Metro 2033
Moderátor: Baneshee
- Swat
- Mírně pokročilý

Re: Metro 2033
S checkpointama problém nemám,mě ze začátku nejvíc dostávaly pasti,ale pak jsem si zvyknul,že zkrátka musím koukat i pod sebe.Je to zase hodně specifická hra,buď vás to pohltí,nebo nenadchne,nic mezi tím...Já včera dojel na drezíně do tý centrální stanice viz.můj druhej screen od spoda-fantastická atmosféra.Co jsem taky vypozoroval,je tam zohledněno,kam se člověk při střelbě trefí.Já mám na dálku tlumenej revolver s optikou,střílím pouze levnejma nábojema tzn.se slabší průrazností (viz.tutoriál na začátku hry) a např.helmu neprostřelim,to ho akorát rozhodim,zaběhne do krytu a začne řvát,tím pádem je po stealthu.Ovšem k mýmu dalšímu nadšení jsem zjistil,že stačí zamířit pod helmu,přesně do toho odkrytýho místa kde je kus obnaženýho krku-stačí jedna rána i na dlouhou vzdálenost a jde k zemi.Je to hodně propracovaná hra a to se mi líbí.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já sem se projel na tom vlako-bugině, to bylo v pohodě, ale pak jak se mám krčit na ty drezině tak to už je docela těžký. Zkusil sem to 3x, pak už jsem musel jit chrapat...hypnotic666 píše:..
Potěšila mě kvalita ruského dabingu, vyplatí se ho mít zaplý k cz titulkům. Ani ten anglický ale není špatný, je v něm stále dost cejtit ta ruština a tak to má být
Mě tahle hra dost baví, a proto ji i nějaké drobnosti odpustí. Nejlepší asi bylo když jsem přepadával stanici banditů s rozstřílenou plynovou maskou na xichtě
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- HackTomi
- Nováček

hej ja jsem se pravě sekl u te vlakobuginy..
Vždycky tam vyjede tank, na protější koleji a zničí mě! Nevím co s ním :/ Poradíte někdo už to zkouším druhý den.
Ten rusák po mě křičí ať ho šiju do bachora že je tan nekrytý nebo kde
Na tank jsem už zkoušel střílet všude a nic :/
Ten rusák po mě křičí ať ho šiju do bachora že je tan nekrytý nebo kde
CPU-AMD Phenom II X3 720 2600Mhz@3500Mhz 1,344V, MB-Gigabyte-GAMA790X-UD3P, RAM-2x2GB A-DATA DDR II 800MHz 5-5-5-15, GK-NVIDIAGeForce GTX 275 896MB
- Swat
- Mírně pokročilý

Záleží na obtížnosti,no...Ale myslím,že se mi několikrát povedlo sejmout právě toho střelce,zkus mířit mezi ten pancíř-ten výřez,ve kterym se pohybuje hlaveň toho kanónu.Nutno říct,že tohle jde dobře na ty,co jedou za váma,na ty na vedlejší koleji už je to těžší.A nebo zkus sundat řidiče,drezína se zastaví a ty jim jednoduše ujedeš.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- HackTomi
- Nováček

Ale problém mi nedělají ty buginy ale přímo TANK_!
Ať do něho sřílím kamkoliv 3xdo mě střelí a 4rana ukončí hru
Hraju to na nejtežší obtížnost...
CPU-AMD Phenom II X3 720 2600Mhz@3500Mhz 1,344V, MB-Gigabyte-GAMA790X-UD3P, RAM-2x2GB A-DATA DDR II 800MHz 5-5-5-15, GK-NVIDIAGeForce GTX 275 896MB
- Ladis1
- Začátečník

-
Kde se dají prosím sehnat české titulky
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Kdybys poslouchal spolujezdce tak viš že máš zničit support - tj sloupy od mostuHackTomi píše:hej ja jsem se pravě sekl u te vlakobuginy..Vždycky tam vyjede tank...
České titulky zapneš v menu hry. Pokud nemáš originál, tak potom nikde...Ladis1 píše:Kde se dají prosím sehnat české titulky
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- Spalovac_mrtvol
- Začátečník

-
Jak je to s tou plynovou maskou? vždycky začne tak otravně dejchat nahlas tak vyměnim filtr a na hodinkách začne svítit žlutá ledka... sem myslel že podle popisu má bejt zelená a vždycky se ten filtr děsně rychle opotřebuje a musim je měnit v jednom kuse o_O
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Na hodinkách? Jestli sem to dobře pochopil v manuálu, tak se to netýká plynové masky, ale jak moc jseš schovanej ve stínu. To za jak dlouho budeš muset měnit indikujou samotný ručičky na hodinkách. Nebo stačí až se začneš dusit a až pak měnit
. Já třeba v první misi (eště když sem "demo" měl bez titulků) sem nepochopil že si mam nasadit masku a asi 10x sem zkapal
- Spalovac_mrtvol
- Začátečník

-
No on právě vždycky když sií nasadí masku nebo vymění filtr tak nastaví hodinky a na těch hodinkách kromě ledek ještě ty tři barevný bary ale i když sem vyměnil filtr tak ta ručička na hodinkách furt ukazovala červenou... maj to nějaký zmatený... autoři chtěj mít asi realistický a když ruský hodinky tak ruský hodinky:)
Takže na co přesně mam teda na těch hodinkách koukat?:)
Takže na co přesně mam teda na těch hodinkách koukat?:)
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Myslim že to stači odpočítat 15 minut. V manuálu je napsano "Pokud budete chtít zjistit, na jak dlouho Vám filtr vystačí, stiskěnete klávesu T a podivejte se na hodinky". Víc ani prd.
- Swat
- Mírně pokročilý

Tak je mi líto,ale ta hra mě momentálně neskutečně nasrala.Přestřelky proti frakcím ve stanicích metra jsou perfektní,boje proti mutantům ke konci hry jsou naprosto stupidní,vůbec mě prostě vadí,že poslední dobou se žádná hra neobejde bez mutantů (proto jsem si tak oblíbil Far Cry 2).A teď to nejhorší-jedu k TV věži,před tím,než vlezu do metra si z bedny naberu deset filtrů k masce,začneme lézt na věž,kouknu do inventáře a nemám žádnej....Lezu nahoru,začnu se dusit,v tom vidím,že se hra savuje-checkpoint-smrt.Takže když teď naloaduju poslední checkpoint,do pěti vteřin jsem mrtvej,takže zbývá jedině dát celej level od začátku a bejt rychlej.Buď je to bug,že počet filtru do masky se nepřevádí do dalšího levelu a nebo to totálně zmastili.
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mě se něco podobnýho stalo když jsem šel poprvé na povrch. Nějak jsem jich nevzal moc a pak sem se začal dusit. Začal sem zdrhat že to třeba proběhnu, najednou save a pak sem do 10s chcipnul... několikrat. Pak se mi do těch 10 vteřin povedlo najit novou masku od jedný mrtvoly a nový filtry od druhý nedaleko 
- Swat
- Mírně pokročilý

Dohráno.Dal jsem tu poslední pasáž znova od tvrdýho savu a počet masek byl v pořádku.Celkově dobrá hra,ale poslední cca pětina hry mě někdy dost vytáčela-postup stylem pokus omyl-různý sviňárny a souboje proti mutantům mě nebavily v žádný části hry.Pak ještě jedna frustrace nastala když jsme šli s parťákem koridorem,kterej byl plnej těch kutálejících se anomálií,šel jsem to asi patnáctkrát,protože parťák vždycky zařval.Konec docela originální až na pár věcí-kdo dohraje,tak pochopí anebo se mu to bude líbit celý.Ta hra by byla absolutní,nebejt debilních mutantů.Ale jinak hutná atmosféra,jinak to asi být nemohlo,když je to na základě knihy...
- Spalovac_mrtvol
- Začátečník

-
Ty souboje s mutantama sou vážně strašnej opruz... kolikrát ani nevim jestli se vůbec trefuju protože na střelbu vůbec nereagujou a vždycky až pak padnou mrtví.. krev taky vůbec nestříká což je pěkně naprd... a ti vojáci tam to sou snad všichni kloni Ramba... sem jednoho z nich střelil 4x brokovnicí z jednoho metru a pořád stál... a když tam dám někomu headku sniperou do xichtu tak to v drtivý většině taky přežije... to je zatim jediná věc co mi vadí, dost blbě udělanej ten model zabíjení
- Swat
- Mírně pokročilý

Ještě bych dodal,že bych se hry zastal co se týče optimalizace.Ta grafika je nadupaná jak prase,ale jak už jsem tu psal,tak na 8800GTX v 1680x1050 v nastavení normal to bylo perfektně hratelný,Fraps jsem měl zapnutej po celou dobu hraní.Párkrát za hru to spadlo mírně pod třicet,jinak většinou to jelo 40+,žádný trhání nebo vyloženě něco,co by dělalo hru nehratelnou.
Škoda těch mutantů,no.V první části hry jsem byl v extázi.Obchodníci,plánování,co koupit,co ne,stealth atd.Pak těch možností k obchodu bylo čím dál míň,u stupidních mutantů nepřichází jakákoliv taktika nebo stealth v úvahu....tohle by byl absolutní masakr,kdy by to byl otevřenej svět....v metru.Zní to divně,ale dokážu si představit,že by se na drezínách dalo cestovat tunelama,od bossů by se nabíraly questy a postupně by se odkryla celá síť moskevskýho metra....Questy by mohly bejt klasický-likvidace nepohodlnejch osob,demolice,krádeže-prostě cokoliv.Takovej Far Cry 2 v metru,ale hlavně bez mutantů.Mě ani tak nevaděj mutanti,ale v týhle hře maj takový divný animace a styl útoku...nevim,no.Třeba ve Stalkerovi (v tom prvnim,další dva jsem zatím nehrál) šla ze zvířat a hlavně z mutantů hrůza.....Z takovýho Bloodsuckera nebo Snorka šel fakt mráz po zádech,tady v tom Metru mi jsou akorát na obtíž,munice mizí po desítkách a zábava žádná.Ve Stalkerovi to mělo mnohem větší koule díky tomu,že jste takovouhle nějakou bestii potkali jednu,maximálně dvě.Tady se jich vyhrne třeba deset a celá ta scéna pak vypadá nějak divně,jak se tam navzájem posunujou,animace takový nemastný neslaný v porovnání s pohybem lidskejch postav-ty jsou naopak precizní.Ale jinak jo,dobrá atmosférická hra to je a vyšší hodnocení si zaslouží.Graficky na špici,aspoň tu máme ke Crysis nějakou konkurenci,tohle je možná ještě větší hw killer než Crysis,ale na normal si to zahraje každej s dvoujádrem a něčím jako je 8800ka nebo 9600ka...
Škoda těch mutantů,no.V první části hry jsem byl v extázi.Obchodníci,plánování,co koupit,co ne,stealth atd.Pak těch možností k obchodu bylo čím dál míň,u stupidních mutantů nepřichází jakákoliv taktika nebo stealth v úvahu....tohle by byl absolutní masakr,kdy by to byl otevřenej svět....v metru.Zní to divně,ale dokážu si představit,že by se na drezínách dalo cestovat tunelama,od bossů by se nabíraly questy a postupně by se odkryla celá síť moskevskýho metra....Questy by mohly bejt klasický-likvidace nepohodlnejch osob,demolice,krádeže-prostě cokoliv.Takovej Far Cry 2 v metru,ale hlavně bez mutantů.Mě ani tak nevaděj mutanti,ale v týhle hře maj takový divný animace a styl útoku...nevim,no.Třeba ve Stalkerovi (v tom prvnim,další dva jsem zatím nehrál) šla ze zvířat a hlavně z mutantů hrůza.....Z takovýho Bloodsuckera nebo Snorka šel fakt mráz po zádech,tady v tom Metru mi jsou akorát na obtíž,munice mizí po desítkách a zábava žádná.Ve Stalkerovi to mělo mnohem větší koule díky tomu,že jste takovouhle nějakou bestii potkali jednu,maximálně dvě.Tady se jich vyhrne třeba deset a celá ta scéna pak vypadá nějak divně,jak se tam navzájem posunujou,animace takový nemastný neslaný v porovnání s pohybem lidskejch postav-ty jsou naopak precizní.Ale jinak jo,dobrá atmosférická hra to je a vyšší hodnocení si zaslouží.Graficky na špici,aspoň tu máme ke Crysis nějakou konkurenci,tohle je možná ještě větší hw killer než Crysis,ale na normal si to zahraje každej s dvoujádrem a něčím jako je 8800ka nebo 9600ka...
- sisikar
- Začátečník

-
No ja neviem ja to hram na 1280*960 a high detaily a ide to co ja vime..... tak slabo a to ked dam 1600*1200 tak to uz radsej mozem dat na 1280*960 very high a ide to lepsie ,a to som aj skusil pretocit cpu na 3,7 a grafu tiez dost vysoko .Swat píše:Ještě bych dodal,že bych se hry zastal co se týče optimalizace.Ta grafika je nadupaná jak prase,ale jak už jsem tu psal,tak na 8800GTX v 1680x1050 v nastavení normal to bylo perfektně hratelný,Fraps jsem měl zapnutej po celou dobu hraní.Párkrát za hru to spadlo mírně pod třicet,jinak většinou to jelo 40+,žádný trhání nebo vyloženě něco,co by dělalo hru nehratelnou.
CPU: AMD FX-8320 (4.5GHz@1,464v) + Gelid Tranquillo Rev.2 (CM JetFlo 120mm); MB: ASUS M5A99X EVO R2.0; RAM: 2x4GB Kingston HyperX Fury DDR3 1600MHz; GPU: Gigabyte R9 280X OC Windforce 3X (GPU : 1100MHz / MEM : 6000MHz); HDD: Western Digital Blue 500GB; PSU: Corsair TX650 V2; Case: Cooler Master Elite 371 ( TOP: 2x AC F12 120mm, FRONT: 1x CM SickleFlow 120mm Red LED, BACK: 1x CM 120mm); OS: Win 7 Pro 64-bit
- Swat
- Mírně pokročilý

No tak jak říkám-netrap se na high,dej normal a 1600x1200 a pojede to jak střela.Ten rozdíl je víceméně jen v nasvícení,ssao a v detailech na větší vzdálenost.Pokud si člověk nevyhází naprosto identický screeny v různejch nastaveních na plochu a neporovná to,tak ve hře jen těžko postřehne,co tam chybí,nebo nechybí.Kouř a všechna ta pára a já nevim co ještě je tam na normal taky,takový ty světélkující částice poletující vzduchem taky-rozdíl je jen v jejich hustotě a ta sráží fps do nehratelnejch hodnot.Už chápu,proč je v optimálních požadavcích uváděná GTX 480,je to zkrátka hra pro budoucí hardware.
Naposledy upravil(a) Swat dne sob 20. bře 2010, 00:40, celkem upraveno 1 x.
- Thellwin
- Administrátor

Možná bude lepší to rozdělit na dvě vlákna -> o hře a hw vlákno ... co myslíte ?
Goldnoob team proud member!
- Swat
- Mírně pokročilý

Tak koukám,že nejsem sám,kdo ještě nespí....Thellwin píše:Možná bude lepší to rozdělit na dvě vlákna -> o hře a hw vlákno ... co myslíte ?