Metro 2033

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Metro 2033

Příspěvek od durod »

Patton píše:...
Kdyz jsem tady videl Pattna, jsem myslel, ze jsem v spatne sekci.... ty hrajes hry? :roll:
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Patton
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patton »

durod píše:
Patton píše:...
Kdyz jsem tady videl Pattna, jsem myslel, ze jsem v spatne sekci.... ty hrajes hry? :roll:
Jo,jo :) Na můj věk je to asi divný, ale já začínal ještě s DOSovskými hrami a tehdy mě uchvátil styl FSP. jiný hry ani nehraju. Velmi jsem si oblíbil FarCry (obě dvě, i když to znovuožívání zastřelených ve dvojce mě tedy fakt lezlo na nervy), SniperElite a dodnes hraju (a to už je hezkých pár pátků) Stalker (první a třetí díl). Oba dva mám sice dokončené, u toho prvního dílu všechny 3 konce. Ale u prvního jsem si to před stadionem uložil a tam jsem pak navazál po "oficialním" skončení (a že je co hrát)., u třetího dílu jsem nenastoupil do helikoptéry a pokračuji volně dál. Druhý díl jsem zavrhnul. Ten považuji za nějaký úlet, omyl.
Ten, kdo nezná svojí minulost, je odsouzen si ji zopakovat.
Kdo dává přednost bezpečí před svobodou, ten je po právu otrokem.
Diktatura je moc opírající se o násilí a neomezená žádnými zákony. V.I. Lenin
Ignore list: Dex_Holland, facility
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Pánové, tohle si můžete vyřídit po SZ :sigh:
Goldnoob team proud member!
l.zdvorak
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od l.zdvorak »

zdravim lidi potreboval bych poradit sem v kole bitva na kolejich a az se dostanu na tu hru kde stojime proti sobe s tim tankem tak nevim kam ho mam strelit tim kulometem?fakt uz nevim ?poradite mi diky
fiLL-kiLL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fiLL-kiLL »

l.zdvorak píše:zdravim lidi potreboval bych poradit sem v kole bitva na kolejich a az se dostanu na tu hru kde stojime proti sobe s tim tankem tak nevim kam ho mam strelit tim kulometem?fakt uz nevim ?poradite mi diky
Máš rozstřelit koleje pod ním a tank se propadne dolů.
Intel Core i5-14400F, GIGABYTE B760, 32 GB DDR3, GeForce RTX 5070 12 GB, HDD Samsung 3 TB SATAII, Fractal Design Core 3000, Logitech MX400, LG 23", Win 10 Pro
l.zdvorak
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od l.zdvorak »

diky moc
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Konkrétně by jsi měl střílet do těch podpěr a ty se pak zřítí.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Uplné OT to není, ale atmosféra Metra 2033 mě přiměla k tomu abych si vymodeloval ve 3D svojí vlastní... (zatím to není vůbec hotové, je to jeden z prvních renderů bez použití kvalitních textur)

Obrázek

// -> Spalovac_mrtvol: No jasny, to se ještě doladí, ale zase tam nechci takovou tmu...aby tam vubec bylo něco vidět :-D
// -> Frostys: Co by dělalo...efekt. Ne tahle "mistnost" bude jakymsi malym depem a udržbářskou místností v jednom :)

Uprava teda no... (ale už na to prdim a pudu hrat skutečny metro :-D )

Obrázek

// -> Frostys: no i pravě proto to není vůbec hotový, je to jen narafičený :)
Naposledy upravil(a) SpeedyGT dne ned 28. bře 2010, 20:12, celkem upraveno 6 x.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Spalovac_mrtvol
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spalovac_mrtvol »

Není to špatný, ale máš tam moc světla na to aby tam byla metrová atmosféra:)
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Pěkný. A ještě k tomu světlu. Co dělá světlo v těch tunelech? :)

// Měl jsem namysli ty světla v těch dvou tunelech. Že tam nevidím, žádný zdroj toho světla :) Detail
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
MrQuick
Nováček
Nováček

Příspěvek od MrQuick »

durod píše:
sam_217 píše:multi-core CPU je možné nechat na CPU běžet tu vylepšenou fyziku? Já myslim že to tak je, protože ta základní fyzika je pravda, že běží pořád, ale ta pokročilá běží taky, u ATi je to na CPU u nvidie to jede automaticky na GPU...nebo ne?mě opravte....
Metro 2033 je zvlastne udelana.

1.U nVidie jede cast fyziky pres GPU jenom kdyz v nVidia control panelu physX povolis....hra ma nektere efekty JINE, ktere u ATI neuvidis. Ale hra jede pomaleji.

2. Nastaveni Advanced phys. v menu hry je vlastne CPU physX a nema na rychlost vlyv(u 4core CPU), ale tyhle efekty jsou horsi nez v prvnim pripade(ale proti tomu snizeni vykonu jse neoplati G/UphysX zapinat,protoze pripadav zopar efektu, ktere kdyz nevidis tak nevis zetam maji byt)
to sam_217: Čím víc toho sháním o PhysX ve hře, tím méně se v tom orientuji. Asi nezpochybnitelné je, že ve hře jsou dvě úrovně fyziky, Basic a Advanced. Basic jede vždycky a Advanced je volitelná v nastavení. Advanced mód by měl vylepšovat efekty z úrovně Basic a přidávat některé další. Advanced mód vyžaduje nVidia GPU, aby běžel pořádně do hloubky, jak tvrdí programátor Jurij Sašuk v tomto rozhovoru http://physxinfo.com/news/1881/metro-20 ... and-physx/

to durod: Souhlas, že fyzika v Metro 2033 je zvláštně udělaná. Rozhodně je to jedna z mála her, která vůbec podporuje GPU akceleraci PhysX. Malá rozšířenost GPU akcelerace je zřejmě daná i tím, o čem nVidia moc nahlas nemluví, že totiž GPU akcelerace PhysX je výpočetně velmi náročná záležitost. Takže v jednom z rozhovorů Oleg Šiškovcov doporučil pro GPU PhysX v Metro 2033 dedikovanou kartu. Na druhou stranu je asi pravda, že PhysX je možné akcelerovat přes multicore CPU, když to nVidia dovolí. Jak jinak si vysvětlit, že v tomto rozhovoru http://www.pcgameshardware.com/aid,7061 ... 2033/News/ Šiškovcov odpovídá, že mezi CPU a GPU kalkulovanou fyzikou, nejsou viditelné rozdíly. GPU pouze umožňuje výpočetně náročnější simulace. V Metro 2033 hra vždy kalkuluje fyziku pevných částí přes CPU, ale fyziku oblečení, fyziku měkkých částí, kapaliny, prach a kouře na čemkoliv co uživatel má (multicore CPU nebo GPU). Uživatel bude moci zapnout výpočetně náročnější fyziku v nastavení hry v závislosti na tom, jaký hardware má k dispozici. A teď babo raď, jak s tou fyzikou vlastně je. Šiškovcov totiž neodpověděl na přímý dotaz, zda budou hráči bez nVidia karty o nějaké vlastnosti ochuzeni.

Každopádně se mi fyzikální efekty ve hře moc líbily. Obzvláště chuchvalce kouře a prachu zvířeného po výbuchu granátu, nebo realisticky rozkývaná plachta, kterou jsem prošel. Jsou to možná pro někoho jenom drobnosti, když to ani nemá přímý vliv na hratelnost, ale podle mě se 4A Games vytáhli.
CPU: AMD Phenom II X2 550 BE @ 4 core 3.5 GHz RAM: Patriot 4x2GB 1066MHz DDR2 Viper MB: ASRock AOD790GX/128M Main VGA: Radeon HD5870 1GB PhysX VGA: GeForce 9800GT 512MB HDD: Samsung HD322HJ 320GB SATAII 2x Samsung HD501LJ 500GB SATAII DVD-RW: LG GH22NS40 SATA Sound: Creative SB X-Fi mX Xtreme Gamer Case: CoolerMaster Centurion 590 Supply: Fortron Zen 400-60GNF 400W 80Plus Monitor: Samsung 215TW OS: Windows 7.7600 64bit
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Tak.Já to taky ještě trochu zamotám.Když mám fyziku vypnutou jak ve hře,tak v driverch,tak se plachty realisticky rozhoupaj,když jima projdu.Když fyziku zapnu,plachta neudělá vůbec nic.Ani se nehne,prostě jí projdu a nic....A pokles frameratu je místy hodně velkej...Takže doporučuju celej slavnej PhysX vypnout a s.át na to.Jedinou hrou,kde stojí za to zapnout PhysX je Mirror's Edge a možná ještě poslední Batman...
Naposledy upravil(a) Swat dne pon 29. bře 2010, 00:43, celkem upraveno 1 x.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Tak to se mi nezdá.... (napadají mě spekulace o nelegálních uživatelích, kteří aby hru mohli hrát musí použít jistou medicínu, která by mohla ve hře způsobovat bugy, jak je u "cracků" známo..)

Každopádně se divim, protože já mám ve hře Fyziku zaplou a v panelu nvidia vyplou, když projdu kolem plachty realisticky se houpe, parádní kouře, efekty, částicové efekty....když to vypnu, tak v tě hře není vůbec nic a pokud mám fyziku zaplou v nvidia panelu tak mi to tam, dke má být fyzika spadne na 4FPS a nedá se to hrát...

Nevim, ale na mě to působí tak, že GTS250 absolutně nestíhá PhysX zároveň s náročnou grafikou, a že 2jádro co mám, C2D E8400, přetočený na 4GHz to zvládne 10x líp jak moje geforce....
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

No zní to logicky,protože ta hra není na procesoru závislá téměř vůbec.Takže flákající se procesor si poradí s fyzikou líp,než plně vytížená grafická karta.
Jinak s tou "medicínou",jak jsi psal :oops: ...No možný je všechno...Nicméně zde čestně prohlašuji,že originál z Amazonu je na cestě (psal jsem o tom o pár stránek dřív),tak potom uvidím.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

fyzika ve hře zaplá, ale stejně si s tím procesor neporadí, moje i5 na 4 ghz, radeon 4890 a když hodím granát tak efekty kouře pěkný ale fps padají až k 20 fps, že by ty efekty už nestíhala zase vykreslit grafika? :D
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Ideálně tahle hra potřebuje dvě karty,no...Nebo klidně tři.Jednu nebo dvě na grafiku,další kartu na fyziku...Ale hele já to teď rozjel znova bez fyziky abych neměl ty propady fps a vypadá to pořád božsky...Rozjel jsem to v rámci testu,protože GTX 275 se nechová zrovna podle mých představ,nicméně zrovna v Metru jede všechno jak má - v odpovídajícím frameratu.
MrQuick
Nováček
Nováček

Příspěvek od MrQuick »

to Swat: Jo vypadá to, že jde skutečně jen o výkon a dvě karty na rendering a PhysX jsou pro tuhle mega náročnou hru vítaným přilepšením k dosažení vyšší úrovně FPS. Doufám, že vydaj ten stažitelnej přídavek, cokoliv, třeba nějakou misi typu odnes, přines, podej, podrž... Obzvláště rád bych si v klidu prohlédl Polis. Vždyť já si ani nestih koupit nějakou tu lepší vestu.
CPU: AMD Phenom II X2 550 BE @ 4 core 3.5 GHz RAM: Patriot 4x2GB 1066MHz DDR2 Viper MB: ASRock AOD790GX/128M Main VGA: Radeon HD5870 1GB PhysX VGA: GeForce 9800GT 512MB HDD: Samsung HD322HJ 320GB SATAII 2x Samsung HD501LJ 500GB SATAII DVD-RW: LG GH22NS40 SATA Sound: Creative SB X-Fi mX Xtreme Gamer Case: CoolerMaster Centurion 590 Supply: Fortron Zen 400-60GNF 400W 80Plus Monitor: Samsung 215TW OS: Windows 7.7600 64bit
Patton
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patton »

Obzvláště rád bych si v klidu prohlédl Polis. Vždyť já si ani nestih koupit nějakou tu lepší vestu.
Jo, to je přesně to, co mě na té hře fakt vadí a moc. Ve Stalkerovi tě nikdo nehonil, plnil jsi si úkoly dle tvého uvážení a rozhodnutí, neměl jsi vytyčenou trasu bez uhnutí, mohl jsi tam vlastně všechno. Prostě svobodný svět. Tady se celkem divím grafikům, proč se tak mordovali s grafickou úpravou a se vším tím, co k tomu patří. Vždyť nemáš ani čas si to projít, podívat se, zastavit se, poklábosit, apod. Furt dopředu, honem, honem.
Ten, kdo nezná svojí minulost, je odsouzen si ji zopakovat.
Kdo dává přednost bezpečí před svobodou, ten je po právu otrokem.
Diktatura je moc opírající se o násilí a neomezená žádnými zákony. V.I. Lenin
Ignore list: Dex_Holland, facility
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Je fakt, že chvilkami mi to tak trochu připomínalo Call of Duty v metru, ale to tempo se mi tak strhující nezdálo. Člověk mohl klidně na chvíli zastavit a porozhlédnout se.

Při čtení prvních preview jsem si hru také představoval trochu jinak, spíš jako "otevřený" svět v Moskevském metru a ne tak svázanou. Pokud by se to, co jsem nastínil v předchozí vědět opravdu povedlo, tak to mohla být naprostá bomba, takhle jde, aspoň z mého pohledu o vysoce nadprůměrnou a atmosférickou střílečku z netradičního a atraktivního prostředí, která je bohužel svázána některými, dnes ve hrách zažitými stereotypy.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Patton: Ono s tou svobodou ve Stalkerovi je to taky diskutabilní.Ty úkoly šly plnit v klidu až s módem,kterej odstranil časovej limit na jejich splnění.A stejně když jsi dostal úkol,tak ano,můžeš jít kdy chceš kam chceš,ale pak stejně musíš dojít do zadaný lokace a ten úkol splnit,nehledě na to,že zóna je oplocená...Ale samozřejmě nelze srovnávat míru svobodnýho jednání těchto dvou her.Nicméně,Pattone,dlouho před vydáním Metra se vědělo,že půjde o striktně lineární atmosférickej zážitek,nic víc,nic míň.Kdo hru pořizoval,tak s tím do toho šel.Je to stejně striktně lineární jako CoD.

Edit: Thellwin postnul něco podobnýho,když já to zrovna datloval....Ideální by bylo,kdyby ta hra byla hratelná ve stylu FC2.Už jsem to tu psal,že bych si dokázal představit,kdyby hráč nabíral mise od různejch bossů,dělal různou špinavou práci a mezi danejma lokacema se přesunoval na drezínách a jinejch posunovadlech...Ve výsledku by to bylo něco jako ten říční systém právě ve FC2,kde se dá vzít loď,auto a hurá na věc.Nicméně nezapomínejme,že je to hra na základě knihy,takže ona vlastně striktně lineární být musí.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“