Metro 2033
Moderátor: Baneshee
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Metro 2033
Tak kolik bys tomu dal, Swate? osmičku? Já teď rozehrávám Stalkera COP, konečně jsem se k tomu dostal...ten už máš za sebou?
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
- Vacil
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Paul píše:Já teď rozehrávám Stalkera COP, konečně jsem se k tomu dostal...ten už máš za sebou?
Swat píše:Třeba ve Stalkerovi (v tom prvnim,další dva jsem zatím nehrál)
Jinak byl sem zvědavej co z tý hry bude a moc sem jí nevěřil, ale po zahrání "dema"
Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
- Swat
- Mírně pokročilý

Je to dobrá hra,o tom žádná.Já jsem to rozjel podruhý na vyšší obtížnost a i když je to lineární,tak se zase bavím.Přestřelky jsou fakt dobrý,mutanti mě serou,za tím si stojím.Oni i tak blbě skáčou a prostě ty mutanti tam nemaj co dělat.Jinak k hw diskuzi-napoprvé jsem to jel 1680x1050 na normal,PhysX On,teď napodruhý jsem to dal zkušebně 1440x900 na high,PhysX Off.Nevím,jestli je to jen můj pocit,ale nějak se mi zdá,že to díky PhysX Off jede o trochu líp-asi logicky se karta věnuje jen grafice a ne ještě fyzice,zároveň jsem si nevšimnul nějakýho efektu,kterej by tam díky PhysX Off chyběl.Framerate je krásě hratelnej,ten engine je podle mě optimalizovanej solidně,člověk ubere a fps jdou nahoru,já teda ubral rozlišení,ale šel nahoru s nastavením....no prostě je to taky hratelný,jak jsem řekl-zahraje si to každej.
Jinak dal bych tomu tak tu osmičku.Je to poctivá práce,za celou hru jsem si nevšiml nějakejch bugů kromě toho ke konci s těma filtrama do masky (viz jeden z mých předchozích postů),graficky jedna z nejhezčích her,co jsem kdy hrál,nikde nic neproblikává-textury,stíny-všechno jak má bejt,zvukově to taky nemá chybu.....Jen ty mutanti,no,ty to podle mě srážej...
Paul: Pripjať jsem nehrál,ani Clear Sky jsem nehrál.CS tu mám,už byl i rozjetej,ale pak odešla 275ka a já to na 8800ce nechci rozjíždět,protože si chci počkat,až přijde 275ka z reklamace (čekám jí každým dnem),která to dává v 1680x1050.Chernobyl jsem si prošel dvakrát,CS a Pripjať musim dát samozřejmě taky....To je prostě základní vzdělání
Nesmějte se všichni,ale momentálně jsem ulít na Avatarovi,ta hra není vůbec špatná.Jediný,co mi v ní chybí je klávesa na normální chůzi.Furt běhám,chodit se dá pouze na gamepadu a já tu chůzi jako starej game content observer tak potřebuju....Ten film mě dostal a ta hra taky...No,ale momentálně jsem v Metru.
Jinak dal bych tomu tak tu osmičku.Je to poctivá práce,za celou hru jsem si nevšiml nějakejch bugů kromě toho ke konci s těma filtrama do masky (viz jeden z mých předchozích postů),graficky jedna z nejhezčích her,co jsem kdy hrál,nikde nic neproblikává-textury,stíny-všechno jak má bejt,zvukově to taky nemá chybu.....Jen ty mutanti,no,ty to podle mě srážej...
Paul: Pripjať jsem nehrál,ani Clear Sky jsem nehrál.CS tu mám,už byl i rozjetej,ale pak odešla 275ka a já to na 8800ce nechci rozjíždět,protože si chci počkat,až přijde 275ka z reklamace (čekám jí každým dnem),která to dává v 1680x1050.Chernobyl jsem si prošel dvakrát,CS a Pripjať musim dát samozřejmě taky....To je prostě základní vzdělání
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- durod
- Středně pokročilý

Swate,za jaky cas jsi to projel?
jinka s tim physX mas pravdu, ale musis ji vypnout v nVidia panelu, a v nastaveni hry nech Adv. pshysX on,viz screen

jinka s tim physX mas pravdu, ale musis ji vypnout v nVidia panelu, a v nastaveni hry nech Adv. pshysX on,viz screen

i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- F4kt0r
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jsem v ty chodbe jak sou ty kutalejici se anomalie. To snad nejde udelat, bud chcipnu ja, nebo on. Nemate na to nekdo nakej postup? 
EDIT: Tak dohrano. Po dlouhy dobe opravdu vyborna FPS. Vadili mi mutanti a nejak mi tam nesedelo Rusove vs. nacisti, ale v knizni predloze to tak je. Dal bych tomu 8.5/10
EDIT: Tak dohrano. Po dlouhy dobe opravdu vyborna FPS. Vadili mi mutanti a nejak mi tam nesedelo Rusove vs. nacisti, ale v knizni predloze to tak je. Dal bych tomu 8.5/10
Naposledy upravil(a) F4kt0r dne sob 20. bře 2010, 13:05, celkem upraveno 1 x.
CPU - AMD 7800X3D @ 4,8 GHz | MB - ROG Strix B650E-F | RAM - 32GB DDR5 6000MHz | VGA - XFX AMD Radeon RX-6950XT MERC
- fiLL-kiLL
- Začátečník

-
Počkat, to jde jako opravdu nastavit jen low/normal atd? Žádný jednotlivý položky? To není možný, že by to tak spackali, vždyť jsem viděl screeny, kde je milion věcí na nastavení. Já jsem si říkal, že si to hodím skoro do maxu a jen vypnu stíny a ssao a vono to jako nejde? Přece nemůžou udělat tak náročnou hru a hodit tam tak triviální nastavení obrazu.Swat píše:Tak koukám,že nejsem sám,kdo ještě nespí....Thellwin píše:Možná bude lepší to rozdělit na dvě vlákna -> o hře a hw vlákno ... co myslíte ?No já bych byl pro,rozjíždí se to stejně jako kdysi Crysis nebo Far Cry 2.Nadupaná grafika,obrovský rozdíly ve frameratu-na druhou stranu ta hra je stabilní,nemrzne...Co vím tak v Crysis se někdy řešej i pády nebo tuhnutí,ve FC2 se dá nastavit každá položka samostatně,v Metru je "pouze low/normal/high/very high.I když pak se to rozšiřuje do dx 10,11....
Intel Core i5-14400F, GIGABYTE B760, 32 GB DDR3, GeForce RTX 5070 12 GB, HDD Samsung 3 TB SATAII, Fractal Design Core 3000, Logitech MX400, LG 23", Win 10 Pro
- Swat
- Mírně pokročilý

durod: Já myslím,že těch deset hodin jsem to šel.Ale já nejsem žádnej letec (viz diskuze v AvP),prolezu každej kout a když to jde,pokoušim se o stealth,takže se to protahuje.
F4kt0r: To je dojeb,co?Už jsem to tu psal,konkrétně tahle pasáž mě donutila hru vypnout,uvařit si kafe a dát si cigáro...Naštěstí jsem nepřeložil klávesnici napůl-to se mi naposledy stalo u Most Wanted.Já tuhle pasáž šel určitě víc jak desetkrát.Zkus si vždycky naběhnout do těch výklenků ve zdi a ty anomálie sejmi hned jak vyskočej ze země,nebo prostě v co největší vzdálenosti od tebe a tvýho parťáka.Tady jiná rada není,no.Já to zkusil i proběhnout normálně natvrdo se shiftem a opravdu jsem to proběh,ale ten druhej to sám neprojde-při loadingu to napíše,že i on občas potřebuje mojí pomoc...Tahle pasáž je síla.
fill-kill: Se 4830 to na max nedáš.Nastavení jsou tam mraky v okně pod volbama,ale maj pouze informativní povahu.Nastavit se dá "pouze" low/normal/high/very high a kdo může jet v dx 10,11 tak tam je ještě FSAA a directX 11 options-toť vše.Na 4830 to dáš na normal a uvidíš,že se ti hra bude taky líbit,mrkni na moje screeny-ty jsou v 1680x1050 - normal.
F4kt0r: To je dojeb,co?Už jsem to tu psal,konkrétně tahle pasáž mě donutila hru vypnout,uvařit si kafe a dát si cigáro...Naštěstí jsem nepřeložil klávesnici napůl-to se mi naposledy stalo u Most Wanted.Já tuhle pasáž šel určitě víc jak desetkrát.Zkus si vždycky naběhnout do těch výklenků ve zdi a ty anomálie sejmi hned jak vyskočej ze země,nebo prostě v co největší vzdálenosti od tebe a tvýho parťáka.Tady jiná rada není,no.Já to zkusil i proběhnout normálně natvrdo se shiftem a opravdu jsem to proběh,ale ten druhej to sám neprojde-při loadingu to napíše,že i on občas potřebuje mojí pomoc...Tahle pasáž je síla.
fill-kill: Se 4830 to na max nedáš.Nastavení jsou tam mraky v okně pod volbama,ale maj pouze informativní povahu.Nastavit se dá "pouze" low/normal/high/very high a kdo může jet v dx 10,11 tak tam je ještě FSAA a directX 11 options-toť vše.Na 4830 to dáš na normal a uvidíš,že se ti hra bude taky líbit,mrkni na moje screeny-ty jsou v 1680x1050 - normal.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- fiLL-kiLL
- Začátečník

-
Swat: Jasne no, s mojí kartou nečekám nějaké zázráky, ale nerozumím proč nedali podrobné nastavení. I u nejhorších konzolových portů si člověk aspoň nastaví stíny a textury. Takto bych si ponechal textury, modely a např. hdr efekty na plném nastavení v nižším rozlišení a věci na kterých mi tak nezáleží(stíny,ssao) bych si klidně vypnul. Možná přes config to půjde. Fakt tento krok nemůžu pochopit, to si plácli s nvidii aby podpořili jejich novou generaci? Proč to člověk musí hrát na medium, kdy by stačilo ubrat killer efekty a mohl si dopřát detailnejší textury? Věřím, že i na medium to vypadá hodně slušně, ale jde už jen o ten princip. Prst dolů pánům vývojářům teda.
Intel Core i5-14400F, GIGABYTE B760, 32 GB DDR3, GeForce RTX 5070 12 GB, HDD Samsung 3 TB SATAII, Fractal Design Core 3000, Logitech MX400, LG 23", Win 10 Pro
- Thellwin
- Administrátor

- F4kt0r
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
[quote="Swat"]
No ja to delal asi taky desetkrat. Nakonec jsem snizil obtiznost a podarilo se. Tydle anomalie mi tam teda taky dost nesedely. Vypadavaly z tech "kokonu" a pak jakoby levitovaly, zvlastni.
No doufam ze bude alespon tolik modu jako na Stalkera, protoze se tesim az si to rozjedu znovu s nejakym neofiko vylepsenim.
No ja to delal asi taky desetkrat. Nakonec jsem snizil obtiznost a podarilo se. Tydle anomalie mi tam teda taky dost nesedely. Vypadavaly z tech "kokonu" a pak jakoby levitovaly, zvlastni.
No doufam ze bude alespon tolik modu jako na Stalkera, protoze se tesim az si to rozjedu znovu s nejakym neofiko vylepsenim.
CPU - AMD 7800X3D @ 4,8 GHz | MB - ROG Strix B650E-F | RAM - 32GB DDR5 6000MHz | VGA - XFX AMD Radeon RX-6950XT MERC
- Swat
- Mírně pokročilý

Tak to já stíny ve hře potřebuju.To nevypadá dobře,když ti postavy nevrhaj stíny,ale samozřejmě každej preferuje něco jinýho.Hele fakt to neřeš,já si dovolím tvrdit,že ta hra vypadá dobře i na nejnižší nastavení a na normal budeš mít textury ostrý dost.Tam se fakt nejvíc mění rozlišení stínů,hustota částic.efektů a intenzita ssao apod.I na low si myslím,že ta hra vypadá nadstandartně,je to hodně nahuštenej engine.
Naposledy upravil(a) Swat dne sob 20. bře 2010, 15:37, celkem upraveno 1 x.
- Swat
- Mírně pokročilý

Já tam za těch několik opakování (u toho jsem fakt vytejkal) vypozoroval,že když se trefila napoprvé,tak vybouchla,ale když se trefila nějak blbě,tak se zastavila a nafoukla a následná exploze byla o to větší,s větším rozptylem...F4kt0r píše:Swat píše:
- fiLL-kiLL
- Začátečník

-
Stíny taky samozřejmě potřebuju, ale nepotřebuju je tak detailní. U x her vím, že když člověk ubere stíny např. z very high na high tak dostane třeba 10 fps nahoru(FC 2) a hra vypadá naprosto stejně, nedej bože abych si toho všimnul při akci. No jak říkáš, nemá cenu to tak řešit. Chtěl jsem si zjistit tyto informace, než hru budu kupovat. Věřím, že metro 2033 přinese velice slušný zážitek. Jinak nevíš, jak to je z náročností na procesor? Využívá hra dostatečně quad core? díkSwat píše:Ta to já stíny ve hře potřebuju.To nevypadá dobře,když ti postavy nevrhaj stíny,ale samozřejmě každej preferuje něco jinýho.Hele fakt to neřeš,já si dovolím tvrdit,že ta hra vypadá dobře i na nejnižší nastavení a na normal budeš mít textury ostrý dost.Tam se fakt nejvíc mění rozlišení stínů,hustota částic.efektů a intenzita ssao apod.I na low si myslím,že ta hra vypadá nadstandartně,je to hodně nahuštenej engine.
Thellwin: Ještě hru nemám, zjištuji si nejdřív informace, ale na ty medium detaily to určitě bude stačit, když už si to teda nemůžu pořádně nastavit...
- sisikar
- Začátečník

-
jadro to vyuziva zhruba na 85 percentfiLL-kiLL píše:Stíny taky samozřejmě potřebuju, ale nepotřebuju je tak detailní. U x her vím, že když člověk ubere stíny např. z very high na high tak dostane třeba 10 fps nahoru(FC 2) a hra vypadá naprosto stejně, nedej bože abych si toho všimnul při akci. No jak říkáš, nemá cenu to tak řešit. Chtěl jsem si zjistit tyto informace, než hru budu kupovat. Věřím, že metro 2033 přinese velice slušný zážitek. Jinak nevíš, jak to je z náročností na procesor? Využívá hra dostatečně quad core? díkSwat píše:Ta to já stíny ve hře potřebuju.To nevypadá dobře,když ti postavy nevrhaj stíny,ale samozřejmě každej preferuje něco jinýho.Hele fakt to neřeš,já si dovolím tvrdit,že ta hra vypadá dobře i na nejnižší nastavení a na normal budeš mít textury ostrý dost.Tam se fakt nejvíc mění rozlišení stínů,hustota částic.efektů a intenzita ssao apod.I na low si myslím,že ta hra vypadá nadstandartně,je to hodně nahuštenej engine.
Thellwin: Ještě hru nemám, zjištuji si nejdřív informace, ale na ty medium detaily to určitě bude stačit, když už si to teda nemůžu pořádně nastavit...
CPU: AMD FX-8320 (4.5GHz@1,464v) + Gelid Tranquillo Rev.2 (CM JetFlo 120mm); MB: ASUS M5A99X EVO R2.0; RAM: 2x4GB Kingston HyperX Fury DDR3 1600MHz; GPU: Gigabyte R9 280X OC Windforce 3X (GPU : 1100MHz / MEM : 6000MHz); HDD: Western Digital Blue 500GB; PSU: Corsair TX650 V2; Case: Cooler Master Elite 371 ( TOP: 2x AC F12 120mm, FRONT: 1x CM SickleFlow 120mm Red LED, BACK: 1x CM 120mm); OS: Win 7 Pro 64-bit
- Spalovac_mrtvol
- Začátečník

-
pustíte to někdo na max detaly s 16x aa a aspoň 40fps stabilních? :O
- Swat
- Mírně pokročilý

Teď jsem to zase chvíli šel-jsem v tý pasáži,kde se musí přejít přes území "nacistů".Šel jsem to chvíli,za denního světla tam toho není moc vidět,ale nedalo mi to.Měl jsem furt nahozenej night vision (taky pecka,jak se musí dobít tou ruční nabíječkou).Ty přestřelky mi prostě seděj,jsou hutný,opravdu záleží,kam se člověk trefí atd.Nechápu,jak je v některejch recenzích můžou kritizovat.Možnost zhasnout petrolejku,nebo rovnou vypnout generátor v daný oblasti je taky paráda.Jen ty mutanti mi furt ležej v hlavě.Snad se toho ujmou modeři,pokud je teda ta hra "mod friendly" a s těma mutantama něco udělaj.Já bych buď ubral buď na jejich počtu a nebo na jejich výdrži,protože když se to tam v některejch těch pasážích vyhrne,je rázem víc jak polovina pracně posbíraný munice v kouři.Jinak co se týče toho "boje o přežití" tak ten se myslím povedl.Potřeba dobíjet baterku a night vision,sebrat každej náboj,filtry do masky atd.
- sisikar
- Začátečník

-
Presiel to uz volakdo? som teraz pri tom vysielaci co mam pustit tu kazetu
CPU: AMD FX-8320 (4.5GHz@1,464v) + Gelid Tranquillo Rev.2 (CM JetFlo 120mm); MB: ASUS M5A99X EVO R2.0; RAM: 2x4GB Kingston HyperX Fury DDR3 1600MHz; GPU: Gigabyte R9 280X OC Windforce 3X (GPU : 1100MHz / MEM : 6000MHz); HDD: Western Digital Blue 500GB; PSU: Corsair TX650 V2; Case: Cooler Master Elite 371 ( TOP: 2x AC F12 120mm, FRONT: 1x CM SickleFlow 120mm Red LED, BACK: 1x CM 120mm); OS: Win 7 Pro 64-bit
- Spalovac_mrtvol
- Začátečník

-
Btw takovej tip kdyby to někdo nevěděl tak do samopalu můžete podržením R nabít peníze, mají mnohem větší poškození než normální náboje takže sou ideální např na sniperování 
- F4kt0r
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jelikoz penez je ve hre opravdu minimum, tak bych to nedoporucoval. Pri sniperovani stejne zabijes jednou ranou do hlavy i s normalnima, v metru vyrobenejma, nabojema.Spalovac_mrtvol píše:Btw takovej tip kdyby to někdo nevěděl tak do samopalu můžete podržením R nabít peníze, mají mnohem větší poškození než normální náboje takže sou ideální např na sniperování
- Swat
- Mírně pokročilý

No jasný.A já si na to obzvlášť dávám pozor a samozřejmě včera začali nabíhat zvířátka,nepřehledná situace (ostatně jako vždy,když se ty obludy objeví) pálim,co to dá a když utichly zbraně tak zjistim,že jsem střílel "penězma".Ale moje blbost-musel jsem to v tý zkrumáži asi dýl podržet....
Edit: Teď jsem vlez do mailu a byla tam zpráva z Amazonu,že to poslali.23.50 GBP včetně dopravy,za hru jsem zaplatil 677 Kč-to si myslím,že jde
Edit: Teď jsem vlez do mailu a byla tam zpráva z Amazonu,že to poslali.23.50 GBP včetně dopravy,za hru jsem zaplatil 677 Kč-to si myslím,že jde