Win 7 a USB porty
Moderátor: Loki5567
- matrix49
- Nováček

-
Win 7 a USB porty
Ahoj,
mam problem s USB porty na Win 7. Jde o to, ze mi po pripojeni USB flash disku na nekterych portech hlasi, ze se nepodarilo nalezt USB, konkretne: "Zařízení USB nebylo rozpoznáno" a Spavce zarizena jej detekuje jako "Unknown device". Krome mysi to je tak i s jinymi USB zarizenimi - zkousel jsem tri ruzne USB flash disky a jednu ctečku karet.
Tento problem se vyskytuje na portech na celnim panelu casu (Cooler Master Elite 335), portu na ctecce karet - tyto jsou napojeny na interni pripojky na MB; dale nefunguje na portech na zadnim panelu MB v sekci kde je PS2 port a dva USB porty a v sekci kde je LAN pripojka s dalsimi dvema USB porty. Naopak se v pohode nacte na zbylych sesti USB portech ve trech prostrednich sekcich na zadnim panelu MB.
Mam nainstalovany Windows 7 32bit (predtim jsem tam mel nainstalovany i 64bit, ale tam jsem nevyzkousel vsechny porty - pouze ty predni a ty v sekci s PS2 portem). Zatim jsem na tomto pocitaci jeste nezkousel instalovat Windows XP.
Ovladace MB i aktualizace OS mam nejnovejsi.
mam problem s USB porty na Win 7. Jde o to, ze mi po pripojeni USB flash disku na nekterych portech hlasi, ze se nepodarilo nalezt USB, konkretne: "Zařízení USB nebylo rozpoznáno" a Spavce zarizena jej detekuje jako "Unknown device". Krome mysi to je tak i s jinymi USB zarizenimi - zkousel jsem tri ruzne USB flash disky a jednu ctečku karet.
Tento problem se vyskytuje na portech na celnim panelu casu (Cooler Master Elite 335), portu na ctecce karet - tyto jsou napojeny na interni pripojky na MB; dale nefunguje na portech na zadnim panelu MB v sekci kde je PS2 port a dva USB porty a v sekci kde je LAN pripojka s dalsimi dvema USB porty. Naopak se v pohode nacte na zbylych sesti USB portech ve trech prostrednich sekcich na zadnim panelu MB.
Mam nainstalovany Windows 7 32bit (predtim jsem tam mel nainstalovany i 64bit, ale tam jsem nevyzkousel vsechny porty - pouze ty predni a ty v sekci s PS2 portem). Zatim jsem na tomto pocitaci jeste nezkousel instalovat Windows XP.
Ovladace MB i aktualizace OS mam nejnovejsi.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Win 7 a USB porty
Na to, ze USB spravne nefunguji na portech na case bych pochopil. Tam je problem s tim, ze obcas vypadava napajeni (respektive zarizeni nedostava tolik, kolik by melo), co se tyce toho na desce, tak netusim. Ale mozna to bude stejny problem jako s temi na case.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- zombux
- Odborník PCT

- Mastodont
- Černá karta

-
Zkusil bych zdroj, jak říká zombux.
OT: IMHO nezdá se Vám, že teď ten HW stojí za starou bačkoru? Takovýhle nesmysly jsme neřešili ani v dobách socketuA.
OT: IMHO nezdá se Vám, že teď ten HW stojí za starou bačkoru? Takovýhle nesmysly jsme neřešili ani v dobách socketuA.
- zombux
- Odborník PCT

Re OT: co čekáš, když tenkrát stál průměrnej počítač 50k a nabušená mašina kilo, a dneska to stojí čtvrtinu... to se muselo zákonitě projevit na kvalitě a je to všechno spotřebák - se všema pozitivama a negativama. ale abysme jen nehaněli, zase odpadla spousta problémů typu konflikty IRQ, nefungující ovladače atd, takže problém se zdrojem je to nejmenšíMastodont píše:Zkusil bych zdroj, jak říká zombux.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Mastodont
- Černá karta

-
To je fakt. 
- matrix49
- Nováček

-
Na zdroj bych to nevidel, tam mam 550W Corsaira. Cela sestava vypada takhle:
zakladovka: Gigabyte P55-UD3
procesor: Intel i5 750
chladic: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2
ram: Corsair 2x2GB DDR3, 1333MHz, CL9
grafika: Sapphire ATI HD 5750 Vapor-X, DDR5
zdroj: Corsair VX550, 550W
harddisk: Samsung SpinPoint F3 500GB, SATA II
dvd: LG GH22NS, SATA
ctecka karet: Eurocase interni 33v1, interni USB
case: Cooler Master Elite 335
mate nejakej odhad, jak by se k tomu chovaly XP? Jestli by to taky nerozpoznaly, nebo co bych mohl ocekavat... zatim reinstal delat nechci...
zakladovka: Gigabyte P55-UD3
procesor: Intel i5 750
chladic: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2
ram: Corsair 2x2GB DDR3, 1333MHz, CL9
grafika: Sapphire ATI HD 5750 Vapor-X, DDR5
zdroj: Corsair VX550, 550W
harddisk: Samsung SpinPoint F3 500GB, SATA II
dvd: LG GH22NS, SATA
ctecka karet: Eurocase interni 33v1, interni USB
case: Cooler Master Elite 335
mate nejakej odhad, jak by se k tomu chovaly XP? Jestli by to taky nerozpoznaly, nebo co bych mohl ocekavat... zatim reinstal delat nechci...
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
To že zdroj je Corsair 550W nemusí nutně znamenat že funguje jak má, vyzkoušej také nějaký jiný 
WinXP se pravděpodobně budou chovat stejně, takřka jistě je to HW, nikoli SW problém... nicméně jistě najdeš způsob jak to vyzkoušet aniž bys musel mazat stávající OS (WinPE, liveCD nějakého linuxu, atd...)
WinXP se pravděpodobně budou chovat stejně, takřka jistě je to HW, nikoli SW problém... nicméně jistě najdeš způsob jak to vyzkoušet aniž bys musel mazat stávající OS (WinPE, liveCD nějakého linuxu, atd...)
- matrix49
- Nováček

-
No ale stejne mi vrta hlavou, proc v tom samym portu, co nejde nacist USB flsh disk, normalne funguje mys...
- zombux
- Odborník PCT

možná proto, že USB flashka a myš jsou dost odlišná zařízení, hlavně povahou napájení - takže zdroj může být problém - ale nutně nemusí!
ignorelist: kremrole a dezoláti
- chovi
- Začátečník

mam rovnaký problém a tak by ma zaujímalo, ako si ho vyriesil 
Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz BOX 8M , BLUE STORM 2 500W ,GAINWARD 9559 ATI HD4850 512MB TV DD GS PCX ,ASUS P5N-D, RAM KINGSTON DDR2 2GB 800MHz KVR800D2N6/2G
DELL XPS l702x - Intel Core i7 2630QM Sandy Bridge, 17.3" TL 3D LED 1920x1080, RAM 8GB DDR3, NVIDIA GeForce GT555M 3GB, HDD 750GB 7200 otáček, DVD, WiFi, BlueTooth, DVB-T tuner, Webkamera, Windows 7 Home Premium 64-bit
DELL XPS l702x - Intel Core i7 2630QM Sandy Bridge, 17.3" TL 3D LED 1920x1080, RAM 8GB DDR3, NVIDIA GeForce GT555M 3GB, HDD 750GB 7200 otáček, DVD, WiFi, BlueTooth, DVB-T tuner, Webkamera, Windows 7 Home Premium 64-bit