Tak napřed najdi příčinu, a odstraň ji : nu já ji hledám už od tý doby, co jsem začal mít problémy se stabilitou..
Koukal jsem na doporučené napětí pamětí a výrobce ho udává na 2,2 - 2,3V a latence 5,5,5,15,.. Napětí jsem přidal, latence jsem zkoušel ubírat i přidat.. Zkoušel jsem měnit napětí procesoru od 1,25 - 1,36v (FSB, PCIe...). Zkoušel jsem i ubrat násobič a přidat FSB. Vypnul jsem takový věci, jako EIST, vyrtualizace apd..
Dokonce jsem testoval na čisté instalaci Windows Vista i XP, zkoušel jsem vyndat svojí GTX285 a dal jsem do PC svojí starou 4MB Matrox do PCI..
Dokonce PC zamrzá, i když nastavim v biosu auto taktování.. Trávil jsem nad tím hromadu hodin a bez výsledku..
PC je chlazené dobře, po přetaktování teploty nevylezli nad 55 stupňů. Dokonce jsem zkoušel i vyndat a zandat procesor a přepastovat...
Kdybych tak měl na vyzkoušení nějakou jinou desku, ve které bych mohl vyzkoušet paměti + CPU..
takže když to tu tak pročítám tak CPU nechce posluchat.pokud ti to jelo s jiným cpu tak bych hledal příčinu u nového cpu.dále nejnovější bios neznamená že to musí bez problému makat projel bych si podporu CPU k této desce a první bios ktery tento CPU podporuje a tady bych začal.
Tahle verze biosu je poslední a zároveň jediná, která umí s tímto cpu pracovat. S předchozí verzí měla deska problém s rozpoznáním a byly znepřístupněné všechny položky, které s taktováním souvisí. Ve zdroji bych chybu neviděl je nový a taktování q6600 zvládl s přehledem.. Já osobně vidím chybu buď v desce, za kterou může nový bios, nebo v cpu samotném.. Škoda že mám v okolí jen lidi, co mají desku s i965, nebo mají Amd. Nerad bych si koupil desku za 3500kč a zjistil, že mi je na nic.
Postavil sem si novy PC a chci pretaktovat procesor C2D E7600,povedlo se mi ho pretaktovat pouze na 3,24 Ghz 11,5x284,jakmile nataktuju na 286 FSB ,pocitac po chvili v crysis spadne.Pokud nastavim jeste vyssi FSB pocitac nenabootuje.Vse delam v biosu pri napeti 1,3V.Ram corsair XMS2 2x2GB 1066 FSB,zakladni deska od Gygabite,zdroj corsair HX650W..Videl sem na netu ze se tento procak da v klidu nataktovat na 3,6 stabilne,proto by se mi hodila rada a pomoc s resenim od nejakeho zkuseneho OC mana NE spekulanta.Dekuji za odpoved...
P.S. Co jsem tak procital,tak u C2D zalezi na pametich a jejich OC...
Tak sem to nataktoval jak si psal a nejaka zrada,projel sem to 3d markem a z minulych 15230 bodu mam 14280,tudiz se mi jeste snizil vykon....Hlavne u tech ram myslim...
Hlavně netestuj stabilitu nějakým debilním 3DMarkem, ale např. LinXem alespoň na 20 smyček. Zároveň sleduj teploty např. v Real Temp, Core Temp nebo Speedfan. Doporučuji zkombinovat nejlépe všechny, jelikož by se mohlo stát, že každý bude ukazovat jinou teplotu.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 6000/30 | 7800XT Nitro+ | SN850 1TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz B650M-HDV | 7600X + Pure Rock 2 | Trident Z5 6000/30 | 7800XT MERC319 | KC1000 1TB + P3 Plus 2TB | Focus Plus 850W | FD Meshify C | UltraGear 32" QHD 165Hz PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
No mel sem tam 61 stupnu max o teploty strach nemam... PCI mam norm na 16,spis koukam na pameti ze sou podtaktovany z nejakej 560mhz na 426 mhz a nejakej divnej pomer 5:8...