Základní objektiv kolem 12k Kč

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Základní objektiv kolem 12k Kč

Příspěvek od Holda »

Ahoj, byl mi přiznán grant, ve kterém mám mimo jiné zažádáno i 13000 Kč na nákup fototechniky, tak řeším co vybrat. Jsem si jistý, že to bude nějaké základní sklo kolem rozsahu 18-50, protože můj stávající Canoní IS seťák je po pádu asi z metru a půl na beton hodně funky :D
Mám 450D a ambice (nebo spíše peníze) na přechod na FF zatím nemám.
Víceméně mi to vychází na tyto tři kusy:
Sigma 17-70 mm F 2,8-4,0 DC Macro HSM OS
Tamron SP 17-50 mm F 2,8 XR Di II VC
Canon EF-S 17-85 mm f/4-5,6 USM IS

Tamronu moc nevěřím, ač pár testů nedopadlo špatně, podle mě to bude zase loterie na kus jako u předchůdce, Sigma to samý a Canon má podlě mě zase nic moc build a optickou kvalitu.

A co bych od toho chtěl? No, víceméně nepožaduju nic extra, jen rychlé ostření a přiměřenou ostrost. Bude se používat na focení v terénu, takže asi i malinko lepší build nebude na škodu.

Za rady budu rád, díky :)
.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Základní objektiv kolem 12k Kč

Příspěvek od busy »

Ja keby som mal canon tak ako záklaďák si určite zoberem 17-55 2.8 IS. Avšak predpokladám že za ten grant si nebudeš môcť dovoliť kúpiť starší kus. Možno by som pouvažoval o 15-85 či ako sa volá ten nový objektív ktorý by na fotografovanie terénu bol asi veľmi vhodný. Mám ale pocit že stojí trochu viac a tak isto aj 17-40 sa ti tam asi zmestiť nebude. Predpokladám že máš nejaký základný zoom, minimálne 18-55? Ak áno tak by som to menil asi len za ten tamron, kvôli svetelnosti ale určite by som si ten kus niekde odskúšal a až potom si ho kúpil.
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Osobně bych byl rád za pevné sklo. Ale kamarád si koupil toto a pravda je ta že jeho kvalita obrazu není OK. Na plnou díru dělá jemné Glow, trochu aberuje a aby kreslil ostře musí být clona alespoň 2,8 a výš. Jednoduše řečeno podával jen o něco málo lepší výkon než Helios 44M f2 58mm a je horší než CZJ Pancolar f1.8 50mm. Ale to už pletu hrušky a jablka, staré MF sklo nechceš.

Spíš bych ti poradil navštívit obchod, řekl jim co chceš a objektivy vyzkoušel. Doma by ses mohl v klidu podívat jak umí kreslit atd. Nákup takového "zařízení" už jinak řešit nebudu protože to nemá moc cenu.
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

No bohužel to nejsou moje peníze, takže pravidla jsou jasná, musí jít o nový zboží a musím se vejít do té ceny, ze svého si připlatit nemůžu, to jsem už zjišťoval.
Já zvažuju, že zajdu ke Škodovi a tam ty tři zkusím a doma to prohlídnu, přesně jak si psal, jenže tam se točí zboží tak rychle, že ten konkrétní kus, co by zrovna mohl být v pořádku bude už fuč. A brát si tam můj netbook a pokoušet se na něm něco vykoumat by asi byla smrt. Řešení je i objednávat to přes net a do 14 dnů vracet, jenže to je běh na dlouhou trať a moc se mi do toho papírování s tím nechce.
Ach jo bohužel to sklo potřebuju nutně 18-55IS co mám je tragickej, od tý doby co mmi padnul na beton, tak pořádně neostří, nekreslí, nic, něco se tam hnulo, nestát se tohle, tak koupím 580EX II a mám po starostech s výběrem :|
.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

ja ešte pred rokom keď som zvažoval opustiť olympus a kúpiť canon či nikon, tak ma neoslovilo žiadny základný objektív až canon 17-55. Keby som však bol nútený vybrať v tejto kategórii tak je to určite ten tamron, s ktorým som videl veľa spokojných užívateľov, avšak aj nespokojných. Byť tebou zoberem tam notebook, urobím dve fotky na blízku, dve na zaostrenie na diaľku, a ak to bude ok, tak by som ho zobral. Zase nejakú podrobnú analýzu pri 1:1 nemá zmysel robiť.
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Bohužel to problém Canonu, ale měnit systém kvůli tomu nehodlám, mám takhle přístup k věcem od kamaráda s 1D III :)
.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Sigma určitě kreslí líp než základní Canoní seťák. Ostří docela nablízko a má stabilizaci. Samozřejmě to z ní nedělá skutečný makrosklo, ale drobný plus to je. Co zkusit konkrétní kus třeba u Škody, nacvakat snímky (pro jistotu si opsat sériový číslo) a poprosit je, jestli by ti ho třeba na půlden nemohli rezervovat? Když budeš spokojenej, koupíš, když ne, necháš jim ho tam...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Nějak tak budu asi muset postupovat, snad budou dostatečně ochotný, ale zatim mi tam vždy vyhověli. Štve mě, že nemám ntb s lepším LCD, to bych to v klidu prohlídnul někde v restauraci, na 10" s lesklou úpravou mnoho nerozeznám, ale nějak si už poradím.
.
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Ochotní budou určitě, jinak by byly proti sobě. S tím noťasem zjistíš alespoň ostrost, DoF a částečně co dělá antireflex s barvami. S tou rezervací je to dobrý nápad, řekneš jim že jedno z těch třech skel určitě vezmeš a doma jim zavoláš které.

PS>Pokud nebudeš ten špatný objektiv potřebovat měl bych o něj zájem, na pokusy.
strelec3751
Nováček
Nováček

Příspěvek od strelec3751 »

Mám Tamron AF 17-50 , 2,8 a jsem s ním moc spokojený. Podle zkušeností většiny uživatelů má perfektní ostrost. U některých kusů, ale spíše z počátků výroby, se vyskytly problémy s rychlostí ostření a back nebo front focusem. Ale myslím, že byly spíše vyjímky. U mého objektivu nemám problémy ani s rychlostí ostření. ( na Canon 450)

Střelec
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“