Samovolne vybijeni baterie Sony Vaio VPC-EB1M1E
Moderátor: Don
- Houmi
- Začátečník
-
Samovolne vybijeni baterie Sony Vaio VPC-EB1M1E
Mám doma třetí den Sony Vaio VPC-EB1M1E a docela mě překvapilo, že když večer vypnu notebook se 100% nabitou baterií, tak ráno má 80-85%. To asi není moc normální, tedy aspoň u mého předchozího notebooku se nic takového nedělo. Podle diskuze na CZC k podobnému produktu ze stejné řady (Vaio VPC-EB1S1E) nejsem s tímhle problémem sám. Je tohle speicialita sony?
Tenhle notebook má takový speciální režim rychlého one touch přístupu na net bez startu OS - Quick Web Access. Nemůže to být způsobeno tím, že tahle funkce ke svému rychlému startu potřebuje být neustále napájena a tudíž žere baterku? Trošku mě děsí představa, že ho nechám vypnutý třeba týden. Úplné vybíjení lion bateriím asi moc nesvědčí.
Zkusím dneska schválně baterku přes noc vyndat.
edit: tak přes noc vyndaná baterka má ráno 95%. 5% pokles je asi způsoben náběhem systému.
Tenhle notebook má takový speciální režim rychlého one touch přístupu na net bez startu OS - Quick Web Access. Nemůže to být způsobeno tím, že tahle funkce ke svému rychlému startu potřebuje být neustále napájena a tudíž žere baterku? Trošku mě děsí představa, že ho nechám vypnutý třeba týden. Úplné vybíjení lion bateriím asi moc nesvědčí.
Zkusím dneska schválně baterku přes noc vyndat.
edit: tak přes noc vyndaná baterka má ráno 95%. 5% pokles je asi způsoben náběhem systému.
- Sheep-Master
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Samovolne vybijeni baterie Sony Vaio VPC-EB1M1E
tak rozhodně to neni normální, vlez do biosu a zakaž všecky přebitečký funkce jako je wake on lan,modem,dockinkstation atd....
jinac baterka se samovolně vybíjí ale minimálně. třeba plně nabitá bateka za týden ztratí maximálně 2% kapacity.
a náběh systému že sežere 5% baterky se mi taky zdá dost
pak je eště varianta že ta baterka je vadná
jinac baterka se samovolně vybíjí ale minimálně. třeba plně nabitá bateka za týden ztratí maximálně 2% kapacity.
a náběh systému že sežere 5% baterky se mi taky zdá dost
pak je eště varianta že ta baterka je vadná
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN
Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
- Chief4
- Začátečník
u sony je tohle už ňákou dobu normální, i při uplně vypnutym ntb.. ten pokles neni uplně lineární ale za dva tejdny to může klesnout třeba tak na 30%
jediný řešení o kterym ja vim je vyndavat baterii
jediný řešení o kterym ja vim je vyndavat baterii
9900k, 3070ti, wqhd@144 & 4k@60 OLED
- Sheep-Master
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
to je teda pěkná sračka
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN
- Houmi
- Začátečník
-
Tak jsem trochu googlil a zahraniční fóra jsou toho plná. Baterka se samovolně vybíjí u různých typů Sony Vaio, je to prostě vlastnost. Zkusím schválně ještě napsat na jejich podporu. To jsem zvědav, co mi odpoví. Sony rulez
- Houmi
- Začátečník
-
z oficiálního webu sony:
The battery looses charge when the VAIO is switched off
VAIO notebooks may consume a small amount of energy from the battery even when completely switched off. This behaviour is by design and cannot be changed.
If you need to store the notebook while preserving the battery charge, please remove the battery.
Note: the boot process is quite power-intensive and may consume a considerable amount of battery charge.
No comment
The battery looses charge when the VAIO is switched off
VAIO notebooks may consume a small amount of energy from the battery even when completely switched off. This behaviour is by design and cannot be changed.
If you need to store the notebook while preserving the battery charge, please remove the battery.
Note: the boot process is quite power-intensive and may consume a considerable amount of battery charge.
No comment
- Chief4
- Začátečník
jak sem koukal na forum.notebook.cz tak se tu potkáváme
no je to tak, ntb sony sou fajn, ovšem tohle je třeba brát jako vlastnost
no je to tak, ntb sony sou fajn, ovšem tohle je třeba brát jako vlastnost
9900k, 3070ti, wqhd@144 & 4k@60 OLED
- Houmi
- Začátečník
-
...no jo, zkoušel jsem to i tam.
pár zajímavých čísel:
příkon samotného zdroje vypojeného z ntb 0.5W
příkon vypnutého notebooku (+zdroje) s plně nabitou baterií 1.5W
příkon vypnutého notebooku (+zdroje) s vyjmutou baterií 0.5-1.0W
příkon vypnutého notebooku (+zdroje) po opětovném vložení plně nabité baterie 6.0-7.0W
Jsou to jenom orientační hodnoty z levného wattmetru.
pár zajímavých čísel:
příkon samotného zdroje vypojeného z ntb 0.5W
příkon vypnutého notebooku (+zdroje) s plně nabitou baterií 1.5W
příkon vypnutého notebooku (+zdroje) s vyjmutou baterií 0.5-1.0W
příkon vypnutého notebooku (+zdroje) po opětovném vložení plně nabité baterie 6.0-7.0W
Jsou to jenom orientační hodnoty z levného wattmetru.