SLUCHÁTKA

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Dogg
Začátečník
Začátečník

Re: SLUCHÁTKA

Příspěvek od Dogg »

ahojte
začal jsem dělat elektronickou hudbu na PC a používám starý uzavřený genius sluchátka za nějakých 200 kč

http://www.alza.cz/sluchatka-s-mikrofon ... d48960.htm

ale ještě z kvalitních materiálů, prý to začali nějak šmelit a pod stejným označením prodávají sluchátka se zvukem jako kanálu. mám je už asi 4 roky a kromě toho že mi trochu "bzučí" pravý náušník když hrajou hodně dunící bassy :) a že mikrofon odešel po 14 dnech od dodání fungují výborně, ale říkám si že jelikož když sedím u PC = mám nasazené sluchátka a navíc kromě poslechu dělám i svoji tvorbu tak se chci zeptat jestli se dá sehnat něco lepšího s dobrým poměrem cena/výkon jak jinak. :) předběžně jsem našel toto

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... A01N0UVI1Q

jsou to kvalitní sluchadla? díky

PS: http://www.icetech.cz/zbozi/121694-koss ... -bez-kodu/ tady tyto sluchatka by měli být dost kvalitní ale tady je prodávají "bez kódu" to znamena že nezískám doživotní záruku? myslíte že se vyplatí si připlatit za kód?
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

Poznámka. Koss mimo Porta Pro a elektrostatů nekupovat (výjimkou jsou chroničtí ničitelé sluchátek).

HD201 jsou klasika, nedá se s nimi výběr zkazit. Ale určitě bych se podíval po alternativách: AKG K44, Audio-Technica T22.
Výběr udržuj u značek, které se sluchátky primárně zabývají. Vyškrtat Creative, Genius, Canyon apod.
Dogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dogg »

řikáš KOSS nekupovat? to mě docela překvapuje, ale jsem laik přiznávám. jaký máš proti koss argumenty mohu-li se zeptat? rozhodně nepatřím mezi chronické ničitele ani špunty nebo pecky k mp3 jsem zatím žadné ještě nezničil a sourozence který by mi s tím pomohl naštěstí také nemám... rozhodně by měli sluchátka být uzavřená, čistě pro domácí poslech bez mikrofonu. najít nějaký porovnávací test není žádnej med. našel jsem jen 3 roky staré porovnání http://www.zive.cz/titulni-strana/zvuko ... fault.aspx a zde hodnotí KOSS UR/29 lépe než AKG K44, podle mě hlavně protože mají ovládání hlasitosti což K44 nemá

edit: tak jsem se v tom trochu vrtal a myslím že už jsem našel vítěze

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000000P2A

teď jen chci slyšet jestli mi to posvětíte jako správnou volbu :D
Naposledy upravil(a) Dogg dne pon 5. dub 2010, 17:07, celkem upraveno 1 x.
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

Bohužel HD 205 jsou dost nepovedený model. Docela špatně mi drželi na hlavě a zvuk není vůbec žádná lahoda (kelímkový efekt - špatně navržená uzavřená konstrukce, nijak hutný zvuk).

Zrovna u řady UR jsem se mnohokrát setkal s uživateli, kteří je rychle zlomily... A několikerá reklamace tě přesvědčí o tom, že doživotní záruka má spíše mezi tvé trpělivosti :)
Zvuk u Koss je specifický a mnohokrát špatně vyladěný. O novějších modelech si od toho výrobce dá těžko zdát, poslední dobou jen přejmenovává.

Samozřejmě, když už tedy najednou navrhuješ cenovou relaci okolo 1500, tak se situace mění...
Dogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dogg »

viděl bych to jako horní hranici okolo těch 1200-1300kč, protože nemám ani samostatnou zvukovku a to bysme se pak dostávali úplně jinam a to nechci

cenu jsem zvedl protože jsem četl jsem ohlasy lidí na CZC na Sennheiser HD 201 a někdo chválil někdo hanil.... to samé UR/20 a dokonce i UR/29 ale u Sennheiser HD 205 byli všechny ohlasy kladné, jen si stěžovali na tlak na uši a to se vysvětluje tím že jsou supraaurální (pochopil jsem z toho že prostě nejsou dělané na to aby ti náušník obkružoval celé ucho a je to záměr kvůli izolaci) což je otázka zvyku a dá se to i nějak povolit ale co je důležité všichni hrozně chválí právě ten zvuk

pokud tě nepadá v ceně těchto sluchátek nějaké kvalitnější tak sem s tím

edit: co třeba Beyerdynamic DT 235 ??? jsou lepší?
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

supraaurály leží na uších, circumaurály uši obkružují (circumaurály jsou všeobecně hlavně pohodlnější, protože netlačí na ucho, ale opírají se o lebku). S izolací to nemá nic společného. Ta se odvíjí od konstrukce (open, semi-open, closed) a také od použitých náušníků a přítlaku (obecně větší přítlak, větší izolace např. HD280)

Podle CZC a dalších podobných "řekněme IT webů" se moc neřiď. Relevantní informace jako poruchovost jako komfort jistě, to je pro všechny stejné. Ale zvukové vlastnosti by opravdu hodnotit s tím minimem zkušeností neměli.

Na integrovanou zvukovku se nemusíš bát pro začátek připojit ani HD555... Tak se jen koupí lepší (ne Creative a jede to :) )

DT235 jsem několik stránek zpět doporučoval, jejich přednes mi hodně vyhovoval (jsou to supraaurály)
AKG K514, zaduněnější Denony D301 nebo 501, Audio-Techniky SJ5 (moje oblíbená značka a jejich zvuk) nebo robusnější M20.
Dogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dogg »

paráda děkuji, teď už se v tom jenom prohrabat :) určitě ale zvolím radši ty pohodlnější circumaurály, zatím teda ty AKG K514 u mě vedou ;-) a zítra mrknu na ty co doporučuješ.
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

Ty AKG budou tak na pomezí, i ty Denony. Ale myslím, že u nás na avforu ti poradili dobře, takže už jen promyslet :wink:
Dogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dogg »

jak na to koukám tak Denon D301 i 501 (tydle jsou už o level výš s cenou) dokonce i Audio-Technica ATH-SJ5 se pro mě zdají nepraktické ty oddělené dráty (do každého ucha zvlášť) ale ty M20 by stáli za uvážení jsou s cenou totožné jako ty K514
bong
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bong »

Zdravim, hladam nejake kvalitne sluchatka (spunty) do nejakych 23€ (700 SK), doteraz som bol pomerne spokojny s Creative Earphones EP-630, ktore som ale stratil, tak hladam nejaku alternativu...na bezne pocuvanie, v buse, na cestach, nic extra. Ci by som sa skor mal znova rozhodnut pre tieto?
MB: Asus P8H61-M LX soc. 1155 H61 DD3 mATX CPU: i5-2500, 3,30 GHz, 6MB, LGA1155 BOX RAM: Kingston 2x4GB DDR3, 1333MHz CL9 GPU: ASUS ENGTX560 Ti DC/2DI/1GD5 1GB/256-bit GDDR5 HDD: SAMSUNG 400 GB SATA2 16 MB - HD401LJ SSD: Kingston 64GB SSDNow V100 Series SATA2, 2.5"
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

(Tohle není doporučení pro příspěvek nademnou..)
Právě jsem domů přinesl uzavřená AKG K77, hrají opravdu krásně, dynamicky a basy jsou přesnější a přítomnější než u Sennheiserů HD201 které jsem měl zhruba 3 roky. Ani s jedněmi neuděláte chybu, ale pro všechny lovce lowendových odposlechů a snahu o vyrovnaný přednes můžu rozhodně AKG doporučit, rozdíl je znát..
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

nemam rad levna uzavrena sluchatka, jeste jsem neslysel nejake takove hrat slusne.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

dnes som zaplatil a cakam na kuriera s Audio-Technica ATH-T44, som zvedavy, ktore si zoberiem do prace na pocuvanie hudby, ci tieto, alebo terajsie Creative AURVANA Live!.

Jedny ostanu doma na hry a druhe na muziku do prace, nech to odsypa...
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

Na creative sem alergický, dělají takové hrozné výšky až to tahá za uši, přitom to není vůbec přirozené. Měl sem od nich možnost slyšet tři verze, a všechny to samé.

A koss porta pro to je taky pěkněj hnůj, tak přebasovaný sluchátka sem už dlouho neslyšel :-D
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Nemám veľké či dlhoročné skúsenosti s audio ale keď niekto vypustí niečo podobné tak mal by na konci svojho príspevku dopísať: " každý sme iný a každý vnímame zvuk inak " každému vyhovuje niečo iné

PS: nevlastním nič od koss či creative
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

Jo možná semměl dodat, že sem na sluchátka už rezignoval. Z mptrojky mám nějaký obyčejný sony přes uši za cca 400. A doma jedu jenom z repráků.
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

Pokukuji po nových sluchátkách, jelikož mi u současných praskl most...
Limit jsem nastavil na 900,- Kč, využití hudba, filmy... ale nejsem moc náročný na zvuk. Určitě ale chci sluchátka přes uši.

Zatím jsem koukal po:
Sennheiser eH 150 - Link
- vypadají slušně, příjemná cena

nebo
PHILIPS SBCHC8440/00 - Link
- bezdrát, umim si je sehnat za podobnou ceu jako mají senny výše.

Je nějaký tip, který by stál za zvážení? Či nějaký názor na výše uvedené?
Díky...
BRKO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRKO »

Panove, mel bych dotaz ohledne staleho pripojeni bednicek a sluchatek k jedne zvukovce. Evidentne je treba nejaka rozdvojka do zeleny diry.

Kdyz do zvukovky pichnu tenhle malej hajzlik, jak moc to ovlivni kvalitu zvuku ve sluchatkach?
Bednicky jsou zakladni sumidla, co slouzi me drahe polovicce na filmy a hudbu, tam je mi zvuk sumak.

Diky
BRKO

win10: b450, 1600af, 16GB 3200mhz, rx570, 550W
win10: b450, 5700x3d, 32GB 3200mhz, rx 6600, 550W
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

a sluchatka?
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
BRKO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRKO »

myom píše:a sluchatka?
ups :oops:
audigy 2zs + koss sb40

win10: b450, 1600af, 16GB 3200mhz, rx570, 550W
win10: b450, 5700x3d, 32GB 3200mhz, rx 6600, 550W