HDTV SONY KDL-40V4000 problém s ostrostí
Moderátor: maXXmilian
- RadommCZ
- Nováček

-
HDTV SONY KDL-40V4000 problém s ostrostí
Mám následující dotaz. Propojil jsem LCD TV SONY KDL-40V4000 s notebookem. Grafická karta je GeForce 8600M GT s DVI výstupem. Kabel jsem použil profesionální o délce 1,5m na DVI-HDMI. Obě zařízení se spárovaly při 1080p @60 Hz, na straně TV jsem postahoval všechny korekce ostrosti, sytosti barev a originální velikost pixelu (údaně něco jako zoom, prostě ať se vše zobrazuje 1:1 bez jakýchkoliv vylepšení obrazu. Na straně PC jsem rovněž prošel nastavení, ovládací panel nVidia mi hlásí že jsou zařízení HDCP kompatibilní. Barvy, kontrask, jas, gamma jsem neměnil.
A teď dotaz-problém. Ostrost a podání barev. Není ideál, sice o dost lepší než když měla TV nastavenou korekci ostrosti, ale přesto vypadají barvy na LCD notebooku věrněji a zejména drobný text (názvy složek apod.) jsou ostřejší. U her to nevadí a dokonce se mi zdá že když ve Vista nastavím standardní vzhled (aero atd. pryč) tak ostrost zlepší. Přesto bych od full HD LCD (dá se říct že LCD monitor akorát s větší úhlopříčkou???) čekal lepší obraz.
Díky za návrhy nebo podobné zkušenosti.
A teď dotaz-problém. Ostrost a podání barev. Není ideál, sice o dost lepší než když měla TV nastavenou korekci ostrosti, ale přesto vypadají barvy na LCD notebooku věrněji a zejména drobný text (názvy složek apod.) jsou ostřejší. U her to nevadí a dokonce se mi zdá že když ve Vista nastavím standardní vzhled (aero atd. pryč) tak ostrost zlepší. Přesto bych od full HD LCD (dá se říct že LCD monitor akorát s větší úhlopříčkou???) čekal lepší obraz.
Díky za návrhy nebo podobné zkušenosti.
- RadommCZ
- Nováček

-
Re: HDTV SONY KDL-40V4000 problém s ostrostí
Vyřešeno, pls close.
- Lojza
- Začátečník

Jak jsi to vyřešil? Já jsem to stejné řešil s LCD TV Samsung 40" FullHD. Pomohlo snížení ostrosti na 0%. Sice to není uplně 100% super ostré, ale jinak to plně vyhovuje. Připojení přes HDMI kabel, testované s desítky grafických karet. Měl jsem i drahé kabely, ale to vůbec nepomohlo. Přes analog D-Sub je to ostré na 100%.
- Ollie
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Lojzo, v menu si příslušný HDMI vstup přejmenuj na PC, tím se vypnou různý zlepšováky obrazu, a taky se zmenší input lag.
- Lojza
- Začátečník

Tak to se mrknu, ale otázka je, jestli to půjde.
- maXXmilian
- Moderátor

Standardne thready nechavam otevrene i po vyreseni problemu, protoze mame spoustu chytrych uzivatelu, kreti pouzivaji pred polozenim dotazu hledani (ze
), a tak pokud by nekdo mel podobny problem v budoucnu muze do tohoto threadu znova napsat.
CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
- RadommCZ
- Nováček

-
Vyřešeno následovně:
Místo Notebooku spojeno s druhým PC kde je Ati radeon (přes redukci DVI na HDMI). Kabel je certifikovaný na 1.3b o délce 2m.
1) na HDTV vypnuty veškeré korekce, nastaveno zobrazení 1:1 (full pixel)
2) Nastaven jako vstup v Catalystech ne 4:4:4 RGB ale 4:4:4 Ycbrc, překvapivě to zlepšilo podání jasu.
Takto to vypadá hodně dobře a ve hrách super
Místo Notebooku spojeno s druhým PC kde je Ati radeon (přes redukci DVI na HDMI). Kabel je certifikovaný na 1.3b o délce 2m.
1) na HDTV vypnuty veškeré korekce, nastaveno zobrazení 1:1 (full pixel)
2) Nastaven jako vstup v Catalystech ne 4:4:4 RGB ale 4:4:4 Ycbrc, překvapivě to zlepšilo podání jasu.
Takto to vypadá hodně dobře a ve hrách super