Dík,už jsem to překonal asi na 50pokus jsem prostě zjistil kudy jít a zdrhnul jsem ale s tím nehýbáním to je dobrej nápad .......Spalovac_mrtvol píše:Já sem je normálně kostil na blízko brokovnicí, vydržej hodně, takže prostě do nich syp olovo dokud nepojdou. Druhá možnost když nějakýho knihovníka uvidíš tak stůj na místě a koukej mu do xichtu, nesmíš se otáčet ani utíkat a on se zachvíli otočí a odejde, pokud po tobě azčne máchat prackou tak udělej pár kroků dozadu.anti.77 píše:Prosím Vás nevíte někdo jak na ty zmutovaný opice v knihovně????Já se tam motám,nemohu najít cestu,jelikož furt před nima zdrhám a střelba ani grát s nima nic neudělá![]()
Metro 2033
Moderátor: Baneshee
- anti.77
- Začátečník

-
Re: Metro 2033
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
- anti.77
- Začátečník

-
No,já má sestavu podobnou jako ty akorát jádro grafiky jen na 900MHz ale procesor na 3800MHz a můžu s tebou jen souhlasit-mám1650x1080,DX11 zaplou tesalaci atp. ale AA jsem musel vypmout a detajly dát jen high a anizo jen 4x,když jsem dal max tak mi to házelo občas FPS pod 20 a max kolem 30 -navíc s těma fps se to hrálo hodně mizerně-tak jak to mám mám mezi 30-40FGPS i když teď jak s Milerem roztřelujem ty koule v D6 tak to asi taky fofr nebude,naštěstí je to takovej zmatek,že FPS ani nepostřehnu-m.j. už se přes ně někdo prostřílel.....nejsem pařan a opět už asi 30pokusů....teď už jsem to vypnul-tyhle přehnaný superobtížný kousky mi ani nepřipadaj jako výzva ale spíš vopruz.....HEAD píše:Pod tou videorecenzi na tiscali me zase totalne odrovnali ty komentare.Typek s 5850 udajne ma v 1920x1080 +maximalni detaily+4xAA pod dx11 a zaplou tesselaci a DOF kolem 50fps![]()
Bud sou ty lidi uplny mega-dementi, ze tam pisou tyhle kraviny a nebo si neco dokazujou..Fakt nechapu.
Ale aspon sem se zasmal lidske demenci.
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
- F4kt0r
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Uz se to tu resilo. Musis ty koule bud rozstrelit daleko od tebe, takze te nezasahne ten "vybuch" nebo je znicit tesne po tom co se vylihnou, to nevybuchnou vubec a nebo rozstrilet vsechny ty veci z kterych lezou, ale to potrebujes hodne naboju. Taky se musis starat o toho partaka, pac on je celkem neschopnej sam... Chce to velkou davku trpelivosti 
CPU - AMD 7800X3D @ 4,8 GHz | MB - ROG Strix B650E-F | RAM - 32GB DDR5 6000MHz | VGA - XFX AMD Radeon RX-6950XT MERC
- Swat
- Mírně pokročilý

Jdi kousek před nim a kos,co se dá.Až projdeš vratama,tak se otoč a kos ty koule,co najížděj zezadu.Většinu toho musíš vyřídit ty,protože parťák je fakt levej...
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- anti.77
- Začátečník

-
Mějte slitování se starším spoluobčanem:-) .... tak už jsem se pracně dostal až na tu věž a instaloval vysílač...teď mě tam ovšem ty superlidi naháněj a já pak spadnu z tý antény .... no,fakt nejsem velkej herní borec,jednou za čas si koupím nějakou hru a pak trpim
..... dík za případnu radu,další hru si koupím až v létě ,takže už otravovat nebudu......
- Spalovac_mrtvol
- Začátečník

-
Tam není co radit, prostě před těma ufo mutantama utíkej, ta mapa se bude různě měnit atd, ale je to dost jednoduchý a na konci do toho jednoho můti udělej pár větracích otvorů revolverem... (Správnej směr kam máš utíkat poznáš tak že je bílej, mutanti maj vždycky červený pozadí, takže nikdy neutíkat směrem do červený)
- Patton
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jsme na tom asi stejně. Zhruba 20 pokusů.anti.77 píše:No,já má sestavu podobnou jako ty akorát jádro grafiky jen na 900MHz ale procesor na 3800MHz a můžu s tebou jen souhlasit-mám1650x1080,DX11 zaplou tesalaci atp. ale AA jsem musel vypmout a detajly dát jen high a anizo jen 4x,když jsem dal max tak mi to házelo občas FPS pod 20 a max kolem 30 -navíc s těma fps se to hrálo hodně mizerně-tak jak to mám mám mezi 30-40FGPS i když teď jak s Milerem roztřelujem ty koule v D6 tak to asi taky fofr nebude,naštěstí je to takovej zmatek,že FPS ani nepostřehnu-m.j. už se přes ně někdo prostřílel.....nejsem pařan a opět už asi 30pokusů....teď už jsem to vypnul-tyhle přehnaný superobtížný kousky mi ani nepřipadaj jako výzva ale spíš vopruz.....HEAD píše:Pod tou videorecenzi na tiscali me zase totalne odrovnali ty komentare.Typek s 5850 udajne ma v 1920x1080 +maximalni detaily+4xAA pod dx11 a zaplou tesselaci a DOF kolem 50fps![]()
Bud sou ty lidi uplny mega-dementi, ze tam pisou tyhle kraviny a nebo si neco dokazujou..Fakt nechapu.
Ale aspon sem se zasmal lidske demenci.
Ven jsem se nakonec dostal. Problém je, že nejenom mám starosti sám se sebou, ale ještě musím hlídat toho trotla, který mě má prý pomáhat.
Ty kousky opravdu výzvou nejsou, je to skutečně vopruz. Učí to lidi nepřemýšlet, neuvažovat logicky, ale jít nalajnovanou trasou, likvidovat co se dá a pokud možno si to mnohokrát zopakovat. To tak jednotlivce otupí, že ho to zařadí spolehlivě do státa ovcí s vygumovanou palicí. Pro praktický život v našich podmínkách jak dělané. Nemysli a poslouchej.
Hra šla dnes z PC, neb nejsem zvyklý provádět cokoli bez přemýšlení, zhodnocení situace a na povel. Mě prostě nejde vygumovat hlavu. A něco do zblbnutí opakovat mnohokrát - jako sorry, to není zábava, ale nějaká řehole. To neberu.
Zlatý Stalker. První a třetí díl. Metro je oproti tomu ubohá bezhlavá liniovka, kde si navíc vývojáři myslí, že čím větší vopruz, tím lepší. No v Rusku asi jo. Tam byli vždycky divní.
Ten, kdo nezná svojí minulost, je odsouzen si ji zopakovat.
Kdo dává přednost bezpečí před svobodou, ten je po právu otrokem.
Diktatura je moc opírající se o násilí a neomezená žádnými zákony. V.I. Lenin
Ignore list: Dex_Holland, facility
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pattone, jak tohle, tak Stalker jsou ukrajinské hry 
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
- fiLL-kiLL
- Začátečník

-
Jo ta pasáž s koulema je nejtěžší, musel jsem snižovat obtížnost a taky detaily, protože fps mi tam krutě padaly. Chytal jsem u toho slušného nerva. Další nepříjemný úsek je s klučinou na zádech, kde se člověku těžce míří a všude lítají krysy.
Intel Core i5-14400F, GIGABYTE B760, 32 GB DDR3, GeForce RTX 5070 12 GB, HDD Samsung 3 TB SATAII, Fractal Design Core 3000, Logitech MX400, LG 23", Win 10 Pro
- Patton
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já vím. 70 let pod SSSR. Někde to prostě znát být musí. A taky že je.Paul píše:Pattone, jak tohle, tak Stalker jsou ukrajinské hry
- Thellwin
- Administrátor

- Patton
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No, myslím, že není. Já jsem pak po všech těch peripetiích s jeřábem a spol odešel s tím mým trotlem někam na planinu, kde se do nás pustila snad stovka mutantů a navíc ty létající příšery (tuším, že "děvky" se jim říká). Když už asi po patnáctém opakování do zbblbla jsme byli u nějaké uličky, kudy jsme běželi někam, nevím kam, tak před vchodem došel kyslík a bylo po mě. Takže návrat do posledního bodu je zbytečný a znovu si opakovat celou tu maškarádu na té planině bůh ví kolikrát zase - no tak zase tak praštěnej fakt nejsem. Tohle já fakt neberu. A navíc si nemůžeš uložit hru, kde ty chceš, ale "někdo" ti ji uloží, jak "někdo" někde rozhodl za tebe. Tohle sakra nemám rád. To považuji za drzost.fiLL-kiLL píše:Jo ta pasáž s koulema je nejtěžší, musel jsem snižovat obtížnost a taky detaily, protože fps mi tam krutě padaly. Chytal jsem u toho slušného nerva. Další nepříjemný úsek je s klučinou na zádech, kde se člověku těžce míří a všude lítají krysy.
Naposledy upravil(a) Patton dne ned 28. bře 2010, 15:24, celkem upraveno 1 x.
- Patton
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Však ji nikdo nemíchá. Já nemůžu za to, že autoři jsou z východu, ukrajinské národnosti, zvyklí na nějaký režim, který trval 70 let.Thellwin píše:Proboha, snad nebudete míchat politiku už i do her.
- fiLL-kiLL
- Začátečník

-
Jo vím jaká pasáž, taky dobrý záhul. Tam se mi to dokonce parkrát buglo, že týpek zůstal stát a nereagoval. S kyslíkem jsem neměl celou hru ani jeden problém a vždy mi zůstavalo dostatek filtrů. Jinak já vítám checkpointy u lineárních akčních her, protože aspoň hráč neustále "nequicksavuje" a hra je větší výzva s mnohem větším napětím. Škoda že v Metru to tvůrci moc nezvládli a rozmístily je podivně.
Naposledy upravil(a) fiLL-kiLL dne ned 28. bře 2010, 15:31, celkem upraveno 1 x.
Intel Core i5-14400F, GIGABYTE B760, 32 GB DDR3, GeForce RTX 5070 12 GB, HDD Samsung 3 TB SATAII, Fractal Design Core 3000, Logitech MX400, LG 23", Win 10 Pro
- Thellwin
- Administrátor

Je to Ukrajinská hra a odehrává se v Rusku. Kdyby jsi nevěděl odkud je, tak by jsi tu poznámku o 70 letech těžko použil. Myslím, že je to irelevantní.
Hodnoť hru, je to liniovka, ok souhlasím, je, bavil tě víc Stalker, ok (mě svým způsobem taky), to všechno se dá vzít, ale kritizovat hru protože autoři jsou odněkud a ty to tam nemáš rád (nebo to co bylo).
Kdybych to měl k něčemu přirovnat, tak mi to připomíná třeba situaci, kdy by jsi neměl rád střílení/zbraně obecně a kritizoval by jsi to za to, že puška kterou máš zrovna v ruce je z Ruska.
Hodnoť hru, je to liniovka, ok souhlasím, je, bavil tě víc Stalker, ok (mě svým způsobem taky), to všechno se dá vzít, ale kritizovat hru protože autoři jsou odněkud a ty to tam nemáš rád (nebo to co bylo).
Kdybych to měl k něčemu přirovnat, tak mi to připomíná třeba situaci, kdy by jsi neměl rád střílení/zbraně obecně a kritizoval by jsi to za to, že puška kterou máš zrovna v ruce je z Ruska.
Goldnoob team proud member!
- Patton
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No já si nekoupil tuhle hru kvůli národnosti (to nedělám nikdy), ale protože tam je velká podobnost se Stalkerem. Bohužel, konstatováním "podobnost" to také končí. Herně je to prachobyčejná liniovka, kde se nemusí přemýšlet, a uvažovat nad tím, jak se lépe dostat k cíli, jakou taktikou zlikvidovat nepřítele. prostě nejde všechno dělat huráááá útokem vpřed. No tady ale jiná možnost není. Bohužel, toto není moje káva, a to ani hodně vzdálená. Jsem Metrem zklamán.Thellwin píše:Je to Ukrajinská hra a odehrává se v Rusku. Kdyby jsi nevěděl odkud je, tak by jsi tu poznámku o 70 letech těžko použil. Myslím, že je to irelevantní.
- fiLL-kiLL
- Začátečník

-
Proboha jaký Stalker? Kdo říkal, že hra měla být podobná Stalkerovi? Metro se jako klasická lineární a atmosférická akce určitě povedlo. RPG prvky mi tam ovšem taky chybí a mohli je tam dát.
Naposledy upravil(a) fiLL-kiLL dne ned 28. bře 2010, 15:51, celkem upraveno 1 x.
- Xnovic
- Začátečník

Mě osobně Metro hodně nadchlo.. Ano, jsou tam chyby, nebo nedodělávky (např. mi tam hodně chybí RPG prvky), ale pořád je to nej hra za poslední půl rok..
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
- Thellwin
- Administrátor

Patton - asi jsi si zjistil málo informace předem a koupil jsi hru napůl naslepo. Za to ovšem nemůže to, že je z Ukrajiny.
Goldnoob team proud member!
- Patton
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Filtry náhradní mám. Ale maska rupla. Už ke konci té etapy byla dost popraskaná skla. Na zemi při útěku se sice nějaké to tělo na zemi válelo, ale trotl furt dopředu, dopředu, okolo úžasné množství mutantů, takže nebyl čas zkoumat těla. Nehledě na to, že jakmile jsem se vzdálil od týpka, tak mě popadla do pařátů ta lítací potvora. když jsem se schoval u stromu, nebo nějaké velké roury, či co to bylo, abych měl krytá záda a mohl lépe manévrovat (to je logický úkon, který ovšem tato hra neuznává - škoda), tak týpek mě furt volal k sobě doprostřed arény (další nelogičnost v taktice boje) a nehnul se z místa, pokuď jsem k němu slepě nepřišel a být tím odkryt ve všech směrech a nenechal na sebe útočit tu hordu mutantů. No a maska to už potom v závěru nevydržela.S kyslíkem jsem neměl celou hru ani jeden problém a vždy mi zůstavalo dostatek filtrů.