Přesunutí programů na druhý disk bez nové instalace

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Přesunutí programů na druhý disk bez nové instalace

Příspěvek od Václav Sedlář »

Dobrý den,
byl jsem nucen dát mamce jeden z mých disků, takže mi zůstal jen jeden (160GB), na který jsem nainstaloval win 7 pro 64b (legální).

Asi dva měsíce jsem přežíval (a přežívám) jen na tomto disku, kam jsem instaloval programy a hlavně hry, takže už mi zbývá nějakých 30Gb volného místa...

Teď si chci koupit další disk a ten, co mám teď chci používat jako systémový (nechat tam vše kromě her) a na nový disk chci přesunout ty hry (ALE BEZ NOVÉ INSTALACE!). Je to možné (a jak), nebo budu muset vše, co mám nainstalované a chci přesunout, znova instalovat? Děkuji za odpověď
celer333
Začátečník
Začátečník

Re: Přesunutí programů na druhý disk bez nové instalace

Příspěvek od celer333 »

Mělo by to jít bezproblému přesunout ;) Jenom pak budeš pak budeš muset změnit zástupce na ploše na aktuální umístění ;)
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

No jo, jenže v registrech to je zapsáno jako na disku C...takže to udělá pěknej bordel... :!: :?:
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Vetsina her nepotrebuje instalaci a pojede i po presunuti, zapisy v registru si udela novy. Zustanou tam ale samozrejme i ty povodni a peknej bordel to bude, to je jasny. Jestli se chces bordelu vyhnout, tak jedine vsechno poctive odinstalovat a nainstalovat znova s jinou cestou
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

ok, to jsem si myslel, ale doufal jsem, že to pude nějakým programem...ok
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Baneshee píše:Vetsina her nepotrebuje instalaci a pojede i po presunuti, zapisy v registru si udela novy. Zustanou tam ale samozrejme i ty povodni a peknej bordel to bude, to je jasny. Jestli se chces bordelu vyhnout, tak jedine vsechno poctive odinstalovat a nainstalovat znova s jinou cestou
souhlas - doplním jen to, že aplikace pracující na per-user bázi (většina her a programů) si vytvoří profily (u her třeba sejvy nebo nastavení) stejně v Users (dříve Documents and Settings) - takže když je přesuneš na jiný disk, tyhle data tam stejně zůstanou, teoreticky by to mohlo fungovat dál bez jakéhokoli zásahu, ale to musíš zkusit už sám
ignorelist: kremrole a dezoláti
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Tak jedná se hlavně o hry, u her maximálně uděláš bordel v tom, že ta hra bude jinde než ji má zapsanej systém, v registrech je milióny informací že ta hra atd je nainstalována v C:\XXX\XXX a když ji přesuneš jinam, už ta hra nepůjde normálně odinstalovat, stejný je to se zástupcema na ploše pro tu hru, nebudou fungovat, dokud je neupravíš na novou cestu, kam si hru přesunul..., většinou to teda problém není, protože odinstalace zruší registry, ale soubory hry si musíš smazat sám...

U programů už je to ale horší, protože některé programy vyžadují ke své funkci shodu s registry, jinak to prostě blbne, např takovej office na psaní - klikneš na ploše na nový textový dokument word (či opendocument) a hodí ti top chybu protože to nenachází WinWord.exe tam, kde má být podle registrů atd...takže programy radši přeinstalovat.
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Ok...rozhodnuto-raději to přeinstaluju-nemám rád bordel... :-D
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

U několika her jsem to dělal a stačilo přepsat v registrech cestu k instalaci (obvykle klíč InstallDir a u něj zaměnit písmenko disku). Těch cest, kde je třeba to písmenko v registrech změnit, je minimum. A samozřejmě opravit zástupce pro spouštění. Klidně to u několika her zkus a pokud to pojede, ušetříš čas.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prometheus »

2 sam_217 Není pravda. Měl jsem kdysi aplikaci která mi vypsala všechny aplikace a umožnila jejich přesun na jakékoliv úložiště (disk, složku atp), samozřejmě upravila všechny hodnoty v registrech a v .dat/ini etc, takže aplikace fungovaly jako by byly nainstalovány právě na zvolený disk.
Vždy prodávám i jinde.
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Prometheus píše:2 sam_217 Není pravda. Měl jsem kdysi aplikaci která mi vypsala všechny aplikace a umožnila jejich přesun na jakékoliv úložiště (disk, složku atp), samozřejmě upravila všechny hodnoty v registrech a v .dat/ini etc, takže aplikace fungovaly jako by byly nainstalovány právě na zvolený disk.
Netvrdím že neexistuje aplikace která to umí, jak sám píšeš, pokud do umí správně upravit registry, není problém....není to něco ve stylu "total uninstall"?
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Právě takovej program sháním...
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prometheus »

sam_217 píše:
Prometheus píše:2 sam_217 Není pravda. Měl jsem kdysi aplikaci která mi vypsala všechny aplikace a umožnila jejich přesun na jakékoliv úložiště (disk, složku atp), samozřejmě upravila všechny hodnoty v registrech a v .dat/ini etc, takže aplikace fungovaly jako by byly nainstalovány právě na zvolený disk.
Netvrdím že neexistuje aplikace která to umí, jak sám píšeš, pokud do umí správně upravit registry, není problém....není to něco ve stylu "total uninstall"?
Ano, bude to něco v tomto stylu.
Vždy prodávám i jinde.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“