Hi8

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Spetsnaz
Začátečník
Začátečník

Hi8

Příspěvek od Spetsnaz »

Zdarec potřeboval bych dostat z videokamery na kazety Hi8 video do PC. Poradíte mě jak na to? Co k tomu je potřeba?
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Hi8

Příspěvek od Trinom »

Kamera a převodník, případně grafická karta s VIVO (ale to se moc často nepotká). Převodník stojí pár korun na ebayi.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Spetsnaz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spetsnaz »

nemohl bys mě ukázat nějakej převodník? a kolik to zhruba stojí?
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Jmenuje se to EasyCAP a tady to najdeš - http://shop.ebay.com/i.html?_kw=easycap ... pos=&gbr=1
Já ho mám taky a spokojenost.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
alisan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alisan »

Pokud to chceš dál stříhat a "ladit", máš možnost koupit set třeba od Pinnacle, kde je převodník (vstup i výstup) a k tomu Studio 12 (většinou verze Plus, nebo Ultimate). Je to asi za ty peníze nejlepší domácí střižna na PC.

Viz: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp ... medium=ppc
strelec3751
Nováček
Nováček

Příspěvek od strelec3751 »

Úplně nejjednodušší by bylo si někde půjčit digitální kameru. Na těchto kamerách lze přehrát kazety Hi8 a rovnou je převést na PC.

Střelec.
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Tohle umí/uměly jen camcordéry systému Sony Digital8, kdysi jsem takovou vlastnil....
alisan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alisan »

Sony digital 8 (např. TRV 345E) umí přehrát Hi8 a rovnou je digitalizovat. Taky umí fungovat jako digitální převodník třeba pro konverzi videí z VHS (rekoreder - kamera - PC). Současná cena za zachovalou kameru je cca. 3.500,-

Za podobný peníz je i ten převodník + Pinnacle studio. Je otázkou, zda je výhodnější koupit kameru, nebo PC střižnu. Přeci jen ta kamera umí jen PAL 4:3. Pokud budeš po konverzi kazet už jen natáčet na novou digitální kameru, bral bych tu střižnu. Pinnacle je za ty peníze asi nejlepší PC střižnou v češtině. Tedy poměrem cena/výkon.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“