Vysoká teplota GTX 275
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Swat
- Mírně pokročilý

Vysoká teplota GTX 275
Lidi už jsem zoufalej.Mám jí od Asusu.Ta první klekla po deseti dnech,tak mi dali výměnou novou.A ta nová se mi předevčírem vrátila z reklamace,protože tuhla.Z Asus servisu se vrátila ze statusem "zamítnuto",že mnou popsaný problém se během testování neobjevil.Tak ta karta jela přesně první den,teď opět tuhne.V Crysis v levelu Core naprosto spolehlivě,Aliens vs Predator taky (i když dám textury na normal).A teď to hlavní.Když pustím monitoring teploty,tak ta karta jde na 88 C při otevřený skříni.To je trochu moc,ne...?S otevřenou skříní...Zajímalo by mě,jak se v servisu testuje hardware.Je tam skutečně někdo,kdo zasedne a čtyři hodiny paří,nebo jí proženou několika benchmarkama a jdou od toho?Protože mě tohle začíná srát,co jsem se už nalítal s touhle 275kou.Co myslíte?Jde mi hlavně o tu teplotu,to není normální s otevřenou almarou aby takhle topila....Díky za každou radu a postřeh.
Edit: Dokonce jsem všechen bordel přeházel na jinou desku a tuhne zrovna tak,i defaultní takt cpu jsem zkusil-stále stejný.Jinak kartu netaktuju,ta jede na defaultu...
Edit: Dokonce jsem všechen bordel přeházel na jinou desku a tuhne zrovna tak,i defaultní takt cpu jsem zkusil-stále stejný.Jinak kartu netaktuju,ta jede na defaultu...
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- Xnovic
- Začátečník

Re: Vysoká teplota GTX 275
Já když zatopím svojí GTX285, tak se dostanu taky nad 80c a to mam nereferenční verzi od Palitu..
Tobě PC zatuhne celé úplně? Zkus si půjčit jinou kartu, aby jsi si byl opravdu jistej, že je to chyba karty..
Tobě PC zatuhne celé úplně? Zkus si půjčit jinou kartu, aby jsi si byl opravdu jistej, že je to chyba karty..
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
- tielka
- Středně pokročilý

ještě by si mohl dopsat jaké takty na kartě provozuješ a jaké ovladače a na kolik % jede ventilátor
- Swat
- Mírně pokročilý

A přes 80 se dostaneš i s otevřenou skříní?Jako já vím,že přes 80 nVidie normálně jedou,ale s otevřenou skříní bych si představoval max do 85 C a ne skoro k devadesáti....Jinak kartu si nemusím půjčovat,mám tady svojí předchozí 8800 GTX,která v compu byla,když tahle svině byla v reklamaci.Odjel jsem na ní celýho Wolfensteina (toho novýho),celý AvP a celej Crysis bez jedinýho pádu.
Ještě dodám,že když to vytuhne,tak se to někdy i rozjede,ale s artefaktama...Hlavně HUD ve hře např.má třeba místo písmen nebo číslic jenom proužky.Někdy to spadne na plochu s vyblitejma barvama a hláškou,že ovladač nv4_disp.dll přestal normálně pracovat...
Ještě dodám,že když to vytuhne,tak se to někdy i rozjede,ale s artefaktama...Hlavně HUD ve hře např.má třeba místo písmen nebo číslic jenom proužky.Někdy to spadne na plochu s vyblitejma barvama a hláškou,že ovladač nv4_disp.dll přestal normálně pracovat...
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jaky teploty ma napajeci cast?Zkus kartu podtaktovat, jestli to bude porad tuhnout i se snizenyma taktama.
Taky zkus dat vetrak naplno pri normalnich taktech co to udela.
EDIT:Taky zkus nahodit tyhle ovladace http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=94&t=138791
Sou to stary dobry 182.08.
EDIT:Taky zkus nahodit tyhle ovladace http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=94&t=138791
- Xnovic
- Začátečník

Já mam skříň zavřenou a když jí zatopim ve Furmarku, tak z ní dostanu 82C, ale ve hrách je to míň..
Není možný, že chlazení nesedí, tak jak má? podobně jsem byl na tom s HD2900XT, stačilo přepastovat a bylo po problémech..
Co se týka artefaktů co popisuješ, tak podobně na tom byla moje 9800GX2, kde byly odpáleny paměti.. Tu jsem vyreklamoval a dostal jsem za ní GTX285.. Záleží, jakým způsobem kartu v reklamaci testovali.
Není možný, že chlazení nesedí, tak jak má? podobně jsem byl na tom s HD2900XT, stačilo přepastovat a bylo po problémech..
Co se týka artefaktů co popisuješ, tak podobně na tom byla moje 9800GX2, kde byly odpáleny paměti.. Tu jsem vyreklamoval a dostal jsem za ní GTX285.. Záleží, jakým způsobem kartu v reklamaci testovali.
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
- Swat
- Mírně pokročilý

Jako tohle všechno zkusit můžu,ale proč?Ta karta si musí poradit sama a ne abych jí musel před každym pařením roztočit.Driverů jsem zkusil tuny než na tu reklamaci šla,to už mám za sebou.Nehledě na to,že 182...jsou už celkem starý kusy a věci jako AvP nebo Metro na tom nezapařim.HEAD píše:Jaky teploty ma napajeci cast?Zkus kartu podtaktovat, jestli to bude porad tuhnout i se snizenyma taktama.
Xnovic: Ve Furmarku mi jde na 92 stupňů,ale nestane se,aby vytuhla.
No nic,alchymie začíná (ale jsem už opravdu nasranej).Já tu kartu opravdu chtěl,přišla mi jako solidní poměr cena/výkon...A teď tohle.Furt jak debil jezdim do Alzy a zpátky.
- tielka
- Středně pokročilý

No nic,alchymie začíná sundej chladič podívej se jak ho borci od asusu udělaly rovnej a pridej pastu.přes afterburner si nastav regulaci ventošu tak at ti automaticky zvyšuje otáčky s rostoucí teplotou možná to vyřeší tvuj problém.
- Swat
- Mírně pokročilý

Než se do něčeho pustím,tak jsem se rozhodl jí naložit.Takže jsem začal tím,že jsem zavřel bednu.Hrál jsem asi tři hodiny v kuse Metro a karta ani jednou nevytuhla,všechno jelo,jak mělo.Šla na 88 C a prostě to jelo.To je další průser,asi to bude znít blbě,ale kdyby aspoň vytuhla pokaždý,jenže ona tuhne jen v některých hrách (výše zmíněný AvP a Crysis).Navíc v Crysis tuhne jen v Core levelu,jinak taky jede.Před metrem jsem jel AvP při kterym jsem dal větrák na 80%,šla max. na 80 C a taky nevytuhla...No prostě je to ta nejhorší varianta-tuhne jen někde a někdy.Nicméně další problém se objevil-u novýho Tagana při zátěži vrčí větrák,tak jako chrčí,s otevřenou skříní to nedělá,ale se zavřenou,když se celá ta bedna prohřeje,začne dělat strašnej bordel....já už bych se z toho vobtáh,toho Tagana jsem tam dal asi před čtrnácti dny...No nic,jdu koumat dál....Ale vidím to tak,že jim tyhle dva kousky půjdu hodit na hlavu a nenechám se jen tak odbejt...
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Me se gtx 260 sekla, kdyz teplota VRM stoupla na 100°C.
Kazdopadne pokud nechces laborovat, tak ji rovnou prodej, protoze takhle nic nezjistis a kup si 5850
Co ja vsechno provadel s tou gtx 260, nez sem na ten problem prisel...
3x preinstaloval Os, ruzny drivery, 3x menil chladic a nevim co vsechno...
Kazdopadne pokud nechces laborovat, tak ji rovnou prodej, protoze takhle nic nezjistis a kup si 5850
Co ja vsechno provadel s tou gtx 260, nez sem na ten problem prisel...
3x preinstaloval Os, ruzny drivery, 3x menil chladic a nevim co vsechno...
- Swat
- Mírně pokročilý

No a co s tou 260kou teda bylo?Taky se hřála,jo?Ty je ale hodně taktuješ,ne?Mě karty jedou vždycky na default,mám jen mírně popohnanej procák.Jinak o 5850 uvažuju,včera už jsem prohlížel nějaký testy a recenze,vypadá to na hodně povedenou kartu.Problém je v tom,že si časem chci dopřát 3D Vision a to ATi zatím neumí,jinak absence PhysX je mi celkem jedno.No nic,dneska budu zase laborovat a uvidím.Kámoš má tu samou 275ku,takže ho asi poprosím,ať nahodí Crysis a AvP,ať zavře bednu a jede a pak ať nahlásí teploty.Jako takhle jsem nemusel blbnout ještě s žádnou kartou...
- HunterGtNet
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
v nejhorsim pripade kup novej chladic na VGA a melo by byt po problemu
- coyd
- Začátečník

Hodim tu svuj problem mozna pomuze je taky s GTX 260.. http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... +896MB+SOC
Tyhle cipy hrejou fakt docela dost mne pomohla vymena pasty za AC-MX2 do lappingu jsem se nepoustel plochy vypadaly rovne a teploty klesly o slusnych 5stupnu ted se mi pri burnu nedostane nad 87stupnu..
Ale pokud bych nesnizil takty jadra tak je to taky vlastne vadny kus jelikoz na deklarovanych frekvencich nefunguje.. Jestli to tak s nvidii pujde dal tak zacnu poprve v zivote uvazovat o ATi a to jedu uz od dob 3Dfx VooDoo 1
Tyhle cipy hrejou fakt docela dost mne pomohla vymena pasty za AC-MX2 do lappingu jsem se nepoustel plochy vypadaly rovne a teploty klesly o slusnych 5stupnu ted se mi pri burnu nedostane nad 87stupnu..
Ale pokud bych nesnizil takty jadra tak je to taky vlastne vadny kus jelikoz na deklarovanych frekvencich nefunguje.. Jestli to tak s nvidii pujde dal tak zacnu poprve v zivote uvazovat o ATi a to jedu uz od dob 3Dfx VooDoo 1
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 34" 2K UltraWide Dell Alienware AW3423DWF
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 34" 2K UltraWide Dell Alienware AW3423DWF
- michal3d
- Začátečník

Ja by som ten chladic aspon zatial neriesil, aj tych 88 stupnov by malo byt IMHO v poriadku, teda minimalne na to, aby karta fungovala na 100%, aky to ma dopad na zivotnost tej karty je druha vec, ale to sa tu momentalne asi neriesi...
No v kazdom pripade toto je neprijemny sposob odchadzania HW, velka sanca ze v servise nic nezistia, lebo zrovna tam bude fungovat spravne...idealne by bolo najist nejaku specialnu situaciu (cast hry a pod.), kde by to spolahlivo skoro pokazde zacalo robit problemy, aby sa potom dal testovat aj ten chladic, ci nie su tie teploty uz moc na tu grafiku, pripadne by to mozno aspon pomohlo servisu na idendifikovanie zavady. Takze osobne odporucam tu kartu co najviac pouzivat a ked to spadne tak to skusit znova v tej istej casti hry, ci to nespadne znovu, idealne co najrychlejsie za sebou, aby grafika nestihla "vychladnut". Ked nic ine, mozno sa aspon castym pouzivanim zacne ten problem viac prejavovat.
Inak ako dlho tu kartu uz mas? Drzim palce, aby ti ju co najskor vymenili.
No v kazdom pripade toto je neprijemny sposob odchadzania HW, velka sanca ze v servise nic nezistia, lebo zrovna tam bude fungovat spravne...idealne by bolo najist nejaku specialnu situaciu (cast hry a pod.), kde by to spolahlivo skoro pokazde zacalo robit problemy, aby sa potom dal testovat aj ten chladic, ci nie su tie teploty uz moc na tu grafiku, pripadne by to mozno aspon pomohlo servisu na idendifikovanie zavady. Takze osobne odporucam tu kartu co najviac pouzivat a ked to spadne tak to skusit znova v tej istej casti hry, ci to nespadne znovu, idealne co najrychlejsie za sebou, aby grafika nestihla "vychladnut". Ked nic ine, mozno sa aspon castym pouzivanim zacne ten problem viac prejavovat.
Inak ako dlho tu kartu uz mas? Drzim palce, aby ti ju co najskor vymenili.
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
- HunterGtNet
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
v MSi KOMBUSTORU zjistis jestli je VGA stabilni nebo ne
- M-Kk83
- Nováček

Zdravím
Mám ASUS ENGTX275 když jsem ji koupil měla natvrdo nastavenej větrák na 40% a teploty v zátěži 87 až 89 stupňů běžela stabilně i když jsem ji pořádně zahřál furmarkem ale stačilo jen pustit crisis warhead na 10 minut a následovalo obnovení ovladačů a pokles taktů na low power 3d. Tak jsem nakonec udělal bios mod (ano vím že to jde i přes msi afterburner ale nepotřebuju aby mi běžel na pozadí zbytečně další program). Přes nibitor jsem upravil jak takty tak chování větráku (v klidu si běží na 34% na 66stupních se začne roztáčet a při 88stupních má 100%) od tý doby ji mam přetaktovanou 702/1548/1224 a nemám nejmenší problém (teda až na tu hlučnost při hraní...)
Mám ASUS ENGTX275 když jsem ji koupil měla natvrdo nastavenej větrák na 40% a teploty v zátěži 87 až 89 stupňů běžela stabilně i když jsem ji pořádně zahřál furmarkem ale stačilo jen pustit crisis warhead na 10 minut a následovalo obnovení ovladačů a pokles taktů na low power 3d. Tak jsem nakonec udělal bios mod (ano vím že to jde i přes msi afterburner ale nepotřebuju aby mi běžel na pozadí zbytečně další program). Přes nibitor jsem upravil jak takty tak chování větráku (v klidu si běží na 34% na 66stupních se začne roztáčet a při 88stupních má 100%) od tý doby ji mam přetaktovanou 702/1548/1224 a nemám nejmenší problém (teda až na tu hlučnost při hraní...)
- Swat
- Mírně pokročilý

Michal3d: Tu kartu mám od listopadu,ale ta první skončila po týdnu (tam natvrdo odešly paměti,stačilo najet do hry-barevný nesmysly a konec),tak mi na místě dali novej kus a to je ten,kterej teď řeším.Každopádně poznatky jsou následující-testoval jsem celej den a myslím,že je to jasný.Rozjel jsem AvP,2.mise za mariňáka tzn.Rafinérie.Zavřená bedna,žádná regulace otáček pomocí jiného softwaru.Do deseti až patnácti minut (hrubý odhad) karta vytuhne.Rozsypou se většinou písmena a číslice ve hře (např.stav zásobníku apod.),někdy se to vysype úplně.Vyjedu ze hry,kouknu na monitoring a dokonce tam bylo 90 stupňů.Dám restart,aby se srovnal driver.Manuálně roztočim větrák na 80% a pustím AvP-Mise Rafinérie.Schválně se s tím matlám,procházím každou chodbu,abych tam byl co nejdéle (protože tu misi znám snad i poslepu) a celou misi bez problémů dokončím.Vyjedu ze hry,karta byla max.na 77mi stupních.
Měl jsem rozjetej Crysis.Ten jsem rozjel předevčírem s otevřenou bednou,abych kartu protáh po tom,co mi z Asusu v Ostravě vzkázali,že je v pořádku.V sobotu jsem dal 1.a 2.misi,včera jsem dal 3.(Relic) a 4. (útok na přístav).Mezi tím se karta "projevila" v AvP,tak jsem zase blbnul kolem toho a když jsem zjistil,že to vypadá na chlazení,tak jsem se rozhodl jí znova naložit v Crysis.Takže jsem zavřel bednu,manuálně jí roztočil na 80% a takto jsem za dnešní odpoledne hru dohrál.Tzn.od tankový bitvy v údolí,přes lom,potom inkriminovaný Core,ve kterym karta vytuhla s železnou pravidelností (mám tam ještě CCC mód,takže je to fakt brutál),zamrzlej level,průlet údolím,letadlovka....Všichni víme,co se na monitoru odehrává,že ta hra je narvaná všemožnejma efektama....HRU JSEM NAPROSTO STABILNĚ DOHRÁL,KARTA NEŠLA PŘES 80 STUPŇÚ.
Takže můj závěr je takovej,že jsem zase klikař a narazil jsem na kus,kterej jakmile jde přes osmdesát stupňů,tak tuhne,do osmdesáti stupňů je to "rock solid".Ale zase záleží,jak kde.Včera jsem jel metro 2033 bez jakýhokoliv zásahu,jel jsem ho dvě a půl hodiny v kuse,naprosto stabilně.Vzhledem k monitoringu ta karta byla na 87mi stupních a Metro valilo furt pryč.Takže podle mě záleží na hře a na efektech,kterou část karty vytěžujou nejvíc (můj laickej pohled).Co mě teda hodně zaráží,když pustím Crysis bez manuálního nastavení větráku a dám si zobrazit teplotu a rychlost větráku při hře,tak za chvíli je ta karta na osmdesáti-osmdesátipěti stupních a větrák je pořád vesele na 40%....No to bych se jaksi posral,to je jako co?Má to nVidia takhle debilně nastavený,aby se v recenzích psalo,jak je karta tichá,nebo je to bug driverů?Každopádně driverů jsem už opravdu zkusil mraky od několika z řady 180...až po ty poslední,takže už odmítám cokoliv přeinstalovávat.
Závěr je tedy takovej,že karta jako taková se jeví v pořádku,akorát se sama neuchladí resp.by stačilo,aby drivery fungovaly tak,jak maj a regulovaly otáčky adekvátně.Bez mého zásahu jsem v grafu nikdy nenašel otáčky na víc než 55ti procentech....Jako poslední dobou jsou ForceWary totální propadák...
Tak a teď co myslíte?Když se karta neuchladí bez vnějšího zásahu uživatele-je to důvod k reklamaci,nebo ne?Jak jsem tu psal,z Asusu mi vzkázali,že "mnou popsaný problém se neprojevil".Myslíte,že testujou v zavřený skříni,v místnosti,ve který je 21-23 stupňů a pařej pět hodin v kuse Crysis a AvP?Asi těžko,co?Já když jí protáhnu Furmarkem,tak jde na 92 stupňů a taky nevytuhne,v žádnym benchmarku mi nevytuhne.....Já to i tušil,že mi jí z Asusu hoděj na hlavu s tím,že je karta v lati.
Ve čtvrtek jedu ke kámošovi,kterej má naprosto stejnou od Asusu.Chystáme se nahodit Crysis,AvP a jiný náročný hry a mrknu se na jeho teploty.....Prostě je to chlazení,no.Do osmdesáti stupňů stabilní,nad osmdesát začínaj ve vybraných hrách problémy.
Jinak díky za všechny komentáře a postřehy,budu vděčnej za další
Měl jsem rozjetej Crysis.Ten jsem rozjel předevčírem s otevřenou bednou,abych kartu protáh po tom,co mi z Asusu v Ostravě vzkázali,že je v pořádku.V sobotu jsem dal 1.a 2.misi,včera jsem dal 3.(Relic) a 4. (útok na přístav).Mezi tím se karta "projevila" v AvP,tak jsem zase blbnul kolem toho a když jsem zjistil,že to vypadá na chlazení,tak jsem se rozhodl jí znova naložit v Crysis.Takže jsem zavřel bednu,manuálně jí roztočil na 80% a takto jsem za dnešní odpoledne hru dohrál.Tzn.od tankový bitvy v údolí,přes lom,potom inkriminovaný Core,ve kterym karta vytuhla s železnou pravidelností (mám tam ještě CCC mód,takže je to fakt brutál),zamrzlej level,průlet údolím,letadlovka....Všichni víme,co se na monitoru odehrává,že ta hra je narvaná všemožnejma efektama....HRU JSEM NAPROSTO STABILNĚ DOHRÁL,KARTA NEŠLA PŘES 80 STUPŇÚ.
Takže můj závěr je takovej,že jsem zase klikař a narazil jsem na kus,kterej jakmile jde přes osmdesát stupňů,tak tuhne,do osmdesáti stupňů je to "rock solid".Ale zase záleží,jak kde.Včera jsem jel metro 2033 bez jakýhokoliv zásahu,jel jsem ho dvě a půl hodiny v kuse,naprosto stabilně.Vzhledem k monitoringu ta karta byla na 87mi stupních a Metro valilo furt pryč.Takže podle mě záleží na hře a na efektech,kterou část karty vytěžujou nejvíc (můj laickej pohled).Co mě teda hodně zaráží,když pustím Crysis bez manuálního nastavení větráku a dám si zobrazit teplotu a rychlost větráku při hře,tak za chvíli je ta karta na osmdesáti-osmdesátipěti stupních a větrák je pořád vesele na 40%....No to bych se jaksi posral,to je jako co?Má to nVidia takhle debilně nastavený,aby se v recenzích psalo,jak je karta tichá,nebo je to bug driverů?Každopádně driverů jsem už opravdu zkusil mraky od několika z řady 180...až po ty poslední,takže už odmítám cokoliv přeinstalovávat.
Závěr je tedy takovej,že karta jako taková se jeví v pořádku,akorát se sama neuchladí resp.by stačilo,aby drivery fungovaly tak,jak maj a regulovaly otáčky adekvátně.Bez mého zásahu jsem v grafu nikdy nenašel otáčky na víc než 55ti procentech....Jako poslední dobou jsou ForceWary totální propadák...
Tak a teď co myslíte?Když se karta neuchladí bez vnějšího zásahu uživatele-je to důvod k reklamaci,nebo ne?Jak jsem tu psal,z Asusu mi vzkázali,že "mnou popsaný problém se neprojevil".Myslíte,že testujou v zavřený skříni,v místnosti,ve který je 21-23 stupňů a pařej pět hodin v kuse Crysis a AvP?Asi těžko,co?Já když jí protáhnu Furmarkem,tak jde na 92 stupňů a taky nevytuhne,v žádnym benchmarku mi nevytuhne.....Já to i tušil,že mi jí z Asusu hoděj na hlavu s tím,že je karta v lati.
Ve čtvrtek jedu ke kámošovi,kterej má naprosto stejnou od Asusu.Chystáme se nahodit Crysis,AvP a jiný náročný hry a mrknu se na jeho teploty.....Prostě je to chlazení,no.Do osmdesáti stupňů stabilní,nad osmdesát začínaj ve vybraných hrách problémy.
Jinak díky za všechny komentáře a postřehy,budu vděčnej za další
- Jája
- Středně pokročilý

Otáčky větráku řídí ve své podstatě VGA bios - v něm je nastaveno jak rychle se má točit při dané teplotě. Driver to jen jakoby zajistí, takže pokud regulace aspon trochu funguje tak by to ovladačema být nemělo.
Zkusil jsi se podívat na verzi VGA biosu - jestli není kdispozici nějakej novější? Nebo se podívej do biosu jak jsou nastaveny otáčky - stahni ho z karty přes gpu-z a otevři ho v nibitoru - záložka temperatures/fanspeed ic.
Já sem měl u GTX260 problém s nepodtaktováváním ve 2D a novej bios to spravil a upravil i otáčky.
Jinak si myslím že to na reklamaci je, ale taková chyba se v praxi špatně zjišťuje, čert ví jak to v tom asusu testujou. Sám mám zkušenost, že karty ve furmarku a benchmarcich funguji normalně (pokud nejsou hodně rozsypaný), ale nestabilita se projeví právě až ve hrách.
Zkusil jsi se podívat na verzi VGA biosu - jestli není kdispozici nějakej novější? Nebo se podívej do biosu jak jsou nastaveny otáčky - stahni ho z karty přes gpu-z a otevři ho v nibitoru - záložka temperatures/fanspeed ic.
Já sem měl u GTX260 problém s nepodtaktováváním ve 2D a novej bios to spravil a upravil i otáčky.
Jinak si myslím že to na reklamaci je, ale taková chyba se v praxi špatně zjišťuje, čert ví jak to v tom asusu testujou. Sám mám zkušenost, že karty ve furmarku a benchmarcich funguji normalně (pokud nejsou hodně rozsypaný), ale nestabilita se projeví právě až ve hrách.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Swat
- Mírně pokročilý

Tak jsem znova testoval v AvP.Otevřená skříň bez navýšení otáček,větrák šel maximálně na 50%,karta se asi po deseti minutách dostala na 87 stupňů na kterých jela dalších pět minut,pak vytuhla.Po restartu jsem schválně zavřel skříň,větrák dal na 80%.Karta si po pár minutách "sedla" na 80 stupňů,ke konci Rafinérie,kdy se musí upálit vetřelčí královna jsem čekal mírnej nárůst,ale naopak-teplota ještě spadla na 77 stupňů-konec levelu,naprosto stabilní....Jdu laborovat dál...
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nezalezi jen na teplote GPU.Co teplota vrm?Ta klidne mohla byt prez 100°C...Ted u 5850 pri teplote nad 100°C se zacnou objevovat artefakty a za chvilku nasleduje vytuh.