Řady podporované win7

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Oneeye_IO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Řady podporované win7

Příspěvek od Oneeye_IO »

Ahoj. Řeším teď menší problém s win7 a podporou grafik. Jelikož se v nvidiích nevyznám, potřeboval bych poradit, které řady jsou oficiálně podporovány win7? U ati vím, že až od řady HD2XXX.
Když jsem se díval na stránky nvidie tak to vypadá, že podporují i řadu 7000 což se mi moc nezdá, protože jestli si dobře pamatuju, tak to bylo tak ze stejné doby co můj radeon x1600 který už bohužel podporován není.
Potřebuji obyčejnou grafiku na kterou budou ovladače a která bude PCIex 1.0. Jinak bych už koupil toho nejlevnějšího radeona a nesháněl po bazarech.
PC: AMD Athlon II X4 640 :: Gelid Tranquillo :: Gigabyte GA-870A-UD3 rev. 2.1 :: Kingston DDR3 4GB :: Powercolor HD5750 SCS3 :: ESI Maya 44 :: Chieftec APS-500S :: Antec Three Hundred :: W7 x64
Lenovo X61: 1,8GHz :: 2GB
Miranda IM | Opera | Gimp | Inkscape | WWFSMD? I want to believe
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Řady podporované win7

Příspěvek od Baneshee »

nVidia podporuje vsechny karty od GF6 vys. Ati sice nevydava primo drivery pro starsi rady a Win7, ale funguji tam normalne drivery pro Vistu nebo Microsofti. Akorat to podporuje jen WDDM 1.0 a ne 1.1. Otazka je, jestli ti to k necemu je :)
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
Oneeye_IO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oneeye_IO »

No problém je v těch driverech od MS. Ono to sice jede ale tak bídně, že jsem to vážně nečekal. Mám tady jednu aplikaci která vykresluje jednu opravdu jednoduchou věc přes OpenGL 1.1 a jede mi to na 7-11 FPS. Vedle na notebooku s integrovanou grafikou od intelu s 32MB to jede na 70-100 FPS.

Drivery na Vistu jsem tam zkoušel nacpat ale řekne mi to, že používám nejnovější, ikdyž se to tam pokouším nacpat ručně přes průvodce. :|

Proto mě jediné řešení napadlo koupit nějakého lowend radeona ale potom jsem zjistil, že bývají ty problémy s nekompatibilitou PCIex 2.0 s 1.0. Takže jsem začal shánět něco staršího. V nvidiích se nevyznám, takže nevím co by mi jelo a co ne od nich.
PC: AMD Athlon II X4 640 :: Gelid Tranquillo :: Gigabyte GA-870A-UD3 rev. 2.1 :: Kingston DDR3 4GB :: Powercolor HD5750 SCS3 :: ESI Maya 44 :: Chieftec APS-500S :: Antec Three Hundred :: W7 x64
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

zkus tyhle, na X1600 by mely jit a jsou urcite novejsi jak to, co je tam v zakladu od MS http://support.amd.com/us/gpudownload/w ... ng=English

Co se tyce te nVidie, tak te tvoji karte vykonove problizne odpovida GF6600GT nebo 7600GS
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
Oneeye_IO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oneeye_IO »

To už jsem zkoušel i dřív. Když mám jenom samotný driver tak to proběhne a prý je nainstalováno. Ovladače ale pořád zůstávají ty od MS. Když skouším nainstalovat Catalysty tak se to ptá jestli nainstalovat ovladač ATi ale potom ten instalátor nic nedělá a stojí.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“