Změna product key

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

malca
Začátečník
Začátečník

Změna product key

Příspěvek od malca »

Dobrý den,

mám nainstalovaný operační systém Win 7 a chtěl jsem zadat Product key a poté systém aktivovat. Ve vlastnostech systému jsem kliknul na Změnit product key, ale naběhlo rovnou okno s aktivací, tak jsem PK vložil tam, píše to, že tento key nejde použít, pak naběhne volba s možností zadání nového PK, aktivace po telefonu atd., ale ten produkt key se mi nějak nedaří vložit přímo do PC, nedaří se mi ho změnit.....

Věví prosím někdo, jak na to? Díky moc za odpovědí :)
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Změna product key

Příspěvek od wallot »

co je to presne za verzi systemu? OEM? Krabice ci nejake predplatne? Z ceho je system instalovan?
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
malca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od malca »

je to Windows 7 Home Premium a je instalován normálně z DVD.....
malca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od malca »

jo a ještě k tý verzi....je to Upgrade pro Windows Vista
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jestli jsi to instaloval z DVD a zadal tam ten klíč který jsi dostal jako upgrade k W7 tak to normálně aktivuj po telefonu, ničeho se neboj
ignorelist: kremrole a dezoláti
malca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od malca »

no on mi to právě instaloval někdo jiný a ten nevěděl mýj Product key, tak to instaloval bez něj, ale ve vlastnostech systému už nějaký je, jestli to je nějaký univerzální, nebo já nevím....a změnit na ten můj, co mám právě nějak nejde..... Aktivace po telefonu tam normálně je, ale bojím se aktivovat to, když jsem tam ještě nezadal PK....
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

pokud bez něj, tak tam zadej svůj a aktivuj to po telefonu. máš licenci? máš! tak se nemáš čeho bát ;-) ten PK tam musí jít zadat, proč tam nejde? pokud máš stejnou verzi (např. systém je Home Premium, tvoje licence je Home Premium), tak to musí jít
malca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od malca »

no mam licenci:) ale když právě kliknu na změnit product key, tak mi hned vyskocí to okno, kam píšu PK pro aktivaci, to mi napíše, že nejde použít ten PK pro tento PC a když teda dam po telefonu, tak mi to napíše nějaký kód, který musím zadat, když jim tam budu volat, ale nevím, co to je za kod, když ten můj PK v počítači vůbec není, je tam nastavený nějaký úplně jiný, který se tam asi dal automaticky....
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

když dáš aktivaci po telefonu, objeví se ti okno. v tom je několik skupin čísel po šesti - ty postupně zadáš automatu, on ti pak nadiktuje jiná čísla. hotovo. ale ten svůj kód prvně musíš zadat do počítače, aby se tyhle čísla vygenerovaly!
malca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od malca »

no to sem zadal, napsalo mi to, že nejde tento kód použít, at bud zadam jinej, nebo koupim jinej online a nebo aktivuju po telefonu.....tak to uz staci jenom kdyz dam to aktivovat po telefonu jo?? Kdyz uz jsem ten PK zadal (i kdyz mi to napsalo, ze nejde pouzit)???
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

přesně tak. v nejhorším případě to tam s někým probereš po telefonu, ale podle mých zkušeností z poslední doby jde aktivovat všechno vždycky, takže se toho vážně neboj, a normálně to aktivuj přes automat.
malca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od malca »

Dobře díky, mam tu další problém:( je tam číslo 0800 100 074 a když to vytočím na mobilu, tak to pípá jako neplatný číslo:(
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ne probůh. už pár let tady nula na začátku není, takže jen 800100074 :) pak jedničkou pro aktivaci, křížkem pro začátek aktivace, pak napsat všechny skupiny, pak přepsat to co automat nadiktuje, a hotovo...
malca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od malca »

OK díky moc :) teď mi to pro změnu hlásí, že tam nelze volat mobilem, tak asi budu muset zavolat z pevný linky, ale snad už to bude OK:)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jo, poslední zlepšovák Microsoftu :oops: ale tuším že to snad dokonce je za jednotnou sazbu
malca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od malca »

no tak mi to hlásí, že se nepodařilo ověřit ID....:(
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

pak máš určitě po ruce štítek s klíčem, tak to vyřeš s nějakým člověkem na jejich lince. předtím si ověř - je určitě tvoje verze systému stejná jako ta, ke které máš licenci? tj, je na počítači nainstalovaná např. home premium verze a tvoje licence je taky home premium? pokud ano, fakt nemáš problém a musí to projít...
malca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od malca »

Dobře, zítra to zkusím, zatím díky moc :)
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

pokiaľ mu niekto dal plnú verziu a má iba UPGRADE tak to nepôjde , takisto nejde OEM a key UPGRADE a naopak...
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

dexterav píše:pokiaľ mu niekto dal plnú verziu a má iba UPGRADE tak to nepôjde , takisto nejde OEM a key UPGRADE a naopak...
bych skoro řekl že v tomhle případě se OEM a retail moc nerozlišuje - médium je stejné
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“