Určení BPM u MP3 - který program to umí?

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Určení BPM u MP3 - který program to umí?

Příspěvek od robocop »

Který program (prehrávač mp3) mi dokaze ukazat hodnotu BPM u prehravane skladby?
Treba 3 basy za sekundu je 180BPM
Winamp mi to nikde neukazuje - nebo aspon nevim kam bych se mel presne podivat.
Ollie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Určení BPM u MP3 - který program to umí?

Příspěvek od Ollie »

Vyzkoušej nějaký plugin do winampu, teď jsem zkusil hned ten první - AtomixBPM, a zdá se že celkem funguje. Nebo zkus nějaký "pouštěčský" SW - VirtualDJ, Traktor,...
Obrázek
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

robocop píše: Treba 3 basy za sekundu je 180BPM
jenom upresnim ze nejde o basy ale o udery...

jinak jak napsal Ollie
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

Ollie píše:Vyzkoušej nějaký plugin do winampu, teď jsem zkusil hned ten první - AtomixBPM, a zdá se že celkem funguje. Nebo zkus nějaký "pouštěčský" SW - VirtualDJ, Traktor,...
Mám Winamp 5.572 a po nainstalovani TonioWare s BPMeter - THE beat counter for Winamp se nic nestalo.
Ani nikde v menui Winampu jsem moznost aby to ukazalo BPM nenasel
poradite prosim jak to zprovoznit?
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

jdi do nastaveni winampu a do sekce plugins (mohlo by to byt v DSP Effects, nebo general purpose)
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

NEONET píše:jdi do nastaveni winampu a do sekce plugins (mohlo by to byt v DSP Effects, nebo general purpose)
Díky za pomoc.
trosku mi pomohl Vas navod a nasel jsem to presne v:
Options/Preferences/Plug-ins/DSP/Efects - a tam uz jsou videt vsechny pluginy co jsem nainstaloval
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Těch pluginů do Winampu byla vždycky hromada. Mě by spíš zajímalo, na co ti to tam bude dobré. Zjišťovat BPM má smysl hlavně pro mixování, tedy pro DJ. A na to je nejlepší obstarat si Traktor DJ Studio. Já kdysi používal nějaký soft Carrot Virtual Turntables a tam sice bylo - stejně jako v Traktoru - automatické detekování BPM, ale nejvíc se mi osvědčilo si to zjistit ručně, tedy ťukat podle rytmu do jedné klávesy ;) Je to docela spolehlivé, ale ani ta automatická detekce nebývá na 100% přesná, zejména u skladeb, kde není BPM nějak zaokrouhlené, ale třeba 157,4 a tak podobně, to je hrůza. To jen tak BTW.
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

Jindy píše:Těch pluginů do Winampu byla vždycky hromada. Mě by spíš zajímalo, na co ti to tam bude dobré. Zjišťovat BPM má smysl hlavně pro mixování, tedy pro DJ. A na to je nejlepší obstarat si Traktor DJ Studio. Já kdysi používal nějaký soft Carrot Virtual Turntables a tam sice bylo - stejně jako v Traktoru - automatické detekování BPM, ale nejvíc se mi osvědčilo si to zjistit ručně, tedy ťukat podle rytmu do jedné klávesy ;) Je to docela spolehlivé, ale ani ta automatická detekce nebývá na 100% přesná, zejména u skladeb, kde není BPM nějak zaokrouhlené, ale třeba 157,4 a tak podobně, to je hrůza. To jen tak BTW.
Já to potrebuji přimo pro mixovani hudby v programu Cool Edit Pro 2.1.
Jde o to, že v tom programu se to da mixovat pomalu a presne - není to mixovaní jako kdyz DJ mixuje za pultem na diskotece(tady to nemusim mixovat v realnm bezicim case skladby), kde nemuze nic pokazit.
Takhle to namixuji vklidu a mam na to casu kolik si usmyslim.
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

robocop: A ty s tím děláš jen prolínačky na koncích a začátcích skladeb? No, to je jedno, ale možná bych místo toho Cool Editu zkusil Adobe Audition, to je stejně tuším nástupce. Já tu mám verzi 3.0 a je to hodně slušné, ale na některé věci možná až příliš rozsáhlé, takže už léta na mixování používám Sound Forge 7.0 a jsem happy.

Koukal jsem se jestli na to není nějaké VST, ale nic moc jsem nenašel. Ale asi radši, než pluginy do Winampa, bych volil něco standalone.
Třeba Mixmeister BPM Analyzer - http://www.mixmeister.com/bpmanalyzer/bpmanalyzer.asp
Nebo - http://www.pyramidedata.dk/autobpm.html

Nějaké čtení tady - http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?t=256168

Jinak ten Mixmeister je dost slušnej, určitě ho zkus radši, než ty jiné věci.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“