Tak jsem dneska koupil tu 3-pin rozdvojku a zdá se, že to funguje.
Co se týká fanů, nemám, resp. neumím posoudit, jestli je každý napájen opravdu 12-ti V nebo 6+6 ale podle hluku soudím, že oba jedou na 12V. Speedfanem následně ovládám oba najednou a z původních 1150 ot. jsem je dostal na 950 ot., což je dost poznat. Navíc jsem jejich otáčky svázal s otáčkami CPU Fanu, takže dokud se i5 nezahřeje nad 55°C (pro jistotu, i když vím, že snese až 72°C), tak pojedou všechny tři fany na minimum. Od 55°C do 65°C pojedou case fany na 100%, CPU na cca 80% - asi 2000 ot. A při překročení 65°C to i Freezer 7 rozjede na max. 2500 ot.
To jsem se jenom chtěl podělit o svůj systém
Navíc jsem přikoupil ztišovací, antivibrační boxík na HDD od Acutake. HDD jsem díky tomu musel přesunout ze 3,5 do 5,25, tak uvidím, jak se bude chladit. Teď má cca 20 min po zapnutí systému v idle už 31°C. Předtím, když byl v proudu předního větráku, tak se nedostal přes 29°C. Ale otáčení ploten to utišilo dost solidně a seek nemá šanci se zvukově projevit...
Osobně si myslím, že nasávací fan je zbytečnost
Je to každýho názor ale osobně si dovolím nesouhlasit. Dost to pomáhá správnému airflow, teda studený vzduch dolem dovnitř a (postupným oteplováním stoupající) teplý vzduch zadním větrákem v case + zdrojem ven...
Akorát další zdroj hluku
Speedfanem to jde perfektně ztišit viz nahoře