oprava starych fotografii

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

oprava starych fotografii

Příspěvek od KOFis »

zdravim,
naskenoval jsem nedavno nekolik fotografii, ktere jsem mel par roku na zdi, svitilo na ne slunce a bal jsem se aby z nich jeste neco zbylo. fotografie jsou ale hodne poskozene, zezloutle a s ruznyma skvrnama.

chci se zeptat na moznost jejich opravy: vim ze opravy starych fotek nabizi kde jaky fotoshop, ale chci se zeptat jak moc je to slozite, jestli to muze behem chvilky ve photoshopu vyretusovat i bezny uzivatel za drobnou odmenu, nebo je lepsi to sverit odbornikum?

v pripade ze to neni tak velky problem, najde se tu nekdo kdo by mi fotografie pomohl za drobnou odmenu opravit? jedna se o 1-3ks.

predem diky za rady :borg:
rezon30
Začátečník
Začátečník

Re: oprava starych fotografii

Příspěvek od rezon30 »

Imho na tom nic není, zvládne to i bfu, pokud s photoshopem trochu umí. Nevim kolik za to chce fotolab, ale určitě víc než odpovídá času, který nad tím stráví.
CPU: Intel Core 2 Duo E7300 + Thermalright SI-128 SE | MB: Gigabyte GA-EP35-DS3 (rev.2.1) | RAM: A-Data Vitesta EE 6GB 800MHz | HDD: Crucial M4 128GB + Samsung SpinPoint F1 640GB + Samsung SpinPoint F3 1TB | GPU: Sapphire ATI Radeon HD 4850 + AC Accelero s1 rev.2 | PSU: Enermax MODU82+ 425W | CASE: TT Armor Jr. + 4x Nexus D12SL-12 BW | LCD: Acer 2216 Wsd 22 1680x1050 | KB+Mouse: Logitech -Ultra-X Premium keyboard + A4tech XL-750BF | Sound: Creative Inspire 5.1 5100 / Creative Fatal1ty Gaming Headset
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

bfu zvladne hovno... to potom bfu zvladne aj postavit dom, ak mu das tehly a maltu. A tiez bude lacnejsi, ako majster murar s x rocnymi skusenostami.

Praca s Photoshopom je mojim zamestnanim a ked vidim podobne debilne poznamky, kypi mi zlc... ak to ma byt spravene poriadne, co asi hej, kedze su to tvoje fotky, chce sa to tomu venovat viac a kvalitne a pohrat sa s detailami.
Este mam taky dojem, ze ked si si to skenoval sam... neviem, aky mas scaner, ale ak nieco lacnejsie, tak farby a ostrost asi nebudu podane ma maximalnej moznej kvalite (za kvalitnmy scanner ratam nieco, co len scanuje a stalo viac, ako 20k CZK). Dobry, kvalitny scan je zaklad, ako sa hovori: z hovna bic neupletiec...
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

nepotrebujes mit scaner za 20 litru...priznej se,... zase si u toho honis :lol: :roll:
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

na scanování a kopírování faktur opravdu stačí scanner za pár šupů, ale na fotky, filmy a tak už to nestačí.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

zdravim, diky vsem za rady.

ty fotky nejsou zadne umelecke dilo, jsou cernobile, vyrobene doma, format jen 9x13 a ta oprava nemusi byt tak kvalitni aby to slo pouzit na obalku casopisu :-) takze me zajimalo jestli je to tak pracne abych to musel nechat delat v obchode nebo by mi s tim nejaky sikula mohl pomoct.

podle rad to ale teda zanesu do obchodu ;)
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

Flegy píše:nepotrebujes mit scaner za 20 litru...priznej se,... zase si u toho honis
Na "takove to domaci skenovanicko" nie, ale ak chces kvalitne vysledky, tak hej.
Ak mas nekvalitne podklady a este ich "dodrbes" zlym lacnym scanerikom... zbytocne s tym potom nieco robit.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8

rezon30
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rezon30 »

Hoď to někam na rapid nebo uloz to a já na to mrknu. Nebo si můžeš koupit scanner za 20k+, profesionální grafickou stanici a najmout grafika, aby to vůbec mělo cenu, že wuuduu :D
CPU: Intel Core 2 Duo E7300 + Thermalright SI-128 SE | MB: Gigabyte GA-EP35-DS3 (rev.2.1) | RAM: A-Data Vitesta EE 6GB 800MHz | HDD: Crucial M4 128GB + Samsung SpinPoint F1 640GB + Samsung SpinPoint F3 1TB | GPU: Sapphire ATI Radeon HD 4850 + AC Accelero s1 rev.2 | PSU: Enermax MODU82+ 425W | CASE: TT Armor Jr. + 4x Nexus D12SL-12 BW | LCD: Acer 2216 Wsd 22 1680x1050 | KB+Mouse: Logitech -Ultra-X Premium keyboard + A4tech XL-750BF | Sound: Creative Inspire 5.1 5100 / Creative Fatal1ty Gaming Headset
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

rezon30 píše:Hoď to někam na rapid nebo uloz to a já na to mrknu. Nebo si můžeš koupit scanner za 20k+, profesionální grafickou stanici a najmout grafika, aby to vůbec mělo cenu, že wuuduu :D
myslim ze ani pak by to u wuuduu neproslo, rekl by ze se na te fotce blbe tvarim, takze oprava je zbytecna :-P
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

ne ne, das to nascanovat niekomu, kto taky scaner ma. Nemusi byt za 20k, moze byt aj za 1M.

Ale je to na tebe, samozrejme, mozno ti postaci scaner z multifunkcneho Canonu a upravy v PS na TN monitore. :mrgreen: Zalezi, akych mas kamaratov a moznosti, a co si schopny pre to urobit a ako ti na tom zalezi, to je mi jasne.

Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

nic proti, ale fakt si myslim, ze to moc hrotis :) . stejne ma 90% useru pc acer lcd 19"... tak naco mit eizo za 50 litru a skener za mego kdyz kazdej trotl vidi ho*no :wink: . zacina mi to pripominat dred ze smetiste o typech lidi a typech aut :) . proste to moc hrotis. navic pochybuju ze ma nejakej kloubnej fotak (podle tebe asi neco za 300-500 litru s objektivem pres pul republiky... ( :lol: ) aby potreboval scanovat v uberscaneru :)
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Jak říká rezon30, někam něco hoď na ukázku, taky se ti na to můžu podívat, Pár let zkušeností s Photoshopem už mám.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“