AMD Phenom II X4 925 VS. Athlon x630

Vše kolem srovnání a rad s nákupem procesorů.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO

Chroustostroj
Začátečník
Začátečník

Re: AMD Phenom II X4 925 VS. Athlon x630

Příspěvek od Chroustostroj »

Ty testy jsou zavádějící. Tady jde jen o to, jestli má procesor dost výkonu na krmení graf. karty, což athlon II prokazatelně má. Asi těžko budu hrát Crysis na medium detaily v 70ti FPS, to si radši nastavím high detaily, a tam už rozdíl mezi athlonem a phenomem není. Prostě bych porovnával reálný přínos L3 v reálném nasazení. Mně teda žádný test co jsem zatím viděl nepřesvědčil, že by se L3 za 800Kč navíc vyplatila.
X6 1100T@4.1GHz (CM 212+), C&Q-ON, default voltage, MSI K9A2 Platinum V2 (790FX+SB600), 4x2GB Adata DDR2 800+,Sapphire R9 290x, Nejrychlejší a nejžravější DDR2 stroj v ČR :), LCD: HP 2475W, Corsair HX-620, Win7 x64, NB: 13" MacBook Air 2012
worldindust
Nováček
Nováček

Příspěvek od worldindust »

Chroustostroj píše:Ty testy jsou zavádějící. Tady jde jen o to, jestli má procesor dost výkonu na krmení graf. karty, což athlon II prokazatelně má. Asi těžko budu hrát Crysis na medium detaily v 70ti FPS, to si radši nastavím high detaily, a tam už rozdíl mezi athlonem a phenomem není. Prostě bych porovnával reálný přínos L3 v reálném nasazení. Mně teda žádný test co jsem zatím viděl nepřesvědčil, že by se L3 za 800Kč navíc vyplatila.

OK. Budu mít radeona 5770 vapor x, tak jí snad bude krmit good. :D Asi teda vrazim ušetřený prachy do 6 gb ram. Kupuju po 10 letech desktop pc. :-D
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Podle mě 6GB RAM je na hry úplná zbytečnost, alespoň zatím.
A k tomu šestijádru... počítej s tím že nebude za babku, o jeho výkonu a vlivu na hry tady nebudu spekulovat, uvidíme až budou testy.

to Chroustostroj: tak se podívej o kolik je "jenom slabší" třeba takovek X3 435 tvou rétorikou řečeno je to jen pár fps a ještě na medium detaily. Tak proč ho nekoupit? a tak bych mohl porovnávat i X2
Musíš počítat taky s tím že je pořád všechno náročnější... AI.. fyzika..
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Chroustostroj
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chroustostroj »

6GB ram bych nekupoval. Taky jsem měl velký oči a po zkušenosti s vistou 64 jsem nakoupil 6GB (kdyby náhodou něco). Po přechodu na win 7 x64 jsem zjistil, že ať dělám cokoliv tak tu paměť prostě nevyužiju (a to mívám otevřeno opravdu hodně oken a programů, snad jedině na ramdisk), takže jsem 2GB prodal. 4GB jsou pro win7 v herním počítači naprosto dostačující a jsem přesvědčenej, že ani ty 4GB v dohledný době (1-3roky) s žánou hrou nevytížíš naplno. Já se dostal maximálně na 70% vytížení ram. (spuštěná hra, asi 20 panelů v opeře a vypalování v neru)

edit:
To jája:
Sám jsi si odpověděl. CPU dnes počítá i fyziku a pod. Proto tu máme vícejádra. O tom, že čtyřjádra v dnešních hrách nalézají uplatnění se snad shodnem, proto ho taky nepřesvědčuju o X3, nebo dokonce o X2.
X6 1100T@4.1GHz (CM 212+), C&Q-ON, default voltage, MSI K9A2 Platinum V2 (790FX+SB600), 4x2GB Adata DDR2 800+,Sapphire R9 290x, Nejrychlejší a nejžravější DDR2 stroj v ČR :), LCD: HP 2475W, Corsair HX-620, Win7 x64, NB: 13" MacBook Air 2012
worldindust
Nováček
Nováček

Příspěvek od worldindust »

Jája píše:Podle mě 6GB RAM je na hry úplná zbytečnost, alespoň zatím.
A k tomu šestijádru... počítej s tím že nebude za babku, o jeho výkonu a vlivu na hry tady nebudu spekulovat, uvidíme až budou testy.

to Chroustostroj: tak se podívej o kolik je "jenom slabší" třeba takovek X3 435 tvou rétorikou řečeno je to jen pár fps a ještě na medium detaily. Tak proč ho nekoupit? a tak bych mohl porovnávat i X2
Musíš počítat taky s tím že je pořád všechno náročnější... AI.. fyzika..

Ok. Nechám si poradit. Na 6 GB teda kašlu. Tak snad s tím Athlonem neprohloupím Jde mi o to abych s s ním mohl zahrát nynější gamesy a jestli je teda Phenom akorát o 10 procent výkonnější, tak zůstanu u Athlonu.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“