disk 80 GB ATA (IDE) a 320 GB SATA

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
jurcja1
Začátečník
Začátečník

disk 80 GB ATA (IDE) a 320 GB SATA

Příspěvek od jurcja1 »

ahoj mám dotaz ...budu mít new pc a potřebuju se zetpat na jednu maličkost ohledně přenosu dat ze starého disku ATA 80 GB (IDE) na nový 320 GB SATA..? jak na to..? odmontuji starý HDD .. jak připojím k novému pc? abych mohl přenést dat..? je potřeba kupovat externí šuplík ATA ..?
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

nie nemusíš na novom MB určite budeš mať ATA konektor kde môžeš zapojiť ten 80GB disk
Naposledy upravil(a) Stano K. dne ned 11. lis 2007, 13:56, celkem upraveno 1 x.
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManchesterUnited »

i na nových deskách býva ještě ATA řadič, minimálně jeden, takže zapojit oba disky a pak přenést data

EDIT: sTano11 byl rychlejší
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
jurcja1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jurcja1 »

ok zatím díky kdyby něco tak se ještě na vás obrátím..jste skvělý tým..Díky.. 8-)
paax
Nováček
Nováček

Re: disk 80 GB ATA (IDE) a 320 GB SATA

Příspěvek od paax »

Ahoj,
přátelé, mám problém s kterým si nevím rady. Situace je následovná:
Mám MB ASUS P5Q-E v něm mám zapojené 3 SATA disky 2X Samsung HD753LJ 750GB, 1x ST3200826AS 200GB. Používám IDE šuplík, který potřebuji a ten mám zapojený do jediného IDE konektoru. Na tomto disku (WDC WDD80) mám nastavený jumper na CS (master ani slave nefungoval) také mám na stejné šavli zapojenou DVD RAMku.
Tak, problém je v tom, že jakmile připojím šuplík, poslední SATA disk se začne totálně sekat. Rychlost kopírování mezi tím šuplíkovým diskem a tímto diskem nepřesáhne třeba 5mb/s. S těmi 750kami se to ale nebije. Někdy se ten šuplíkový HD ani nenačte, najíždění systému trvá dlouho, dlouho se PC vypíná atd. Nevíte co s tím? Díky.
P_V
Začátečník
Začátečník

Re: disk 80 GB ATA (IDE) a 320 GB SATA

Příspěvek od P_V »

Zkus ten sata disk píchnout do jiného portu. No a nebo ten IDE věnuj do technického muzea...
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“