Meverick píše:Ja mam 3x puvodniho raptora v raidu a je to rozdil dost znatelny bohuzel i akusticky.
věř že sebelepší raptor v raidu se na SSD nechytá
edit: tím myslím kvalitní SSD postavené na intelu, ne ty základní A-data za 2000Kč...
reagoval jsem na porovnani s klasickym 7200ot diskem,
verim ze na system je ssd lepsi, jiz jsem si objednal x25-m castecne ale kvuli hluku, start systemu apod je ale i na tomto setsakra rychly, v prenosove rychlosti se na nej ale jentak ssd nedotahne alespon ne bezne kousky nebo non-raid
Zopakujem už zopakované.
U SSD neide ani tak o rýchlosť ako o prístupovú dobu. Ak zamýšľaš mať na SSD iba OS tak kľudne 40GB Intel, ale kebyže aj zopár profesionálnejších aplikácií tak radšej 80GB verziu.
Nie nie, PC bude vyuzivany cisto na hry+net. Cize cez noc budem stahovat (potrebujem ticho a rano subory prenesiem na HDD). Dakujem teda, pojdem do toho 40GB intelu ak za tu cenu nie je nic lepsie
yNo píše:Nie nie, PC bude vyuzivany cisto na hry+net. Cize cez noc budem stahovat (potrebujem ticho a rano subory prenesiem na HDD). Dakujem teda, pojdem do toho 40GB intelu ak za tu cenu nie je nic lepsie
to není zrovna nejlepší řešení, systém zabere cca 20GB+, a na "stahování" už moc nezbývá, navíc downloady docela drsně sníží životnost. spíš bych na tomhle místě uvažoval o 5400rpm HDD + tlumící box. tady jsou SSD vyhozený prachy
Takze nakoniec skoncim tam kde som bol aj v minulosti 2x500Gb F3 Raid 0 v Boxoch a nato hodim aj system aj hry?! Preto sa pytam, s SSD nemam ziadne skusenosti okrem toho ze som jeden drzal v ruke
no je potřeba pochopit v čem je síla SSD a v čem je slabina - na systém, kde je potřeba bleskově číst data, je ideální, ale jako soumar pro downloady je k ničemu, to dá rozum...
Takze keby ten SSD bol pouzivany len na system,naozaj nic ine, iba zopar zakladnych programov a stahovanie by sa teda uskutocnovalo na nejaky 1TB 5400RPM HDD malo by to nejaky vyznam?(Samozrejme s tym ze by som mal tie 2X hdd v Raid 0 kvoli tym hram,atd,ktore by sa pri nepouzivani uplne vypinali)
Chtěl bych se zeptat: mám Intel X25-M 80GB jako systémový disk a velice často (takřka rezidentně) používám Operu, ve které mám otevřeno asi 50 tabů a nějakých 20MB diskové cache. Měl bych tu diskovou cache přesunout někam jinam, rozuměj představuje pro životnost SSD nějaký zásadní problém?
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Co tenhle? Nechce se mi dávat takový prachy za ten Intel 40GB, když za trochu víc už je 64GB, byt jen o neco trochu pomalejsi?! http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=73774
I tak by to ale mělo oproti klasickému HDD být veliký rozdíl, ne? Jasně že s intelem to bude ještě lepší ...
Však si pozri test aký rozdiel je medzi jednotlivými diskami http://www.extrahardware.cz/ssdnow-v-ge ... shiba-trim, v 90% v grafoch dve disky predbiehajú ostatné jedne je Intel X-25 34nm a druhí Kingston V40 s radičom od Intelu.
Stano K. píše:Však si pozri test aký rozdiel je medzi jednotlivými diskami http://www.extrahardware.cz/ssdnow-v-ge ... shiba-trim, v 90% v grafoch dve disky predbiehajú ostatné jedne je Intel X-25 34nm a druhí Kingston V40 s radičom od Intelu.
ano, protože Kingston V40 = Intel X25-V (jen je levnější, už se prakticky nedá nikde sehnat, a podpora TRIM je u něj jen neoficiální). stejně tak 80GB Kingston = X25-M, ale je nepochopitelně dražší, takže celkem nemá smysl.
vyuziti system win7 ultimate + Autodesk Inventor + asi jedna hra.
Financni limit je nekde u 6000, pokud je neco lepsiho treba za 7K rozhodne se o tom muzeme pobavit. Na data pouzivam standartni 640GB 7200otackovej disk
zombux píše:v každém případě Intel X25-M 80GB! nic lepšího nelze v kategorii "spotřební SSD" vůbec koupit, lepší je až opět X25-M 160GB s cenou kolem 10000Kč.
jo dik jdu si to objednat. 160GB je pro me prilis moc za velkou cenu. Data u sebe neskladuju takze velikost disku je pro me dostacujici 80GB. Dik jdu to objednat.
zombux píše:v každém případě Intel X25-M 80GB! nic lepšího nelze v kategorii "spotřební SSD" vůbec koupit, lepší je až opět X25-M 160GB s cenou kolem 10000Kč.
asi tak...
no začínajú sa konečne objavovať aj SSD zo SandForce, bohužial majú nepekné ceny
100GB verzie začínajú na 300e
ano, ale SandForce mě moc nepřesvědčil - jestli si dobře vybavuju testy, tak je sice o dost výkonnější v některých testech které nejsou pro systémový disk až tak podstatné, ale pořád nemá na Intel v těch zásadních