Core i7 820QM
Moderátor: Don
- urban.novak
- Začátečník
Core i7 820QM
Chci si pořídit nový stroj a nevím, jestli má smysl si pořídit stroj s čtyřjádrem. Vyšší výkon bych určitě využil, ale mám obavu, že chlazení v notebooku bude poddimenzované a proto se v zátěži bude CPU podtaktovávat. Pokud někdo máte notebook s 820QM, můžete vyzkoušet, na jaké hodnotě se ustálí frekvence při delší zátěži třeba programem Linx (http://www.svethardware.cz/forum/downlo ... le&id=1670)?
- orgasmic
- Začátečník
-
Re: Core i7 820QM
Nejlepsi by bylo, kdyby si napsal k cemu budes notebook vyuzivat, takhle Ti asi tezko nekdo poradi
Asus Rog Strix G18
- urban.novak
- Začátečník
Na práci(Eclipse/GWT/Tomcat/DB Oracle), jenom občas něco náročnějšího. V notebooku mám zatím T7500(Core 2, 2.2 GHz) a po pár minutách zatěže Linxem se vyleze teplota CPU k 90 stupňum a procesor se začne podtaktovávat (a to i přesto, že jsem nedávno vyluxoval chladič). Takže mi zajímá, jestli je vůbec možné využít výkon, který i7 820QM nabízí, nebo jestli se po chvilce přehřeje a podtaktuje třeba na 1,2 GHz.
orgasmic píše:Nejlepsi by bylo, kdyby si napsal k cemu budes notebook vyuzivat, takhle Ti asi tezko nekdo poradi
- orgasmic
- Začátečník
-
U Vaseho notebooku bude jiste problem v chlazeni a nejake vyluxovani nepomuze.
Pochybuji, ze by se Corei7 podtaktovaval kvuli chlazeni. Staci vybrat nejakeho provereneho kvalitniho vyrobce.
Pochybuji, ze by se Corei7 podtaktovaval kvuli chlazeni. Staci vybrat nejakeho provereneho kvalitniho vyrobce.
Asus Rog Strix G18