Jakou myš? Přehled kvalitních herních myší a podložek...
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Jakou myš? Přehled kvalitních herních myší a podložek...
No hele, fakt je že kone má pro mě doboru ergonomii, talčítak sou v pohodě, sice je tam znateln= "click" při stisknutí ale v tom já nevidim problém stejně tak v kolečku, které sice zpočátku tuhé je (Death Adder měl taky jako novej hrozný kolečko) ale po rozklikání nneí se středovým talčítkem problém, co se týče provedení je na tom kone dobře, ale sensor co tam je neodpovídá ceně a prostě rychlé mávání přes celou podložku nestíhá, je na tom sice líp než A4tech, ale jinak těžkej průměr a ještě k tomu tam blbnou s nějakym nesmyslnym TCU (jak jsem psal, mám pocit, že ten senzor se nejlépe chová při 500Hz USB a TCU OFF), který podle mě dělá v tom senzoru jenom bordel, protože když ho zapnu tak je to strašně divný, takže než něco koupíš, mrkni na Logitech MX518, ten by měl bejt ergonomicky podobnej jak Roccat kone s lepšim senzorem...
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX
PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
- supfor
- Začátečník

-
Kone jsem měl týden.Pro moje potřeby je hlučnější a těžší.Ostatní vše,včetně senzoru a hraní v FPS je bez problémů.Teď jsem zkoušel Gigabitku M8000X-má super tichá tlačítka,ostatní rovněž OK,ale pro mou ruku nepohodlná(chce to delší).Nemá někdo poznatky s Trust GM4800?Ergonomie a vybavení vypadá dobře a recenze ji též vychvaluje.
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P5 ... DFCEB.html.
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P5 ... DFCEB.html.
W10pro64,case Midi ThermWingRS101,zdroj Seasonic S12/II 500W, mb Asus P8Z77-V Deluxe,cpu i5-3570K(3.4-4.2GHz),ram DDR3 DCH 4x4GB CorsairVeng.LP CML8GX3M2A1600MHzC9,gk GTX 1070 Gainward GS,disky SSD CrucCT250MX200(syst.),SSD CrucM4-CT256M4(hry),HDD Seag3250410AS 250GB(data) +2x extHDD(0.5+1TB),mon Eizo EV2436W, tisk Canon iP7250,kláv MicrDigMed.3000,myš Roccat KonePureOpt.,repro BoseCompTM2 III.
- supfor
- Začátečník

-
To wallot:
"mam tu Ozone Smog - super keramicky nozicky, software ok, ergonomicky na prvni chyceni super, ale po par dnech to neni ono"
Mohl bys to prosím Tě blíže specifikovat?Jaká je váhově,jestli je tichá,.. a co "není ono"?Dík!
"mam tu Ozone Smog - super keramicky nozicky, software ok, ergonomicky na prvni chyceni super, ale po par dnech to neni ono"
Mohl bys to prosím Tě blíže specifikovat?Jaká je váhově,jestli je tichá,.. a co "není ono"?Dík!
W10pro64,case Midi ThermWingRS101,zdroj Seasonic S12/II 500W, mb Asus P8Z77-V Deluxe,cpu i5-3570K(3.4-4.2GHz),ram DDR3 DCH 4x4GB CorsairVeng.LP CML8GX3M2A1600MHzC9,gk GTX 1070 Gainward GS,disky SSD CrucCT250MX200(syst.),SSD CrucM4-CT256M4(hry),HDD Seag3250410AS 250GB(data) +2x extHDD(0.5+1TB),mon Eizo EV2436W, tisk Canon iP7250,kláv MicrDigMed.3000,myš Roccat KonePureOpt.,repro BoseCompTM2 III.
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Recenze na PCT nečíst! TEstujoou herní senzory v The Sims a World of Warcraft!!! Roccat kone vychvalovali též také ale je to nesmysl, co se týče tý Trust, vůbec za ní neutrácej žádný peníze, totálně stejnej koncept dělá Cyber Snipa u myši Stinger, v mnohem lepím provedení ale každopádně neručím za senzor! Jména myší který jsou OK tu už padly a je to Logitech MX518 (tu ti doporučuju), G500 popřípadě když seženeš daimondback 3G a pravorukej Death Adder - všechno s optickym 3G senzorem, ještě se prodává razer copperhead ale to jako nevim, ten má laser senzor takže ten bych radši vyřadil z výběru no a pak sou tu steelseries, mezi kterejma můžeš taky vybírat (samozřejmě z verzí soptickym senzorem, laser jedinej použitelnej má Xai a Logitech G500, jak zde zmínili zdejší znalci (kdyby tu nebyli stále bych oslavoval TCU ma velmi kvalitním senzoru u roccat kone
)
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX
- wallot
- Středně pokročilý

-
No proste se ozone smog neda poradne drzet a boli z ni ruka na coz jsem prisel az po nekolika dnech pouzivani. To same Kone, kde ta prava strana je uplne nahouby a horsi mys jsem nedrzel.
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - Outemu Silent Peach V3, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Arctis Nova 7
- supfor
- Začátečník

-
Kdyby bylo možno ty novější myšky omakat někde v krámě,tak není co řešit.Technické parametry vyčtu,ale pocit v ruce ,váha,hlučnost tlačítek - to člověk zjistí až po objednání a pak je nemile překvapen.Kone,G500,Gigab.X8000,DiamBlack 3G - už jsem tu zmínil,nebudu se opakovat.Nemáte někdo poznatky o Cyber Snipa Silencer?
- supfor
- Začátečník

-
Měl jsem Log G500 a pro mě velká,těžká.Je G5 blue oproti ní menší a lehčí?Případně další rozdíly mezi nimi.Dík!
- VictimCZ
- Začátečník

-
nedavno mi odesla mysuta a tak mi nezbylo nez narychlo koupit nejakou novou. jsem zvyklej na lepsi takze jsem vybiral podle znacky a ceny. ja * ukazal na roccat kone a timto musim potvrdit vsechny predesle hlaseni o jeji neschopnosti fungovat aspon jako mys za 5kilo. nejen ze na low sense je uplne nepouzitelna.. ale i na muj vyssi nez low sense ma problem. a to ani nemluvim ze senzor zadrhava i pri jizde krokem ve win. takze s ni neudelate ani kruh v malovani. bohuzel mi obchod neni ochoten mys dle vseho vymenit a budu muset cekat na reklamaci. a popripade prodavat horke zbozi se slevou.
tyhle problemy me donutily se vic podivat v cem je zakopanej laserovej pes. takze vase komentare byly navodem co hledat. a dle vseho momentalne jedine laserove mysi ktere snesou low sense jsou SS xai a G9x. oba by mely mit dost IPS aby to neurval ani nikdo z mistnich naruzivych hracu. pozor neplest G9 s G9x protoze nova x-rada ma opravdu jiny senzor. neni to jen prebarvene baleni aby to vypadalo za novinku. avsak obe pry maji pozitivni akceleraci senzoru coz je pro ty pro-skillery vec proc se jim zase nemusi libit. ale to je problem spis pro lidi kteri pouzivaji low sense pro vetsinu ostatnich to asi nehraje roli. a pro lidi kteri hrajou pro zabavu a jen pozaduji kvalitu a jistotu asi vubec.
timto se slzou v oku vzpominam na svou starou mx500 ktera mi stacila po dlouha leta.
avsak mam jeden dotaz ... zda mel nekdo v ruce G9 ci G9x od logitechu... ponevac to ma moznost vymeny krytu tak me zajima jak dobre ten kry sedi. protoze mys se proste casto zveda z podlozky a nerad bych zvedal jen kryt a zbytek mysi tahal pod krytem po podlozce. takze pokud nekdo naco na g9 najezdil tak budu rad za nejake hodnoceni ponevac o ni vazne vazne uvazuji.
mysi typu mx 500 maji pro mne OK ergonomii tak doufam ze i g9 by mohla byt vhodna.
tyhle problemy me donutily se vic podivat v cem je zakopanej laserovej pes. takze vase komentare byly navodem co hledat. a dle vseho momentalne jedine laserove mysi ktere snesou low sense jsou SS xai a G9x. oba by mely mit dost IPS aby to neurval ani nikdo z mistnich naruzivych hracu. pozor neplest G9 s G9x protoze nova x-rada ma opravdu jiny senzor. neni to jen prebarvene baleni aby to vypadalo za novinku. avsak obe pry maji pozitivni akceleraci senzoru coz je pro ty pro-skillery vec proc se jim zase nemusi libit. ale to je problem spis pro lidi kteri pouzivaji low sense pro vetsinu ostatnich to asi nehraje roli. a pro lidi kteri hrajou pro zabavu a jen pozaduji kvalitu a jistotu asi vubec.
timto se slzou v oku vzpominam na svou starou mx500 ktera mi stacila po dlouha leta.
avsak mam jeden dotaz ... zda mel nekdo v ruce G9 ci G9x od logitechu... ponevac to ma moznost vymeny krytu tak me zajima jak dobre ten kry sedi. protoze mys se proste casto zveda z podlozky a nerad bych zvedal jen kryt a zbytek mysi tahal pod krytem po podlozce. takze pokud nekdo naco na g9 najezdil tak budu rad za nejake hodnoceni ponevac o ni vazne vazne uvazuji.
mysi typu mx 500 maji pro mne OK ergonomii tak doufam ze i g9 by mohla byt vhodna.
C2D E8500, Noctua NH-U12P, 4GB DDR2 Patriot 1066MHz, Gigabyte P45-DQ6, Veloci Raptor 300GB, Gainward HD 4870 Golden Sample 512MB DDR5, Enermax MODU82+ 525W
- R33
- Nováček

-
Zdravim, mam MX518 a win7, predtym som mal xp a maval som polling rate na 500MHz. Je nejaky sposob ako pretaktovat usb port na win7, skusal som tento:
http://www.ngohq.com/news/15043-how-to- ... a-7-a.html
ale nejako mi to znefunkcnilo usb porty (po restarte nastastie ok) a okreme toho to vyzaduje premanentny Test mode. Ak poznate iny sposob dajte prosim vediet, dakujem.
http://www.ngohq.com/news/15043-how-to- ... a-7-a.html
ale nejako mi to znefunkcnilo usb porty (po restarte nastastie ok) a okreme toho to vyzaduje premanentny Test mode. Ak poznate iny sposob dajte prosim vediet, dakujem.
- Alphi
- Nováček

-
Momentálně mám k dispozici G500 (hlavní myš doma), Deathadder (hlavní myš v kanclu, pro mě nejpohodlnější myš vůbec), G9 (záloha doma) a Diamondback (záloha v kanclu) /+ A4Tech X7/, MX5xx jsem měl taky chvíli v ruce, takže snad mohu porovnávat.VictimCZ píše: avsak mam jeden dotaz ... zda mel nekdo v ruce G9 ci G9x od logitechu... ponevac to ma moznost vymeny krytu tak me zajima jak dobre ten kry sedi. protoze mys se proste casto zveda z podlozky a nerad bych zvedal jen kryt a zbytek mysi tahal pod krytem po podlozce. takze pokud nekdo naco na g9 najezdil tak budu rad za nejake hodnoceni ponevac o ni vazne vazne uvazuji.
GéDevítce jsem dával šanci několik měsíců, ale je pro mě prostě při delším používání nepohodlná (s wide load gripem je to lepší). Takže jestli ti sedla MX500, nepokoušel bych štěstí a sáhnul po G500, která má proti G9 výhody i v přepínání free scroll a krokového módu kolečka nahoře (který ťulpas to dal GéDevítce na břicho...), nechytá se na ni tolik bordel, nemá tak tuhý stisk kolečka atd. Jinak ty kryty na G9 sedí dobře, ta myš je zpracovaná výborně, jenom prostě designeři šlápli párkrát vedle.
A teď mě sežerte.
- VictimCZ
- Začátečník

-
tak nakonec jsem se odvazil a dal ty nehorazne penize za g9x ... roccat kone kterou jsem dal na reklamaci a byla pro me tezke technicke zklamani mela pro me velmi dobrou ergonomii a ten sirsi gryp z g9x mi prisel v tomhle podobny - velka zakladna pro dlan. a odpocivarna pro palec. co se tyce zpracovani a drzeni jsem spokojeny a pocitam ze si na to zvyknu stejne rychle jako na r. kone.
co se tyce senzoru tak podle ocekavani jde o prvni laser ktery imho porazil optiku. usuzuji napriklad podle toho ze to proste nejde utrhnout... dam si senzitivitu na minimalni... polozim mys na kraj podlozky roccat taito... to je docela velka plocha. a at skubu jak chci tak se mi nestane ze by kurzor nedojel kam byl poslan. a to skubu i za stoje jen abych dodal ruce vetsi svih. pocitam ze kazdoddeni hraci co maji nastavenej low sense uz 5let by dalil do ruky jeste vetsi svih ale porad mam pocit ze se pres 4-5m/s nedostanou
tlacitka ok. kolecko je prima ale pouzit kolecko jako button je pro 90% lidi asi nemozne.. je potreba vyvinout tlak cca pul tuny... tak tezke to je zmacknout. nastesti ja nepouzivam mackani kolecka nikde. ale otaceni jde paradne - kazdy krok kolecka je dobre citit takze clovek presne vi o kolik otocil.
co bych vytknul je prepinani profilu to je zespodu na mysi a ja jsem linej to otacet. prepinani kolecka do free modu kdy nekrokuje je tez zespodu ale na to kaslu protoze ja ten freespin nemam rad.
a bocni tlacitka ... je to poprve co mam v ruce mys co ma bocni tlacitka pro palec umistena primo u palce.. kazda jina mys co mela 2 bocni tlacitka mela aspon jedno dane tak ze jsem ten palec musel natahovat. ted to mam poprve vse presne u palce.
co se tyce senzoru tak podle ocekavani jde o prvni laser ktery imho porazil optiku. usuzuji napriklad podle toho ze to proste nejde utrhnout... dam si senzitivitu na minimalni... polozim mys na kraj podlozky roccat taito... to je docela velka plocha. a at skubu jak chci tak se mi nestane ze by kurzor nedojel kam byl poslan. a to skubu i za stoje jen abych dodal ruce vetsi svih. pocitam ze kazdoddeni hraci co maji nastavenej low sense uz 5let by dalil do ruky jeste vetsi svih ale porad mam pocit ze se pres 4-5m/s nedostanou
tlacitka ok. kolecko je prima ale pouzit kolecko jako button je pro 90% lidi asi nemozne.. je potreba vyvinout tlak cca pul tuny... tak tezke to je zmacknout. nastesti ja nepouzivam mackani kolecka nikde. ale otaceni jde paradne - kazdy krok kolecka je dobre citit takze clovek presne vi o kolik otocil.
co bych vytknul je prepinani profilu to je zespodu na mysi a ja jsem linej to otacet. prepinani kolecka do free modu kdy nekrokuje je tez zespodu ale na to kaslu protoze ja ten freespin nemam rad.
a bocni tlacitka ... je to poprve co mam v ruce mys co ma bocni tlacitka pro palec umistena primo u palce.. kazda jina mys co mela 2 bocni tlacitka mela aspon jedno dane tak ze jsem ten palec musel natahovat. ted to mam poprve vse presne u palce.
C2D E8500, Noctua NH-U12P, 4GB DDR2 Patriot 1066MHz, Gigabyte P45-DQ6, Veloci Raptor 300GB, Gainward HD 4870 Golden Sample 512MB DDR5, Enermax MODU82+ 525W
- supfor
- Začátečník

-
To VictimCZ: "tak nakonec jsem se odvazil a dal ty nehorazne penize za g9x ..."
Také jsem měl RocKone.Mám střední ruku,Kone mi připadala těžší a hlavní tlačítka hlučnější,s tužším stiskem.Kromě pravé strany,se mi však držela dobře.
Prosím o srovnání G9X vůči Kone:
1.Je lehčí?
2.Je tižší (hlavní vrchní tlačítka) a má měkčí mačkání?
3.Je zhruba rozměrově a tvarově stejná?
4.Kone má pravou stranu na držení nepohodlnou,jak je to u G9X?
Děkuji!
Také jsem měl RocKone.Mám střední ruku,Kone mi připadala těžší a hlavní tlačítka hlučnější,s tužším stiskem.Kromě pravé strany,se mi však držela dobře.
Prosím o srovnání G9X vůči Kone:
1.Je lehčí?
2.Je tižší (hlavní vrchní tlačítka) a má měkčí mačkání?
3.Je zhruba rozměrově a tvarově stejná?
4.Kone má pravou stranu na držení nepohodlnou,jak je to u G9X?
Děkuji!
- VictimCZ
- Začátečník

-
vaha bez zavazi je
118g roccat
110g g9x
rocat ma moznost pridat 1 zavazi a to 5, 10, 15 nebo 20g (ciste nahoudou mi treba 20g zavazi v mysi vubec nesedelo a vypadavalo
)
g9x ma moznost pridat 4zavazi. vybrat lze ze ctyr 4g nebo ctyr 7g. libovolna kombinace mozna. ja si tam dal jen dve 4g smerem ke stredu mysi.
s roccat jsem posledni 3dny uz nic nenajezdil. ale ciste subjektivne mi prijde g9x tizsi a hlavni tlacitka lehceji macknutelne. leve jeste o neco malicko lehci nez prave.
napr kolecko je ale vic v tele mysi a neni tak vysoko jako u Kone. pouzivam vyklaneni kolecka jako keystroke takze na to si trochu zvykam u kazde nove mysi.
a bocni tlacitka... jak jsem jiz rekl... umisteni pro mou ruku je konecne presne. co se tyce stisku tak jsou hlubsi nez ostatni na mysi. napr pokud by nekdo popsal stisk leveho hlavniho tlacitka jako 1mm tak ty bocni maji urcite dvojnasobek. to mi vsak prijde ok. mam pocit ze stejne to bylo i u roccat ze bocni se mackaly o neco hloubeji.
jest otazkou co ti prislo nepohodlne na prave strane Kone. ja jsem ji celkove vnimal pohodlne. G9x je ale jina. ale pro me je dulezite ze ma dobou zakladnu pro dlan. na vse ostatni si ma ruka zvyka dobre. treba hlavni tlacitka ma g9x niz nez Kone takze prsty jsou trosku vice z kopce nez u Kone. rozdil ale bude sotva nejakej milimetr. napr Kone mela sklon mysi na pravou stranu u tlacitek takze to prave bylo vlastne niz nez leve... to je u g9x o poznani mensi. ale opet pujde asi jen o milimetrove rozdily. pouzivam ten sirsi gryp co ma odpocivarnu pro palec a to mi proste vyhovuje. jedinej malicek je neustale na pravem boku mysi a nemam s pohodil problem. celkove mi g9x prijde kratsi a nizsi nez kone.
a je to tak... mrknul jsem na technicky popis a ...
G9x
Precision Grip 110 x 73 x 39 mm (d,v,š) / 106g
Wide Load Grip 110 x 82 x 41 mm (d,v,š) / 111g
Kone
rozměry 130 x 65 x 45 mm (d,š,v)
- copy paste z testu zde na pctuningu.
118g roccat
110g g9x
rocat ma moznost pridat 1 zavazi a to 5, 10, 15 nebo 20g (ciste nahoudou mi treba 20g zavazi v mysi vubec nesedelo a vypadavalo
g9x ma moznost pridat 4zavazi. vybrat lze ze ctyr 4g nebo ctyr 7g. libovolna kombinace mozna. ja si tam dal jen dve 4g smerem ke stredu mysi.
s roccat jsem posledni 3dny uz nic nenajezdil. ale ciste subjektivne mi prijde g9x tizsi a hlavni tlacitka lehceji macknutelne. leve jeste o neco malicko lehci nez prave.
napr kolecko je ale vic v tele mysi a neni tak vysoko jako u Kone. pouzivam vyklaneni kolecka jako keystroke takze na to si trochu zvykam u kazde nove mysi.
a bocni tlacitka... jak jsem jiz rekl... umisteni pro mou ruku je konecne presne. co se tyce stisku tak jsou hlubsi nez ostatni na mysi. napr pokud by nekdo popsal stisk leveho hlavniho tlacitka jako 1mm tak ty bocni maji urcite dvojnasobek. to mi vsak prijde ok. mam pocit ze stejne to bylo i u roccat ze bocni se mackaly o neco hloubeji.
jest otazkou co ti prislo nepohodlne na prave strane Kone. ja jsem ji celkove vnimal pohodlne. G9x je ale jina. ale pro me je dulezite ze ma dobou zakladnu pro dlan. na vse ostatni si ma ruka zvyka dobre. treba hlavni tlacitka ma g9x niz nez Kone takze prsty jsou trosku vice z kopce nez u Kone. rozdil ale bude sotva nejakej milimetr. napr Kone mela sklon mysi na pravou stranu u tlacitek takze to prave bylo vlastne niz nez leve... to je u g9x o poznani mensi. ale opet pujde asi jen o milimetrove rozdily. pouzivam ten sirsi gryp co ma odpocivarnu pro palec a to mi proste vyhovuje. jedinej malicek je neustale na pravem boku mysi a nemam s pohodil problem. celkove mi g9x prijde kratsi a nizsi nez kone.
a je to tak... mrknul jsem na technicky popis a ...
G9x
Precision Grip 110 x 73 x 39 mm (d,v,š) / 106g
Wide Load Grip 110 x 82 x 41 mm (d,v,š) / 111g
Kone
rozměry 130 x 65 x 45 mm (d,š,v)
- copy paste z testu zde na pctuningu.
- supfor
- Začátečník

-
Díky moc za perfektní popsání myšky G9X.Začínám o ní vážně uvažovat.Z Logitechu jsem měl možnost vyzkoušet G500,ta mi vůbec neseděla(moc velká,váha,držení,nejednoznačný klik kolečka),tak doufám,že G9X je zásadně jiná!Ještě mám v merku CyberSnipaSilencer,ale ta prozatím zde ještě není,takže nejsou ani žádné hodnotící poznatky.
- supfor
- Začátečník

-
Ještě k té G9X: jakým způsobem se musí držet?Třeba u DiamondBack 3G (je dost nízká a dlouhá) mám začátek dlaně položený na stole a prsteníček+malíček rovněž.Začíná mě však pobolívat ruka,tak si myslím,že to chce myš trošku vyšší, s jiným držením.A jak ses ptal,co mi vadilo na pravé straně Kone - tlačila mě ta hrana a prsten.+malíček neměly nikde oporu.Jinak levá strana pro mě super.
- VictimCZ
- Začátečník

-
je opravdu tezke popsat jak se neco drzi... jsou to porad jen velmi VELMI subjektivni pocity na ktere proste neni norma. takze i ja kdyz jsem predtim celt jak se komu ta mys drzi tak jsem vse musel brat s odstupem a s vedomim ze zrovna ja muzu mit pracku ktere bude nejaka g9x otravna. nastesti presto ze je to mys tvaru kterou jsem jeste predtim nemel tak zatim po kratkem uzivani nevidim v konfortu problem. kadopadne ta mys je nizsi a i kratsi nez Kone. takze kdyz jsem s kone mel jako by celou dlan na mysi tak s g9 mi zacatek dlane jeste odpociva na podlozce. zatimco u kone jsem mel na podlozce snad jen zapesti. na druhou stranu kdyz posunu dlan celou na mys tak to uz mi prave prijde nepohodlne. ja proste nemam ve zvyku mit konce prstu az na konci tlacitek ale mam je cca nekde v druhe polovine. snad na 75% a jen lehce pokrcene. takze imho... clovek s opravdu velkou dlani a delsimi prsty je podle me na tuhle mys proste velky.
ale i tohle je opet silne subjektivni protoze kazdy ma jinak velkou ruku. ja jsem uz ve veku kdy se koncetiny spis budou zkracovat nez natahovat
takze na mou stredni az nizzsi stredni tridu dlane/ruce mi to prijde ok. navic nepouzivam nejakou silene nizkou senzitivitu takze treba ve win ovladam mys spise jen zapestim a lehce koryguji pazi pokud potrebuju udelas delsi trasu.
co se tyce drzeni tak pry jsou dva zakladni typy drzeni mysi od kterych se odvozuji ostatni.. a prave proto ma ta g9 dva gripy. aby treba dva lidi kteri drzi mys jednim ci dryhym stylem nasli pohodli. ale ja si stejne myslim ze to je jen vec navyku, prizpusobivosti a nakonec i stesti pri konecnem vyberu.
napr u nas v obchode meli mys vytazenou takze bylo mozno si na ni sahnout... a hadej co... ja si nesah protoze stejne tam byl jen jeden gryp a stejne bych u toho stal takze by cela ruka byla jinak natazena/poskladana a stejne by bylo treba si s tim aspon par minut jezdit aby se dalo rict ze aspon tusim zda to je ci neni ok.
v zivote jsem nemel mys od razeru prave proto ze mi prisly moc nizke.. ja proste rad citim oporu pro dlan. nemusi byt pod celou dlani ale dlan mi nesmi padat dolu ale byt podeprena.
a jinak muj prstenicek vzdy lezi na hrane praveho tlacitka s hranou mysi. nemam ho tam od mackani praveho buttonu ale protoze tam proste pred x lety pristal a od te doby jsem pro nej nenasel lepsi parkoviste. a tak malicek ja uz nauceny ze je vzdy na prave strane mysi a ani na treba g5 coz je snad totozne s g500 ani na kone jsem nikde nemel problem. a i ted to je ok. a to jsou 3 rozdilne mysi... v tomhle jsem asi hodne tolerantni.
ale i tohle je opet silne subjektivni protoze kazdy ma jinak velkou ruku. ja jsem uz ve veku kdy se koncetiny spis budou zkracovat nez natahovat
co se tyce drzeni tak pry jsou dva zakladni typy drzeni mysi od kterych se odvozuji ostatni.. a prave proto ma ta g9 dva gripy. aby treba dva lidi kteri drzi mys jednim ci dryhym stylem nasli pohodli. ale ja si stejne myslim ze to je jen vec navyku, prizpusobivosti a nakonec i stesti pri konecnem vyberu.
napr u nas v obchode meli mys vytazenou takze bylo mozno si na ni sahnout... a hadej co... ja si nesah protoze stejne tam byl jen jeden gryp a stejne bych u toho stal takze by cela ruka byla jinak natazena/poskladana a stejne by bylo treba si s tim aspon par minut jezdit aby se dalo rict ze aspon tusim zda to je ci neni ok.
v zivote jsem nemel mys od razeru prave proto ze mi prisly moc nizke.. ja proste rad citim oporu pro dlan. nemusi byt pod celou dlani ale dlan mi nesmi padat dolu ale byt podeprena.
a jinak muj prstenicek vzdy lezi na hrane praveho tlacitka s hranou mysi. nemam ho tam od mackani praveho buttonu ale protoze tam proste pred x lety pristal a od te doby jsem pro nej nenasel lepsi parkoviste. a tak malicek ja uz nauceny ze je vzdy na prave strane mysi a ani na treba g5 coz je snad totozne s g500 ani na kone jsem nikde nemel problem. a i ted to je ok. a to jsou 3 rozdilne mysi... v tomhle jsem asi hodne tolerantni.
- supfor
- Začátečník

-
Opět musím hodně poděkovat,za obsáhlý a jasný popis .Brouzdám a sháním informace na různých forech ,ale od Tebe to vnímám,jak bych tu myšku sám držel v ruce.I mě se končetiny budou už spíše zkracovat než natahovat,tak to máme asi podobné!Ještě zkusím,jestli ji neobjevím někde v krámě,abych ji mohl otestovat fyzicky.Pokud ji pořídím,dám vědět,co a jak.Ahoj!
- VictimCZ
- Začátečník

-
neni zac. porad to je vse jen o pocitech jedince a tak ti preji narazit na prilezitost si na to sahnout protoze za ty penize to je opravdu vysoke ryziko. fakticky predrazene.
- supfor
- Začátečník

-
Zdravím,-neznáte někdo myš QPAD 5K? :
Kód: Vybrat vše
http://www.corporate.qpad.se/modules/news/article.php?storyid=229W10pro64,case Midi ThermWingRS101,zdroj Seasonic S12/II 500W, mb Asus P8Z77-V Deluxe,cpu i5-3570K(3.4-4.2GHz),ram DDR3 DCH 4x4GB CorsairVeng.LP CML8GX3M2A1600MHzC9,gk GTX 1070 Gainward GS,disky SSD CrucCT250MX200(syst.),SSD CrucM4-CT256M4(hry),HDD Seag3250410AS 250GB(data) +2x extHDD(0.5+1TB),mon Eizo EV2436W, tisk Canon iP7250,kláv MicrDigMed.3000,myš Roccat KonePureOpt.,repro BoseCompTM2 III.
- Nef
- Začátečník

-
Zdarec, už přes 5 let používám "legendu" MX1000, na práci pořád výborná, ale začínám uvažovat nad nějakou novější na hraní, chtěl bych hlavně dobrou ergonometrii (co nejvíc podobnou téhle), drátovou, chci zůstat u Logitechu, stačí i nějaká postarší.
Zajimal by mě názor lidí co znají tuhle moji a její srovnání s nějakou herní, zaujala mě např. sice optická a také starší, ale evidentně dobrá MX518.
Zajimal by mě názor lidí co znají tuhle moji a její srovnání s nějakou herní, zaujala mě např. sice optická a také starší, ale evidentně dobrá MX518.