HP 530 čištění ventilátoru

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
slezsky1
Začátečník
Začátečník

HP 530 čištění ventilátoru

Příspěvek od slezsky1 »

zdravím. chci vyčistit ventilátor na svojem laptopu, jelikož poslední dobou jede stále dost naplno. asi tam bude prach a přes ten nasává hůř vzduch. má někdo zkušenosti s vyčištěním ventilátoru u tohoto laptopu?

díky

//edit Wilik = presun z ostHW
athlon 3200+ venice, asus A8N-E, HD Samsung 40GB SATA II 7200ot. 8MB + Seagate 120 barracuda 8MB 7200, Leadtek 6800 GS TDH 256MB, DIMM DDR 1024MB

Dell studio 1555
Ollie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: HP 530 čištění ventilátoru

Příspěvek od Ollie »

Follow the Customer Self-Repair instruction videos and remove battery, switch cover and keyboard. Then you will get acces to the fan. :)

Šlo to rozebrat v pohodě, jenom ten Switch cover docela držel. Větráček jsem profouknul a pinzetou vytáhnul pár chuchvalců prachu, a trošku to pomohlo.
Víc jsem to radši nekuchal, ani po vyšroubování všech šroubků se tomu moc nechtělo rozpůlit se.
Větráček je Sunon GB0506PGV1-A.

O kvalitě notebooků HP svědčí i to, že mi po smontování nezbylo žádné kurvítko, dokonce ani jediný přebytečný šroubek. :-D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek
slezsky1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od slezsky1 »

Prosím tě mi se to nepovedlo. Odšrouboval jsem všechny šroubky, jenže nevím jak ten ventilátor vytáhnout ven. Pravděpodobně z boku, ale je to celé napevno ten bok. Nevím jak jej mám odmontovat.
athlon 3200+ venice, asus A8N-E, HD Samsung 40GB SATA II 7200ot. 8MB + Seagate 120 barracuda 8MB 7200, Leadtek 6800 GS TDH 256MB, DIMM DDR 1024MB

Dell studio 1555
slezsky1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od slezsky1 »

jej. ted koukám že tam máš fotky a nějaké video. tak já na to jdu mrknout :)

Dell studio 1555
slezsky1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od slezsky1 »

Tak se mi to podařilo rozebrat. Šlo to celkem hladce. Větráček byl prakticky čistý. Jenom lehce jsem ho pročistil. Žádné chuchvalce prachu tam nebyly. Tak když už jsem na tebe narazil, tak se zeptám jak ti to topí. Já mám prakticky permanentně CPU na 62 stupnů, občas to vyskočí na 70, ale to jenom chvilkově. Občas se ten větráček rozjede takovou rychlostí že se až leknu. Jinak mám stejnou konfiguraci jako ty, akorát jsem si dokoupil 1GB RAM navíc. Mám většinou spuštěno icq, skype, firefox, winamp.

jo a ještě bych zapomněl na připojenom webkameru a občas externí hdd

Dell studio 1555
Ollie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ollie »

Tobě se ten větráček podařilo vyoperovat? Já jsem to dostal jenom do stavu jak je na fotce.
Teploty mám většinou mezi 50-55 °C, při plné zátěži max. asi 65 °C, myšleno teploty Core v programu Notebook Hardware Control. Někdy je ten větráček dost slyšet, ale při malé zátěži se sepne jenom jednou za pár minut.
Používám XPéčka, a v programu NHC mám snížený napětí na procesoru při nejvyšší frekvenci z 1,2625 na 1,1875V, díky tomu to trochu míň topí.
Obrázek
slezsky1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od slezsky1 »

Nepodařilo. Podle mě ten větráček ani nejde ne? Když tam na to nebyl návod a fotka je jenom tak jak je. Hele mi ten větrák jede prakticky nonstop. Asi bude něco špatně. Myslím že mi to nikdy nedělalo. Protože bych si toho asi všiml. Nevíš co s tím? Proč mi to tak topí a proč se stále točí? Zkusím to změřit v tom prográmku cos psal ty. Snad ho najdu

Dell studio 1555
weboit
Nováček
Nováček

Příspěvek od weboit »

Na tejto stranke je aj pekny navod na cistenie ventilatora. Ide vsak o notebook Acer.
http://www.weboit.sk/clanok/80/cistenie ... ebooku.htm
Křeňák
Nováček
Nováček

Příspěvek od Křeňák »

zdravim. Já ten větráček úplně v pohodě vyoperoval, ale mám úplně jinej problém a to že už je totálně vylítanej a nehorázně rachtá a seká se mi kvůli tomu počítač
Křeňák
Nováček
Nováček

Příspěvek od Křeňák »

mimochodem abyste vyndali větráček musíte oddělat spodní stranu
Křeňák
Nováček
Nováček

Příspěvek od Křeňák »

a to tak, že musíte oddělat ty dva šroubky od monitoru
Ollie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ollie »

Křeňák: Dík za info, klidně se můžeš rozepsat, brzo mě taky čeká čištění... :huh:
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“