Pokazena 9800GX2
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- yNo
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Pokazena 9800GX2
Takže hral som hru, naročnu na grafiku, a po tom mi z ničoho nič vypol monitor. po minute mi ukazalo modru obrazovku, a reštartol sa mi pc. po reštarte hned čo nabie logo matičnej dosky, malo na sebe vela bielych bodiek. system nabehol normalne, akurat hybanie oknom nejde plynule, všetko trva dlho na internete než sa načitaju stranky, a žiadna hra mi nejde spustiť, hned ma to reštartne. Jedine čo sa mi podarilo spustiť bola hra čo potrebovala max64 MB graficku kartu.
Neviem čo s tym je?
Neviem čo s tym je?
Nothin´
- nevidany
- Začátečník

-
- yNo
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- jan.svoboda
- Středně pokročilý

-
Re: Pokazena 9800GX2
Ahoj, souhlasím jak psal kolega, zřejmě je jedno jádro v tahu. Pečení zkusit můžeš, ale pochybuji, že by to mělo trvalý efekt, většinou to pomůže tak na týden dva.
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
- BudyCZ
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
zkoušels reinstnou ovladače?
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
- gejmer
- Začátečník

-
Zapečení pomáhá na studený spoj,ale jak psal nevídaný tak Ti nejspíš odešlo jádro.
- B0REC
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
to isté som opravil pečením... (kopec "artefaktov" už pri úvodnom logu)
Team Inkognito is ready for overclocking!
- jan.svoboda
- Středně pokročilý

-
Koukám, že "pečení grafických karet" se stalo hitem. Jak psal gejmer, zapečení pomáhá tím, že se znovu roztaví cín, který se správně slije u kontaktů apod. a odstraní se tím studené spoje (popraskané cesty apod.). Zde souhlasím s názorem, jak psal nevidany, zde zřejmě odešlo jedno jádro, případně paměť. Na tohle ti pečení nemůže pomoct, pečením se jádro neopraví. Každopádně je v tahu karta, takže zkus sehnat jinou aspon na vyzkušení, a pak koupit novou (pokud je tahle v záruce, tak reklamovat.
Tudíž to může být i vadná paměť grafické karty.Jedine čo sa mi podarilo spustiť bola hra čo potrebovala max64 MB graficku kartu.
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
- vindy
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
este mozes skusit rozpojit SLI a vyskusat ktora grafika je vadna, a popripade ju pouzivat ako 8800GTS 
- jan.svoboda
- Středně pokročilý

-
Vindy: To by mě nenapadlo
Ale souhlasím, čistě teoreticky by to i mohlo jít
Určitě to před vyhozením může zkusit.
- Hosenfeld
- Začátečník

Zdravim, mám problém s Asus 9800GX2. Sehnal jsem jí za pár korun, tak jsem jí dal do PC, i když nemám zdroj, který má 8-pinový konektor, ale výkon 620W má dostatečný. Ke kartě jsem si dokoupil 8-pinovou redukci z MOLEXů, která však v kartě nedržela tak, jak by měla, protože měla moc krátký zobáček na pojistce a občas vyskočila, a tím se restartoval PC. Karta v pohodě šla asi měsíc, až se mi zase stalo, že redukce zase vyskočila a od té doby karta blbne. Pokud nejsou nainstalovaný ovladače, tak funguje, ale po jejich nainstalování při naběhnutí do windows nastane okamžitě modrá smrt s chybou ovladačů NVIDIE, zkoušel jsem několik verzí ovladačů a dělají to všechny. Co myslíte, že se kartě mohlo stát? Zkrat, poškozené kondenzátory? Případně nápady, jak by se to dalo opravit
Díky
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
- tielka
- Středně pokročilý

odinstaluj ovladače revo uninstaller a odstran složku nvidia a z disku c.potom si nainstaluj nové ovladače pokud to bude dělat tak udělej novou instalaci winu pokud to bude zase dělat tak máš asi po grafice
- Hosenfeld
- Začátečník

No já už jsem se nějak smířil s tim, že grafika je v pytli, zapoměl jsem dodat, že jsem jí zkoušel i na jiném PC, kde dělala přesně to samé. Spíš mi šlo o to, co se s ní mohlo stát a jestli by byla nějaká šance to nějak podomácku opravit (dát nový kondenzátor nebo tak něco) Je mi jasný, že jestli je v tahu jedno z jader, tak to asi půjde těžko spravit 
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
- v.sobo
- Nováček

-
presne to co rikas me udelala 8600M kdyz odesla do kremikoveho nebe...
mesic se dalo fungovat bez ovladacu a pak mrtvy...
mesic se dalo fungovat bez ovladacu a pak mrtvy...
ASUS Crosshair IV Formula, Phenom II X4 955BE + Scythe Ninja 3, 8GB Kingston 1600MHz, GTX460 1GB, X-Fi Xtreme audio PCIe, OCZ Vertex 2 60GB + 1,5TB + 400GB Steam + 250GB Instal, Fractal Design Define R2 Black
Alienware M11x R1
Alienware M11x R1