Podělané fotky z CANON SX110IS - nejdou načíst

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Podělané fotky z CANON SX110IS - nejdou načíst

Příspěvek od Jan16 »

Nazdar. Mám problém, a potřebuju nějak pomoct. Nafotil jsem nějaké fotky... Ovšem když je chci otevřít, nelze to. Když fotku otevřu na PC, načte se mi akorát úzký proužek asi 20px zvrchu, zbytek snímku je šedý, respektive nedaří se mi to zobrazit. Tedy mám po fotce.
Když se to snažím načíst ve foťáku, tak náhled na fotku se zobrazí normálně, ale když jí chci otevřít, tak to 5 sekund hrabe na kartu, a pak to napíše nedefinovaný snímek.
Co to doprdele je? Mám takhle v prdeli asi 40% fotek, co jsem nafotil. Pokud víte co s tím, jak to zobrazit, díky moc za veškeré rady. Kde je závada? Je blbá paměťovka, nebo samotný foťák?
Dost mě to sere, pač ty fotky byly relativne důležité. Foťák už mám delší dobu, paměťovka neni stará víc jak 14 dní. Tedy ta je nová, nějaká "PRETEC". U staré karty se mi to nestávalo.
Díky moc, Honza
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
http://jan16.czela.net/
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Re: Podělané fotky z CANON SX110IS - nejdou načíst

Příspěvek od Fox_25 »

Zkus na paměťovku něco uložit a pak načíst v PC, pokud to bude OK je zřejmě špatný foťák. A fotky zkus zobrazit v IrfanView.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Doporučuju rovnou koupit jinou kartu. Dneska jsou doslova za pár šušní a budeš mít jistotu, že pokud je původní karta poškozená, nepřijdeš o další fotky. Pokud to bude blbnout dál, je to foťákek a karta ti zbyde tak jako tak...

Problém je v tom, že karty se vyrábějí masově, jsou z levnějších materiálů a stačí málo, aby odešly... zlatý starý compact-flashky... ty aspoň něco vydržely :(
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan16 »

Fox_25: tys nějaký chytrý... Tvá rada sice dobrá, ale mě nepomohla. Zkusil jsem toho mnohem víc, než jen ty dva tvé návrhy. :) IrfanView je právě jediný program, který dovede z té fotky zobrazit aspoň horních 24px.
no-X - foťákem ot najisto není, ten blbý nebude. Karta to bude.
Jde na reklamaci...
Předtím jsem měl Class 6 kartu od apacéra 4GB, ta maká dodnes bez problému. Musel jsme koupit novou, protože téhle staré se rozbil ten plastový kryt, a má naštíplý plošák, a utržené piny nějakého IO. (to bych ejště zvládnul proletovat v pohodě), ale ten plastový zdevastovaný kryt už nedovoluje tu kartu nikam strčit.. :(
Honza
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
http://jan16.czela.net/
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“