Catalyst GPU Scaling Fix pro Windows 7 (3rd Party)

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

ATI GPU Scaling Fix for Windows 7
by AgentGOD
----------------------------------

Homepage: http://www.ultimate-filez.com
Donation: http://www.ultimate-filez.com/?page=donate

Description:
A fix for the infamous GPU Scaling issue with ATI Catalyst(tm) and Windows 7. See below for more details.

Requirements: Note:
  • If you have not checked "Enable GPU Scaling" in Catalyst Control Center, you must do so first.
  • This program has only been tested on one machine (AMD Turion Ultra X2 laptop with HD 3200 IGP), so please don't hesitate to give positive constructive feedback!
Usage:
  • Run the program.
  • Select the desired GPU Scaling mode.
  • Run your favorite 3D application (such as a game, etc).
  • Enjoy. Please everyone submit tickets to the Catalyst crew feedback system!
  • Please donate if you like this program and/or my other programs!
If you need any more information or help, click the "Help" button in the program. If that is not helpful enough, feel free to post on the forums!

Copyright © 2010 Ultimate Filez

ATI Catalyst(tm) is a trademark of Advanced Micro Devices.
Obrázek

Stahujte: ATIGPUScalingFix-Win7 (574KB, .zip)
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Catalyst GPU Scaling Fix pro Windows 7 (3rd Party)

Příspěvek od kotas »

Hele, nechci ze sebe dělat tupce, ale na co je přesně ten GPU Scaling Fix pro Win7? Nějak jsem to nepobral, k čemu je to dobrý? :oops:

//EDIT: Díky, už jsem to zkoušel a korektně funguje :) .
Naposledy upravil(a) kotas dne ned 10. led 2010, 15:22, celkem upraveno 1 x.
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Pod Windows 7 nefunguje korektně funkce "GPU scaling", která provádí přepočet pixelu při jiném než nativním rozlišení monitoru.

Zjednodušeně: Např. když máš video ve formátu 4:3 nebo hru nepodporující širokoúhlé rozlišení na 16:10/16:9 monitoru, karta přepočítá "obraz" a vykreslí ho na monitoru v původním formátu bez roztažení přes celý monitor (na okrajích budou černé pruhy).

Tahle funkce byla uvedena v Catalyst 8.3, ale pod Win 7 zatím nefunguje pořádně.

Obrázek

Tahle utilita ten bug s nekorektní funkčností "opravuje".
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raym0n »

zdravim, tak mne to nefunguje, mam tu jeden starej val, po x letech jsem presel na ATI a rad bych hru rozbehal 1600x1200 a mel cerne okraje, nativne mam totiz 1920x1200, ale bohuzel mi tohle nefunguje
at anstavim jakoukoliv ze tri moznosti programku ATIGPUScalingFix.exe, tak hra mi jede stale roztazena prez cely monitor... jak to mam locknout? (hledam neco ve stylu nV scaling, kdy jsem mel na vyber i moznost s cernymi okraji) v ovladacich tuto moznost nenachazim a tento programek by to umoznovat mel, postup neni kde zvorat
Usage:

* Run the program.
* Select the desired GPU Scaling mode.
* Run your favorite 3D application (such as a game, etc).

Diky za pomoc
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Musíš nejdřív použít dřívější "workaround" pro zpřístupnění voleb scalingu.
Note:
  • If you have not checked "Enable GPU Scaling" in Catalyst Control Center, you must do so first.
  • ...
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raym0n »

Krteq píše:Musíš nejdřív použít dřívější "workaround" pro zpřístupnění voleb scalingu.
Note:
  • ...
jj, diky, presne to byl muj problem, priste vice cist, vice hledat...
takze slovni postup pro ostatni
1. zmenit na jine nez natvni rozliseni
2. spustit CCC a najet do sekce Graphics>Desktop&Displays
3. vlevo dole je miniatura vaseho monitoru, zmacnout trojuhelnicek a nasledne Configure
4. vyberte, co chcete, zmente zpet na vase nativni rozliseni a spustte vasi oblibenou hru
5. DIKY vsem za pomoc ;)
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Není zač.. taky jsem to tam mohl napsat aby to bylo hned jasné :oops:
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raym0n »

funguje vam tohle i s novymi ovladaci ATI Catalyst™ 10.3 Suite for Windows 7 (64 bit) ?
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

raym0n píše:funguje vam tohle i s novymi ovladaci ATI Catalyst™ 10.3 Suite for Windows 7 (64 bit) ?
ATi X3870 = ANO :wink: .
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raym0n »

kotasi, vim, ze uz to tady je, ale mohl bys napsat postup jak pro nejvetsiho retarda, mam HD5870 a nejsem schopen to s novymi drivery rozchodit, jak jsem to delal se starsimi, diky za trpelivost
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Povol nejdřív volbu "GPU scaling" v CCC...
Krteq píše:Musíš nejdřív použít dřívější "workaround" pro zpřístupnění voleb scalingu.
Note:
  • ...
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raym0n »

cetl jsem si to nescetne krat, s predchozimi drivery mi ATI GPU Scaling Fix for Windows 7 - by AgentGOD slapal jako po masle, ale s novymi ani prda...
1. Enable GPU Scaling v CCC zaskrknuto
2. zmenit na jine nez natvni rozliseni
2.3 spustit ATIGPUScalingFix.exe a nastavit co chci
2.6 spustit CCC a najet do sekce Graphics>Desktop&Displays
3. vlevo dole je miniatura vaseho monitoru, zmacnout trojuhelnicek a nasledne Configure
4. volby nejsou pristupne

kroky muzu jednotlive menit a stejne to nejde... zkousel jsem snad vsechny variace... jeste ze to umi monitor...
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“