Po výměně chladiče mrtvej. Pomoc

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
3Dmonk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Po výměně chladiče mrtvej. Pomoc

Příspěvek od 3Dmonk »

Ahoj
Počitač normálně fungoval ale pak jsme si pořídil chladič kterej jsem namontoval místo toho inteláckýho. Výhnul ze zásuvky, vyšrouboval všechny komponenty, rozdělal chladič namontoval jsem backplate, očistil technickým benzinem nanesl pastu (mx2 ac) nasadil Cooler master 212+, všechno namontoval zpět, zapojil a pc nereaguje... Kabely jsem kontroloval a nic...

Sestava:
Gigabyte ud3R
i5-750
gaiward 250 gts
kingston hyper-x (1600mhz) 4gb
Seadsonic 500w

(s chladičem se dá menší silou otočit i když je plně dotaženej)

Díky moc za každou a obzvláš't za rychlou radu
111 příspěvek 6.ledna 2008 19:48 ;-)
Pitbulls
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Po výměně chladiče mrtvej. Pomoc

Příspěvek od Pitbulls »

A normálně vetráky naběhnou?Určitě si všechny kabely zapojil?,za prvné zkus restartovat bios :comp: .
"Snaž se a dokážeš to!" Ing.Pitbulls
Moje pc zde
MB:Asus Maximu​s III Extreme ​- Intel P55,CPU:Intel Core i5​-670,RAM:Corsair DIMM 8192MB DDR III 1600MHz XMS3 DHX ,GPU:PowerColor HD5970 2GB GDDD5, PCI-E,Zdroj:Enermax MODU87+ 600W,Disk:WD Caviar Black - 2TB.
3Dmonk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 3Dmonk »

Vůbec nic... prostě zmáčku (zkoušel jsem restart/power tlačítko) a nic se ne neděje. Nemohl jsem nějak desku prohnout a něco vní přelámat? taky jsem přepojoval zapojoval nic. ani se nic nerozsvítí (takový ty errorový ledky) fakt prostě mrtvo. Vytahoval jsem paměti nic. procesor zkoušel vydávat zandávat. grafiku taky

Teda když jsem vyndával procesor tak jsem si všiml vychýlení jednoho "pinu"asi tak o čtvrt milimetru tak jsem ho srovnal toto určitě není příčina...

Díky
Pitbulls
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pitbulls »

No příčina to určitě nění ten ohlý pin,protože já sem jednou urval na starým pc na CPU ten jeden pin a počítač fungoval normálně dál, jestli tvoje deska má jak říkáš tu diodu která svítí, a ona se nerozsvítí tak bude problém s napájením,na komponenty to asi nevidim,mimo základní desky teda.Jinak když sem měl ještě starej pc tak jsem si kupoval na Intel Celeron D 2,33GHz (s.478) tento chladič , a když sem ho instaloval tak se mi také deska ohýbala,ale všechno fungovalo akorád sem zapoměl dát podložky k šroubům a nevím proč běhali mi přes obrazovku pruhy....A co kabely od bedny na POWER ?Určitě si je nezapojil špatně? :onfire:

edit//Jo hele a nevypnul si náhodou na zdroji ten vypínač ? :|
Moje pc zde
MB:Asus Maximu​s III Extreme ​- Intel P55,CPU:Intel Core i5​-670,RAM:Corsair DIMM 8192MB DDR III 1600MHz XMS3 DHX ,GPU:PowerColor HD5970 2GB GDDD5, PCI-E,Zdroj:Enermax MODU87+ 600W,Disk:WD Caviar Black - 2TB.
3Dmonk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 3Dmonk »

Nejprve jsem špatně to tlačítko zapojil, pak jsem zjistil že je to podle návodu špatně a dal jsem správně ale pak mě zase polil pot když to nešlo. Ted mě napadá pujdu zkusit zdroj zapnout bez deksy jestli neni problém v něm. (takovym tim spojením drátků)

btw: zkoušel jsem vyměnit reset/power
Pitbulls
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pitbulls »

Jo to musíš propojit 2 dráty ,zelenez drát v 24 pinovím konektrou a jakej koliv asi červenej nebo černej drát od napájení molexu ;-),mám to odskoušené.
Moje pc zde
Snupik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Snupik »

Počítač můžete díky statické elektřině zlikvidovat pouhým dotykem. Na člověku se statická elektřina nejlépe hromadí, když je suchý vzduch a jak podrážky, tak koberec jsou vyrobeny ze syntetických materiálů. Taková konfigurace je naštěstí velice obvyklá.

Pouhých 200 V statické elektřiny dokáže zničit čip. Takové napětí si snadno našoupáte během pár kroků po koberci. Člověk statickou elektřinu ucítí až od hranice 2000 V, takže zkušený uživatel zvládne nevědomě zničit několik komponent v jediné seanci. Pozor na používání uzemňovacích pásků nebo dotýkání se uzemněných kovových objektů. Statické elektřiny se tím neuváženě zbavíte a šance na pustošení je pak mizivá.
3Dmonk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 3Dmonk »

Díky moc za všechny rady! pc už naskočil když jsem zběsila začal jezdit a mrcasit trátkama v místech kde se připojují hdd ledky start restart a pc naskočilo ;-) problém je ve tlačítkách na předu casu nejspíš jsem vytrh drátky nebo něco. Truchu mě šokovala teplota cpu 20°c a pc se seká ale tady se to nerozebírá.

Díky
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“