Video z Fotoaparatu - program pro prevod a smensení kapacity
- robocop
- Nikdy nic nevím

-
- Kontaktovat uživatele:
Video z Fotoaparatu - program pro prevod a smensení kapacity
mám Fotoaparat, ve kterem natacim i videa.
Videa jsou ve formatu AVI a rozlisení 640x480 (30fps) přenosova rychlost 256lbpc, rychlost dat 8560kbps, format zvuku PCM.
Natocena bidea zabiraji celkem dost mista na HDD - pulminutove video zabere 32,3MB.
chtel bych to pomoci nejakeho programu velikost videa nejak zmensit , ovsem pri zachovani puvodního rozlisení. Mozna by totiz celkem pomohlo snizeni poctu snimku za sekundu, kde by mohlo stacit tak asi 24 snimku misto puvodnich 30.
Nabidnete prosim nejaky program.
díky.
Videa jsou ve formatu AVI a rozlisení 640x480 (30fps) přenosova rychlost 256lbpc, rychlost dat 8560kbps, format zvuku PCM.
Natocena bidea zabiraji celkem dost mista na HDD - pulminutove video zabere 32,3MB.
chtel bych to pomoci nejakeho programu velikost videa nejak zmensit , ovsem pri zachovani puvodního rozlisení. Mozna by totiz celkem pomohlo snizeni poctu snimku za sekundu, kde by mohlo stacit tak asi 24 snimku misto puvodnich 30.
Nabidnete prosim nejaky program.
díky.
- otrekr
- Začátečník

-
Re: Video z Fotoaparatu - program pro prevod a smensení kapacity
Cože?
ty chceš snížit kvalitu video o vga rozlišení?
Když šlápneš do hovna,tak mu potom jeho původní tvar nenavrátíš
- robocop
- Nikdy nic nevím

-
- Kontaktovat uživatele:
no psal jsem ze aspon snizeni tech snímku za sekundu z 30 na 24 by pomohlo.otrekr píše:Cože?ty chceš snížit kvalitu video o vga rozlišení?
Porud vite jaky program to umi, tak napiste.
- otrekr
- Začátečník

-
format factory zde to umí.Škoda elektriky,počítače a času.Stejně se zbavíš maximálně 20% dat,protože nesmíme zapomenout na zvuk.Z 10gb sejít na 8gb není moc dobré,nedělej to 
- robocop
- Nikdy nic nevím

-
- Kontaktovat uživatele:
SUPER!!!!!otrekr píše:format factory zde to umí.Škoda elektriky,počítače a času.Stejně se zbavíš maximálně 20% dat,protože nesmíme zapomenout na zvuk.Z 10gb sejít na 8gb není moc dobré,nedělej to
Format Factory 2.20 CZ je free a má teda dost podrobných voleb pro nastaveni videa co ce tyce rozlisení a formátů a mnoho mozností formátu zvuku vcetne nastaveni bitratu.
No pri prevodu do AVI s mp3 audiem (po asi 10ti pokusech) jsem dosahl toho, že prekonvertovane video zabírá jen jednu pětinu datoveho prostoru z puvodního videa. No a to aniž by to bylo znát na vzhledu a audiu. Ze 100MB videa udelam 20MB videa v (absolutne) neznatelnem zhorsení obrazu a zvuku.
Ony ty fotoaparaty nejsou pocitace a nemaji takový vykon aby data konvertovaly a ukladaly v realnem case v male velikosti. To zvládne opravdu až počítač.
Diky za super radu - na 100% to vyresilo muj problem.
- otrekr
- Začátečník

-
Nevěřím
Kurňa,to mi chceš říct žes narval náklaďák do garáže kdysi dané pro motorku?
Ta mp3 neuškodí,stejně ten zvůk z toho microfonu je na nic.Ale s tím videem nejsem si jist,přeci se něco musí ztratit ne?
Můžeš odebrat snímky,ale co video?Jestli se nemílím tak AVI je asi z jpg,což asi nebude 100% dobrý formát,achjo...Nějakej chytrej,odpovězte 
- robocop
- Nikdy nic nevím

-
- Kontaktovat uživatele:
ano, vím ze se vzdy musí neco ztratior.otrekr píše:NevěřímKurňa,to mi chceš říct žes narval náklaďák do garáže kdysi dané pro motorku?
![]()
Ta mp3 neuškodí,stejně ten zvůk z toho microfonu je na nic.Ale s tím videem nejsem si jist,přeci se něco musí ztratit ne?
Můžeš odebrat snímky,ale co video?Jestli se nemílím tak AVI je asi z jpg,což asi nebude 100% dobrý formát,achjo...Nějakej chytrej,odpovězte
Já jsem snimkovani zachoval puvodní (30sps)
No a jako kdyz jsem to pustil na velkoplosne TV, tak rozdil proste není znát.
Kdyby to videl nekdo jiny nez Já, tak rekne ze v tom nevidí zádný rozdíl.
Ale já v tom mám pozitivní rozdíl v zabiraní MB na HDD
- kocourleo
- Začátečník

Videokodek z foťáku bude typu mjpeg, což je neefektivní komprese, ale zase je vhodná ke střihu (každý snímek je klíčový). Podstatné snížení velikosti udělá komprese zvuku z PCM na mp3 (přibližně na 1/10 velikosti zvuku při průměrné kompresi) a video se dá také podstatně zmenšit při konverzi do mpeg4. Nejlepší kodek co do komprese je dnes asi h.264 AVC (respektive jeho free varianta x.264). Při daném rozlišení je bitrate obrovský a dá se v pohodě snížit, není na tom nic k divení.
Snímkovou frekvenci neměň, videu tak dost uškodíš. Dá se říct, že to děláš dobře, když nezpozoruješ podstatnou změnu kvality. Možná dochází k mírnému rozostření a ztrátě detailů, což bys vysledoval při zastaveném videu. Ale to neřeš.
Snímkovou frekvenci neměň, videu tak dost uškodíš. Dá se říct, že to děláš dobře, když nezpozoruješ podstatnou změnu kvality. Možná dochází k mírnému rozostření a ztrátě detailů, což bys vysledoval při zastaveném videu. Ale to neřeš.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
- otrekr
- Začátečník

-
kocourleo souhlasím.x.264 je ale náročné na počítač jak ***** ne?
- robocop
- Nikdy nic nevím

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak vidím, že Vy tomu asi hodně rozumite.kocourleo píše:Videokodek z foťáku bude typu mjpeg, což je neefektivní komprese, ale zase je vhodná ke střihu (každý snímek je klíčový). Podstatné snížení velikosti udělá komprese zvuku z PCM na mp3 (přibližně na 1/10 velikosti zvuku při průměrné kompresi) a video se dá také podstatně zmenšit při konverzi do mpeg4. Nejlepší kodek co do komprese je dnes asi h.264 AVC (respektive jeho free varianta x.264). Při daném rozlišení je bitrate obrovský a dá se v pohodě snížit, není na tom nic k divení.
Já jsem to skucil prevest do formatu h.264, ale pri kliknuti na prevod mi to ten prevod nepovolilo.
Ale jinak jsem spokojen s tim predeslym prevodem, co jsem udelal a doslo a nakonec prevedene video zabira jen 20% z puvodniho videa.
- kocourleo
- Začátečník

Do kodeku x.264 můžeš zkusit program avidemux, je ale trošku složitější na ovládání. Jinak řečeno, je třeba vědět, co děláš, ale pak máš zase odpovídající výsledek.
Ano, kodek h.264 je náročný na přehrávání, obzvlášť pro full HD. Proto je dobré na přehrávání využít takový přehrávač, který má v sobě hardwarovou akceleraci a mít takovou grafickou kartu, která to podporuje (pokud je to ta tvoje 9800GTX v popisu, tak je to v pohodě). Z free přehrávačů můžeš zkusit MPC Home Cinema, nebo můj oblíbený kmplayer (postup pro jeho nastavení je zde: http://www.highdef.cz/menu/navody/KMPla ... _part9.php ).
Ano, kodek h.264 je náročný na přehrávání, obzvlášť pro full HD. Proto je dobré na přehrávání využít takový přehrávač, který má v sobě hardwarovou akceleraci a mít takovou grafickou kartu, která to podporuje (pokud je to ta tvoje 9800GTX v popisu, tak je to v pohodě). Z free přehrávačů můžeš zkusit MPC Home Cinema, nebo můj oblíbený kmplayer (postup pro jeho nastavení je zde: http://www.highdef.cz/menu/navody/KMPla ... _part9.php ).
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
- otrekr
- Začátečník

-
Kmplayer good,very good
dokáže udělat docela pokroky ve filmu,ale můj počítač viz. podpis skoro nic nedokáže a často kapituluje BSODem.Jsem dělal graf do školy s 240 body a on několikrát zlehl 
- kocourleo
- Začátečník

Ten odkaz, co jsem uvedl, je špatný, je to akcelerace pomocí CORE AVC a nikoliv přes grafickou kartu. Správný odkaz pro MPC je zde: http://www.extrahardware.cz/forum/viewt ... ?f=4&t=653 Pro kmplayer napiš, jaký operační systém používáš. Pro Visty je jiný postup jak pro WinXP.
otrekr: no jo, to je pak těžké, s tím nic nenaděláš, ale třeba je to jen zanesený chladič prachem nebo vyschlá teplovodivá pasta pod CPU. Zdechat by to rozhodně nemělo.
otrekr: no jo, to je pak těžké, s tím nic nenaděláš, ale třeba je to jen zanesený chladič prachem nebo vyschlá teplovodivá pasta pod CPU. Zdechat by to rozhodně nemělo.
- robocop
- Nikdy nic nevím

-
- Kontaktovat uživatele:
No tak zaprve – muj popis PC jiz není tak aktuální, probehly pohuzel zmeny k castecne horšímu.kocourleo píše:Do kodeku x.264 můžeš zkusit program avidemux, je ale trošku složitější na ovládání. Jinak řečeno, je třeba vědět, co děláš, ale pak máš zase odpovídající výsledek.
Nyní už nemám grafiku 9800GTX – velmi ji hlucily ventilátory a po reklamaci uz jsem nechtel jit do ventilatoru a tudiz jsem poridil jedinou grafiku pouze s pasivem a bohužel s brutálně nizsím výkonem – Radeon HD 5750 1GB GDDR5. – tichá, ale na hry velmi nevhodná (má i pomalé paměti)
Ale castecne jsem ji kupoval i kvuli vystupum pro komunikaci s HDTeleVizorem.
Bohuzel prehrávání HDTV filmů na mem PC je asi kvuli grafic. karte celkem sekaný.
Stahnu si program a podivam se na nej a pak se uvidí co bude dál…
- otrekr
- Začátečník

-
možná spíš kvůli procesoru? 
- robocop
- Nikdy nic nevím

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak ted jsem si skusil prehrat film Titanic v HDTV 1920x1080 na PC a jelo to uplne na pohodu - proste krásne absolutne bez sekání.otrekr píše:možná spíš kvůli procesoru?
a kdyz jsem se podival na vytizení jader na procesoru, tak byly obe vytízený pouze na 40-50%
foto:
http://img215.imageshack.us/img215/7704 ... 0x1080.jpg
Proste mi ten jedou nektere HD filmy uplne bez problemu ,ale u nekterych je to kousane (ale tech co se kousou bezi procesor tak na 70%).
- otrekr
- Začátečník

-
Zkus použít kmplayer,ten by měl umět laicky řečeno vycucnout jádra.Rozlišení nehovoří za vše,taktéž měj na paměti kvalitu zvuku.Někde jsem viděl krutodémonské zvukové cestičky,který byli snad větší než samotný film
.Ten film se mi zdá divně vyrenderovanej či jak to nazvat,asi to nebude 100% full hd dle mého oka 
- robocop
- Nikdy nic nevím

-
- Kontaktovat uživatele:
me se to taky jeví že to asi není full Hd, ale rozlišení mliví o tom, že to full HD bude. ale je to taky jediny fil co mi jede bez jakoby sekání (proste krasne plynule) a nevytezuje tolik procesor - jak vytěžuje Grafiku, to nevim.otrekr píše:Zkus použít kmplayer,ten by měl umět laicky řečeno vycucnout jádra.Rozlišení nehovoří za vše,taktéž měj na paměti kvalitu zvuku.Někde jsem viděl krutodémonské zvukové cestičky,který byli snad větší než samotný film.Ten film se mi zdá divně vyrenderovanej či jak to nazvat,asi to nebude 100% full hd dle mého oka
film má 11,6GB a 3hodiny a 12minut delku. - cekal bych ze bude zabirat vice GB
- otrekr
- Začátečník

-
robocop,určitě to není full hd.Je to nějaký fake.Jsem mimo,helpněte někdo jinačí pls...
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Kvůli grafice? blbost ... stáhni si MPC HC, nastav akceleraci přes DXVA.robocop píše:adeon HD 5750 1GB GDDR5. – tichá, ale na hry velmi nevhodná (má i pomalé paměti)
Ale castecne jsem ji kupoval i kvuli vystupum pro komunikaci s HDTeleVizorem.
Bohuzel prehrávání HDTV filmů na mem PC je asi kvuli grafic. karte celkem sekaný.
11,6GB a 3 hodiny filmu = nic moc bitrate (krom toho zdroj HDTV) ... 12GB a 3 hodiny filmu je tak na 720p, ne pro 1080p.robocop píše:film má 11,6GB a 3hodiny a 12minut delku. - cekal bych ze bude zabirat vice GB
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz