co nejnižší stavební náklady.

Základ jsem navrhl nějak takto : http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... XC201AQA01

K tomu 140W Fortron, a nějaká skříň (bude to stejně na půdě). Desku jsem volik kvuli 4Sata portům. Mělo by to být připojeno v gigabitové síti, takže doufám že řadič/atom nebude brzda v přenosu. Ještě jsem uvažoval o Celeronu 420 a nějaké 775 desce ale netuším o kolik je to spotřebou vyšší než ten atom. Nějaké návrhy na vylepšení?
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
SGCZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od SGCZ »

Ahoj jako case doporučuju tento:

http://atcomp.cz/zbozi/mini-itx-in-win- ... p=z:152489

má 120w zdroj, plné bočnice a na vrchu jeden 8cm ventilátor na odvod tepla

dovnitř se vejde 1x 2,5" HDD + 1x 3,5hdd
plus
1 x 5,25" mechanika nebo 1x 3,5HDD + 1x slim mechanika

můžu vřele doporučit dělá se v bílé a černé, já jsem si na něm postavil HTPC a kolega home mediaserver

pro tvé účely serveru bych šel v klidu do ddesky Gigabyte s Atomem 510
deska:GA-H170M-DS3H ;procík:i5-6600k + Scythe Grand Cama Cross; 16GB DDR4; grafika: GTX 960 4GB; 480GB SSD; win 10 anniversary update
mychondr
Nováček
Nováček

Příspěvek od mychondr »

Čau.
Po tom, co jsem hledal nějaký pc na projíždění internetu, práci v Microsoft Office a pouštění filmů a nějakou tu hru na středí až nízké detaily jsem vymyslel tohle:
http://www.czc.cz/8o84d28rbigvm8dctji8p5klhf/seznam
Výkonu to má habaděj a po grafické stránce je to v každém případě lepší než intel (zkoušel jsem taky http://www.czc.cz/fekk277rhshkvab4euf6dpj0tf/seznam) žrát by to tolik asi nemělo.
skříň jsem se rozhodl udělat vlastní z 3mm plexi. Rozměry budou 176*176*77/52. To první budekdyž bude nad chladičem CPU fan (asi Fractal Design SILENT SERIES 140MM http://goo.gl/UH9AZ) podmínkou byly nízké otáčky a tím pádem i hluk. Tento ventilátor mám doma a už na 12 voltů je neslyšný dá se ale ještě více ztišit regulátorem otáček. Ta druhá hodnota je bez tohoto ventilátoru. Asi udělám dvě víka, kde jedno bude i pro ventilátor a druhé bez tohoto prostoru. Zdroj je samozdřejmě PicoPSU v 160W verzi. Jako pevný disk bude z prostorových důvodů flash disc o kapacitě 32 nebo 64 GB (domá mám tuto http://goo.gl/1H3it a je perfektní). Někomu by to asi nestačilo, ale já nepotřebuji tolik prostoru takže se obejdu i s tou 32GB (OS má 14,2 GB). Bude to i na "cestování" takže bych potřeboval nějaký malý LCD (asi http://goo.gl/0mF5u).
Kdyby ste měl někdo nějaký nápad tak klidně pište. 8)
Odpovědět

Zpět na „HTPC a mini-ITX“