Dobrý den,
Moje postarší PC potkal následující problém, s kterým si nějak nedokážu poradit a proto se obracím na toto fórum . Problém asi nejlépe popíšou 2 fotky, které jsem pořídil, viz. níže. Ještě doplním, že počítač nenabootuje do Windows, zhruba v polovině načítání Win monitor zčerná a po pár vteřinách se počítač sám restartuje. Na druhou stranu v řežimu nouze se do Windows, i přes všudypřítomné klikiháky a pruhy (viz. foto), dostanu vždy a kromě zmíněných pruhů se počítač v tomto režimu nechová nijak zvláštně, správce zařízení detekuje všechny komponenty a nehlásí žádný problém. Moje podezření po několika konzultacích s kamarády padlo na základní desku, ale jistý si tím opravdu nejsem a hlavně už nemám kde odzkoušet ostatní komponenty.
http://i43.tinypic.com/11qk8wj.jpg
http://i41.tinypic.com/2jdfhqe.jpg
Moje sestava:
MB: ASUS A8N-E
CPU: AMD Opteron 175 Dual-core
RAM: 2x 1GB A-Data Vitesta Extreme Edition DDR 500+
GK: GeForce 8800 GTS, 320MB
HDD: WD 320GB, Sata 2
Zvuk: SB Audigy 2 Value PCI
Zdroj: Fortron Blue Storm II, 500W
+ DVD vypalovačka značky LG
Předem děkuji za každý názor/radu.
Uvítám každou radu
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- JohnYm3N
- Nováček
-
- wallot
- Středně pokročilý
-
Re: Uvítám každou radu
to bude nejspis grafika. zkusil bych opravu pecenim v troube. moje delala neco podobneho a pomohlo to. samozrejme predtim si pujc nejakou jinou a zkus to.
7800X3D, Gigabyte 7900GRE, Custom LEOBOG Hi98, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Arctis Nova 7/size]
- Stano K.
- Středně pokročilý
Taktiež by som tipoval na VGA, predtým ako by si niečo upiekol by som ho radšej vyskúšal v inej zostave.
- Paultje
- Nováček
-
Tak přesně tohle mi dělal počítač, přesně ta stejná hláška a byla to nefunkční RAMka, v jednom ze tří slotů, vyndej jednu a spusť, pokud to nepojede tak ji tam vrať a zkus druhou, za pokus to stojí, mě to pomohlo identifikovat závadu, po instalaci nové RAM to bylo v pořádku.